BlogiSanomat kävi näin kauniina kevätaamuna kateellisena kiertämässä linkatuimpien blogien listaa. Jokin syy siihen pitää löytyä, miksi toisia blogeja linkataan niin vimmatusti ja toisia ei juuri lainkaan. Ja niin kuin toimittajamme K, joka ei omien sanojensa mukaan ole oikeasti mikään toimittaja, kuolemattomasti sanoi, kerro minulle keihin linkkaat ja minä kerron millainen olet. Mikäs sen mukavampaa voisi ollakaan, kuin tonkia toisten linkkilaatikoita. Toimitus voisi jakaa itselleen jonkin masokistipalkinnon, mutta kun emme jaa palkintoja, niin olkoot.

Schizo-Janne tulee huomenna

Toisella sijalla oleva Schizo-Janne myöntää omassa blogissaan, ettei ole lukenut kenenkään muun kuin Mindyn päiväkirjaa. Muut eivät hänelle aukene. Schizo on kuitenkin linkattuna 72 blogosferialaisessa blogissa, mikä osoittaa, että tämä valtakunta on täynnä optimistisia odottajia. Niinpä jos jakaisimme palkintoja, jakaisimme ilman muuta Huomenna hän tulee-palkinnon Schizo-Jannelle.

Valhe ja kateus puhuttavat

Mindyn Nurmela- tunnustus on aiheuttanut laajaa hämmennystä edelleen. Hänen kommenttilootansa ovat täyttyneet ihastuneista ja vihastuneista kommenteista. Näitä kommentteja on sitten ihastuneena ja vihastuneena kommentoitu ympäri maata. Hassuilla heräämisillä ja Ei sinutella-blogilla ole lainkaan linkkilaatikkoa, joten nuoleskelemalla ei linkatuimman listan kymmenennettä sijaa ilmeisesti sitten ole ansaittu. Voisiko olla, että joku hei oikeasti tykkää näistä? Siitä juontuikin mieleeni, voiko rakentavaa kateutta ollakaan, kuten Herra tai Rouva Hanhensulka (mistä hitosta näitä tietää) viime numeromme innoittaman blogissansa pähkäilee.

Joka tapauksessa tämän kohun jälkeen Milla B:n kirjoittajan ja jo edesmenneen Salarakkaan kirjoittajaksi tunnustautuminen käy aina vain yhä vaikeammaksi.

Avoin haava

Mitvit on sekin linkatuimpien listalla. Linkkilaatikkoa emme sieltäkään ehkä löytäneet. Ehkä siitä syystä, että olihan siellä niitä nappuloita, mutta ei tässä ehdi millään joka hemmetin nappulaa painelemaan.Mitvitissä on kuitenkin avoin kirje Manta Ray Holdingsille, tuolle kohua herättäneelle sijoitusyhtiölle, jolle armas blogilista taannoin myytiin. Muistatteko? Joka tapauksessa blogilista ilmeisesti päivittyy omia aikojaan tai on päivittymättä joidenkin osalta pitkiäkin aikoja. Jo iänikuisen vanhoja blogivainaitakin väitetään päivittyneen. Näiden lisäksi  haamut kummittelevat ja henget pitävät omia päiväkirjojaan. Kenen käsissä tämä homma oikein on?


Kenet sinä poistaisit?

BlogiSanomien toimitusta on Tristanin päiviksessä syytetty "bättrefolk"-tyypeiksi. Se sai meidät vinosti hymyilemään. Pidimme toisiamme pyöreän pöydän ääressä käsistä kiinni, hymisimme matalasti ja viivähdimme siinä hetken toisiamme hyväksyvästi katsellen. Tulimme sitten siihen tulokseen, että meille on kuitenkin tärkeintä, että blogeja on, eivätkä niitä toiset omin päin poistele. Muuten meillä ei olisi mitään jutuntynkää kenestäkään kerrottavana.

Mitä siitä tulisi, jos kaikki poistelisivat toinen toistensa blogeja? Ei niin mitään. Mutta jos jollakulla on hirveä into päästä jonkun blogista eroon, niin kuka hän olisi? Kenen blogin sinä poistaisit, jos saisit salasanan käyttöösi? Ja minkä takia? Mietipä sitä. Kateus on kavala tauti ja  näin se pyyhkäisee läpi blogosferian karun tundran, tarttuu jokaista paidanliepeeseen, vaikka raahautuisit sitä karkuun viimeisillä voimillasi ja kaatuisit pärställesi niellen kuivaa hiekkaa vatsasi täyteen.