Äitienpäivä ja voiton päivä on nyt sitten lusittu ja hyvinhän nuo yhteen sopivatkin sillä elämä perheissä lienee tätä nykyä melkoista erillissotaa, kiistanalainen termi jota Sedis ruotii kiinnostavasti omassa kerettiläisessä kolumnissaan. Saako Suomessa väittää, ettei hyökkäys rakkaan aseveljemme Saksan rinnalla Neuvostoliiton puolelle ollutkaan puolustussotaa? Sehän on yhtä suuri pyhäinhäväistys kuin väittää etteikö Mannerheim muka ollut ihana ja komea ja jumalankaltainen mies. Sitä paitsi, pitäisihän Sediksenkin tietää tämä jokaisesta normaalista heterokristillisestä avioliitosta tuttu strategia: Hyökkäys on paras puolustus. Hänhän itse myönsi juuri edellisenä päivänä taistelleensa ravintolassa vaimonsa kanssa pihvistä.

Sinänsä äitienpäivän juhlinta sujui Blogistaniassa rauhallisesti, suuria äitiydenvastaisia mellakoita ei havaittu. Lievää angstausta siellä täällä, äitiyteen liittyvän sukurasituksen pohdiskelua ja huonovointisuutta koska askeettiseen ruokavalioon tottunut kehonrakentaja söi liikaa kakkua, mutta ei mitään pahempaa, ellei sellaisena pidä Lehden huonojen äitien palkintoja. Toimittaja onnittelee voittajia ja lähettää ystävällisiä terveisiä kaikille itsensä huonoksi tunteville äideille. Kyllä se siitä.

HANHENSULKA PIILOTELLUT AATELISIA JUURIAAN

Elegantin Hanhensulan paljastuminen osittain aateliseksi ei oikeastaan ollut toimittajalle suurikaan yllätys. Tämä eurooppalaistunut tyrvääläinen pohtii blogissaan hienostuneesti suomalaisuutta, eurooppalaisuutta ja suomalais-eurooppalaisuutta.

PANU NÄKEE PAINAJAISIA

Meidän kaikkien suuresti kunnioittama naisvihan ylipappi painiskelee nyt jo unissaankin naisten kanssa. Vai oliko kysymys kuitenkin jokinlaisesta Jaakobinpainista ja unessa esiintynyt mustelmille runneltu psykonarttu olikin Panun pahoinpidelty anima. Ystävämme Milla hieroo omassa blogissaan suolaa naispulasta kärsivien miesten haavoihin ja käskee näiden ryhdistäytyä. Toimitus muuten olisi kiinnostunut kuulemaan Millalta mitä meidän kaikkien yhteiselle entiselle Salarakkaalle nykyään kuuluu. Otapa reilusti yhteyttä niin jutellaan.

SANKARUUS PUHUTTAA

Karvainen neitsyt pohtii suomalaisten olemuksessa havaittavaa tiettyä ristiriitaisuutta. Toisaalta olemme työhulluja, toisaalta kilpailemme sillä kuka eniten varastaa työnantajan aikaa esimerkiksi roikkumalla netissä. Toimitus korostaa, että täällä ei koskaan kerskailla tuollaisilla asioilla. Mikäli joku tosiaan roikkuu netissä työnantajan ajalla, hän pitää sen tiukasti omana tietonaan.

KIINNOSTAVA UUTUUS

Hyperbolatiikan alkeiskurssi pohtii netikettiä. Sitä toimituskin joutuu päivittäin pohtimaan.