Tarkoitus olisi tehdä äitienpäivänumeroa. Tutkiva journalistimme tarpoi googlen kaikenkattavassa infoähkyssä löytämättä yhtäkään blogiosumaa täkyllä vaihdoin vaipat. Miten tämä on mahdollista? Ettekö te hyvät blogivanhemmat vaihda lapsillenne vaippoja? Toki ajatus on kieltämättä hieman kliseinen.

Sen sijaan vauva itkee antoi mielenkiintoisen osuman. Hernekepin hörhötestissä toimittajamme häkeltyi, koska häntä nimiteltiin testituloksessa raitapaidaksi. Ikinää ei ole raitapaitaa ollut eikä tule.Äitylit nyt kuitenkin hörhöilemään. Toimittajamme löysikin sitten oikein Hernekeppi-blogin. Sieltä löytyy äitiyden himmeää hohdetta ja makeaa tuoksua. Vau. Kaiken lisäksi siellä myös möyhitään maata ja istutellaan. Tämä Hernekeppi oli oikein rypäs. Entinen verkkolehti ja nykyinen neljän kirjoittajan yhteishanke.

Googlettamalla perheen löytyikin heti varsinainen perheblogi. Alex Stubb se siellä kertoili lentomatkastaan ja uudesta sokerijuurikasasetuksestaan. Se on aina vähän siinä ja siinä, että kuka siitä perheestä oikein kailottaa. Varsinaista perhe-elämää tässä kyllä oltiin etsimässä. Ja niitä äitejä.

Näyttää siltä, että Pinserin listalta löytyy helpommin äitejä kuin googlesta. Olikohan tässä jokin syvällisempikin totuus? Onko äitys jo niin epätrendikästä,että siitä ei enää edes kehdata puhua.

Vihdoinkin pitkän matkan taapertamisen jälkeen toimittajamme palkitaan vauvan hampailla! Kotikarusellissa käydään läpi kauppareissut, huonosti nukutut yöt ja ruuanlaitot! Perhe-elämää! ja kuin tyhjästä ilmestyy kokonainen Perheiden klubi. Täältä löytyy muun muassa perheblogi sekä Katri Mannisen totuus äitydestä:  tärkeintä on sen hyväksyminen, että kukaan ei ole täydellinen äiti. Tämän oivaltamisen jälkeen on helpompi yhdistää itselle sopivalla tavalla äitiys ja omat tarpeet. Jokainen voi kuitenkin pyrkiä olemaan paras äiti omalle lapselleen. Lapselleen äiti on aina juuri se oikea.

Äipällä menee juuri nyt oikein mukavasti. Kuopus on 1½ vuotias ja hänen lempipuuhaansa on  syöminen. Pieneen mieheen uppoaa ruokaa aivan tolkuttomasti! Kuopus osaa jo syödä nätisti itse, mitä nyt välillä on ruokaa pöydänkin alla ja maitolasi nurin pöydällä, mutta äiti kestää, silloin kun se ei vaan ole tahallista. Kuopus kun on harrastanut myös sitä, että kaataa maidon tahallaan ja siitä äiti hermostuu, sen tietää poikakin.

Tämä äiti on tehnyt huhtikuun lopulla listan äitiydestä. Käykää ihmeessä kurkkaamassa.

Pampuriinin äiti rientää kutsuilta toisille. Mikäs sen virkistävämpää, kun  kyläilyn lomassa voi hankkia kotiin kaikkea tarpeellista, kuten käsilaukkuun sopivan lettutaikina-astian, väärän värisiä lastenvaatteita, yltiöseksikkäitä imetysliivejä ja kynttilöitä kaikkiin käyttöihin.

Kotiäidillä on  ollut viimeaikoina rankkaa. Pojanvintiö on sairastellut ja yskii öisin, kun siihen vielä lisää vauvan, joka haluaa syödä yöaikaan vähän väliä, niin ei käy kateeksi. Yskään suosittelemme märkiä puuvillasukkia jotka laitetaan jalkaan nukkumaan käydessä tai jos ei onnistu, niin nukahtaneen lapsen jalkoihin. Märän sukan päälle villasukka, niin hetken päästä ei enää yskitä ollenkaan. Temppu toimii oikeasti, emme tiedä mihin se perustuu.

Annen kotona on raivoava kolmevuotias ja Saukki ja pikkuoravat tekemässä tuhojaan. Otamme vilpittömästi osaa, sellaista se on. Se paras äitienpäivälahja on tosin aika ihana.

Eealla on parisuhdeongelmia. Lapset ovat vielä tosi pieniä ja vaativat paljon hoitoa ja huolenpitoa, mutta mies on vetäytynyt itsensä sisälle eikä jaksa iloita nuoresta perheestään. Jaksamista äidille ja terveiset myös isälle. Pienet lapset, niin ihania kuin ovatkin, ovat usein nuoren perheen pahin kriisi. Kyllä se kohta helpottaa, kunhan tytöt vähän kasvavat.

Janka vietti pihan muiden äitien ja lasten kanssa tosi kivan Vapun. He koristelivat  grillikatoksen ilmapalloilla ja serpentiinillä ja kattoivat pöydän koreaksi. Menu oli perinteisen vappuinen: perunasalaattia, nakkeja, lihapullia, munkkeja ja simaa. Kyllä maistui! Ja oli mukavaa, kun oli kerrankin piha täynnä elämää.

Hepuli-Alman päiväkirjan Ninnin appiukko on alkanut rakentaa kasvihuonetta. Mistähän tuollaisia  appiukkoja oikein löytyy?

Marleenan Kesät talvet -blogissa pohditaan jo hieman pidemmälle ehtineen äityden olemusta juuri parahiksi.

Äitienpäivän tienoilla tulee väkisinkin pohdittua suhteitaan läheisiinsä, niin lapsiinsa kuin vanhempiinsa.

Toimituksen puolesta oikein onnellista äitienpäivää kaikille bloggaaville äideille!