Armaat ystävät. Blogisanomat lomailee, mutta aateluus velvoittaa, joten kokosimme pienen, pintapuolisen kattauksen viime päivien tapahtumista. Kattavaa selvitystä Blogistanin sielunelämästä emme nyt kykene tekemään, mutta potilas näyttäisi voivan suhteellisen hyvin. Blogeja syntyy ja päivitetään siitä huolimatta että rannoilla kukoistavat pöheiköt ja hiekkadyynit ja muut luonnonmuodostelmat saattaisivat antaa virikkeitä ulkoilmassa tapahtuviin ei-tietokoneavusteisiin, kuten esim. parinmuodostukseen tai perhesiteiden voimistamiseen tai muiden merkittävien kiintymyssuhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen liittyviin miellyttäviin aktiviteetteihin. Mutta itsehän olette osanne valinneet, vai oletteko?

Lehtovaaratsunami, joka alkuviikosta puhutti ihmisiä antaa tuskin aihetta enempiin puheisiin tässä vaiheessa. Kansalaisjournalismi vastaan kansalaissurinalismi on ehkä yksi pysyvistä, tosin vielä enimmäkseen piilossa olevista jännitteistä. Blogisanomat yhtyy jossain esitettyyn ajatukseen kansalaissurinalismin eettisiä sääntöjä pohdiskelevan toimikunnan tai kenties jopa filosofityöryhmän perustamisesta. Rauno on tietenkin kyseisen toimikunnan itseoikeutettu jäsen.

ELÄMÄÄ TOP-LISTOJEN VARJOSSA

Nythän tässä on sitten jo toista viikkoa eletty näiden uusien top-listojen kanssa ilman että mikään olisi sanottavasti muuttunut. Vakiintunutta väkeä nämä bloggaajat, eivät ne näin pienestä hurahda. Tai sitten asia on liian vakava. On turvallisempi olla kuin ei oltaisikaan. Pientä salaista säpinää itse kunkin sydänalassa saattaa tosin aiheuttaa tietoisuus siitä, että Kuuma listakin on nyt olemassa. Kiinnostavaa kyllä, salainen ja tarkoin varjeltu laskukaava toimii niin, että kaikkien tätien suosima harrastus, kutominen, virkkaaminen, tilkkutyöt sun muu outo askarointi onkin yhtäkkiä kuumaa kamaa ja siis tukkinut kuuman listan kärkipaikat suhteellisen totaalisesti. Vai onko tässä kysymys retroilun muodikkuudesta? Toimittaja ei ole oikein tottunut ajatukseen, että pitsit ja pipot olisivat kuumaa tavaraa, mutta mikä ettei. Kaikkihan me tarvitsemme joskus pipoja ja pitsejä. Kai? Parisuhdepohdinnat näyttävät nekin ponkaisseen kuuman listan kärjen tuntumaan ja sinkkumiehethän nyt ovat aina kiinnostavia. Meitä täällä Blogisanomissa tietenkin ilahduttaa vaatimattoman läpyskämme nauttima kyseenalainen suosio, jonka toki ymmärrämme olemukseltaan ailahtelevaiseksi ja kenties ohimeneväksi. Sic transit gloria mundi jossain vaiheessa joka tapauksessa, mutta siihen asti nautimme yllättävästä suosiostamme nöyrinä ja kiitollisina ja pelko perseessä. Varsinkin kun Pinserissäkin on jo huomattu, että salainen laskukaava tuottaa kuumiksi blogeiksi aivan vääränlaista tavaraa ja nyt kaavaa ollaan jo muuttamassa.

KOE SIPERIA LIVENÄ!

Oletko haaveillut junamatkasta Vladivostokiin? Nyt on mahdollista seurata livenä Tuomas Karhun matkaa. Tämän aamuisesta postauksesta selviää, että Tuomaksella on mukanaan 34 annosta nuudeleita, jotka uhkaavat jäädä syömättä. Mitä voi tehdä ylimääräisillä nuudeleilla? Täyttää niillä tyynyn? Tukkia balalaikan? Tai puheliaan hyttikaverin suun?

TUHKASTA KOHOAA ILLUUSIA KUIN FENIX

Illuusia ehti lyhyessä ajassa vakiinnuttaa asemansa ilmeisesti vähän liikaakin, koska kesken kaiken vapaudenkaipuu yllätti. Hän ravisteli itsensä vapaaksi sosiaalisen yhteisön tahmaisista kahleista ja lakkautti bloginsa vieden illuusiot bloginsa ystäviltä. Jotkut tosin uskoivat Illuusian paluuseen tai eivät silkkaa laiskuuttaan saaneet poistetuksi blogia linkkilistaltaan. Toiset alkoivat vimmaisen etsinnän blogilistan uutuuksien parissa, koska huhujen mukaan hän oli perustanut uuden blogin joka oli, niin kuinka mones? Routa porsaan kotiin ajaa ja Illuusiankin takaisin blogiinsa, vaikka nythän se kesäsää tuosta kyllä on lämpenemään päin. Tervetuloa takaisin joka tapauksessa.

Uusia blogeja on juhannuksen jälkeen taas syntynyt 76 kpl. Onnittelut onnellisen perhetapahtuman johdosta jokaiselle! Jos haluatte kaunista katseltavaa, niin sitä löytyy esim. täältä. Mutta kyllä ulkonakin on kaunista ja toimittaja suunnistaakin seuraavaksi sinne.