Tänään toimitus on viettänyt aikaansa tuijotellen kirjallisten blogien linkkilistoja. Hämmästyttävän yksimielistä porukkaa, samat nimet melkein kaikissa listoissa. Mutta Suomi on pieni maa ja Blogistan vielä pienempi. Ja mitä noista listoista sitten voi päätellä? Ei välttämättä muuta kuin että kuka sympatiseeraa ketäkin ja sehän se onkin kaikkein merkittävin tieto, eikö? Kaikkihan taitaa lopulta olla kiinni henkilökemiasta.

AKATEEMIKOTKO NIITÄ ELOKUVIA VÄSÄÄVÄT?

Ensimmäiseksi toimitus haluaa onnitella uutta maisteria ja kiittää kiinnostavasta lukukokemuksesta. Tämän viikonlopun aikana Katrin blogi on tarjonnut näköalapaikan kaikille joita elokuvakäsikirjoittaminen tai yleensäkin kirjoittaminen kiinnostaa. Reipasta ja kadehdittavaa meininkiä. Ottakaahan muut esimerkkiä ja pistäkää itsenne likoon samalla rennolla intensiteetillä.

VETERAANI PAKOILEE TYÖTÄ

Bloggaajaveteraani Anita on pakoillut rehellistä työtä ja kiristänyt päivitystahtiaan. Liikuttavaa kyllä hän taitaa tosiaankin pitää kirjojen kirjoittamista työnä. No toimitus on myötämielinen ja antaa hänen pitää onnellisen harhansa. Myös tasa-arvokysymykset ovat askarruttaneet Anitaa, mutta koska Blogisanomilla oli juuri oma sukupuolisodan teemanumeronsa, emme puutu tähän asiaan. Teemme vain yleisluontoisen ja kiinnostavan havainnon. Kirjailijan päiväkirja on likittänyt blogiinsa varsin kattavasti erilaisia kirjallisia ja kulttuurisia blogeja, mutta Mannisen kirjailijaelämää puuttuu listalta. Onko kysymyksessä unohdus vai kulttuuripoliittinen kannanotto? 

TÄSSÄ RAUNOLLE VÄHÄN VINKKIÄ

Blogistaniassahan ollaan kulttuurisesti valveutuneita ja se on tietenkin hienoa. Rauno Räsänen on jo jonkin aikaa ilahduttanut lukevaa kansaa Pragmaattisella solipismillaan, kun vain tietäisi mitä sekin on. Suhteellisen käsittämättömän esseemuodostelman keskeltä pukkaa silmään linkkilista johon on pyritty kokoamaan kirjallisuus- ja kulttuuriblogeja laajasti tulkittuna, mutta tarkan toimittajan haukankatse havaitsee heti hämmästyttäviä ja olennaisia puutoksia. Kirjailijaelämää ei ole hyväksytty listalle. Loistava puhalluskin puuttuu, mutta se on varmasti pelkkä kömmähdys. Huomasimme myös muita hämmästyttäviä puutoksia, mutta kysymyshän saattaa olla siitä minkä kukakin kirjallisuudeksi ja kulttuuriksi mieltää.

HANNU MUUTTAA

Work in progress jatkaa uudessa osoitteessaan samaa vanhaa rataa. Toimitus on seurannut prosessia huolestuneena ja pelkää että runokirjasta tulee melkoinen tiiliskivi. Jälleen utelias vilkaisu oikean sivun linkkilistaan.  Kerro minulle keihin linkkaat ja minä kerron millainen olet.

UPOUUSI BLOGI

Realistinen optimisti aloitti tänään bloginsa. Hän ei itsekään tiedä jatkuuko blogi vai jääkö tähän yhteen kirjoitukseen. Mitäs tuumitte? Lyödäänkö vetoa kuinka kauan kaveri kestää blogistanin tuulisilla aroilla?