Torstaina työviikko on jo melkein lusittu, onhan? Perjantai on melkein kuin vapaapäivä, ainakin näin heinäkuussa. Kannattaa pukeutua rennommin ja muutenkin välttää kaikenlaista turhaa puristusta ja hiertämistä. Koirillehan tulee sitä kamalaa hotspottia tähän aikaan vuodesta joten kyllä kannattaa isäntien ja emäntienkin olla varovaisia. Ei se varmaan suuri synti ole jos joskus jättää pikkuhousut pois shortsien tai hameen alta ja antaa tavaran hiukan tuulettua. Tuuletus olisi hyväksi peräpukamillekin, jotka lienevät usean istumatyöläisen vakiovaiva. Niin että pyllistys kohti aurinkoa, hyvät ystävät, sillä on hyväksi jos raikas ilma kiertää sielläkin.

TULE APUUN VÄESTÖLIITTO!

Ja mikäs se nyt sitten onkaan porukkaa tällä viikolla puhuttanut? No ainakin Sedistä puhuttaa nainen joka röyhkeästi ilmoittaa ettei halua lasta. Onko tapana jakaa vuoden pisimmän postauksen tunnustuspalkintoja? Se taitaisi kuulua Sedikselle, sillä itsekäs, lapsenteosta ainakin toistaiseksi kieltäytyvä nainen ottaa häntä todella kovasti hermoon. Lapsettomuuteen liittyvää ideologiaa hän perää ponnekkaasti. Koska perheideologia on kulttuurissa mahtitekijä pitäisi tietysti tarkoituksellisen lapsettomuudenkin takaa löytyä ideologia. Kyyninen toimittaja aina välillä kuvittelee, että kaikki tabut on jo murskattu, mutta eihän siinä tarvita kuin synnytysiässä oleva nainen joka kertoo että lapset rääkyvät ja sottaavat ja kohta kaikki perheelliset tai sellaisiksi mielivät ovat hänen kimpussaan. Mutta löytyy niitä ymmärtäjiäkin. Olkoon jokaisella oikeus valintoihinsa, eikä vielä ehkä kannata kantaa huolta ihmiskunnan kuolemisesta sukupuuttoon.  Mistä tuli mieleen vanha vitsi, ei tarvitse nauraa mikäli vitsi on tuttu. Siis avaruudessa kaksi planeettaa kohtasi. Toinen planeetta oli kovasti huonon näköinen ja toinen kysyi myötätuntoisesti, että mikä sinua vaivaa? Huonon näköinen vastasi, että hänellä on homo sapiens. Siihen toinen, että joo, se on hankala vaiva, mutta menee aika äkkiä ohi. No niin, älkäähän tukehtuko nauruunne siellä.

Mutta saattaa muillakin kieltäytyjillä olla hankalaa. Jos et ota viinaa, silloin tarvitaan selityksiä ja puolustuksia. Toisaalta myös kasvissyöjät voivat joutua  selittelemään luonnollista valintaansa, ainakin itselleen.

IHMISEN ARVO EUROISSA

Mikähän se on? Eläinten kohdalla tästä on nyt saatu selvyys. Ainakin Elias ja ciliegiablogi ovat jo kommentoineet uutista. Mikä olisi kohtuuhinta yhdestä keskitason bloggaajasta. Mitä mieltä olette?

TIRKISTELE NAAPURIASI

Virkku Jäädykepiirikunta on ollut valppaana ja seurannut tupakkatauoillaan naapuriensa puuhia. Olisiko tässä meemiksi, tosin Blogisanomia vaivaa lievä meemiallergia joten älkää turhaan liikaa innostuko. Mutta oikealla asenteella kun on liikkeellä, saattaa nurkan takanakin tapahtua kaikkea raportoimisen arvoista.

TAAS PILKATAAN KANSALAISSURINALISTEJA

Varsinaiseksi puheenaiheeksi saattaa nousta tämä Kalevan blogiartikkeli jota onkin jo ehditty ansiokkaasti kommentoida siellä ja nyt sitten täälläkin. Että on se vaan kumma miten vaikea joidenkin auktoriteettiuskoisten kontrollifriikkien on suvaita ja hyväksyä sitä, että toiset ihan vain huvikseen kirjoittelevat elämästään ja toiset lukevat. Ei luulisi sen olevan keltään pois, mutta onhan se tietenkin, koska jotkut haluaisivat kontrolloida ja hallita, mutta mitenkäs sitä nyt tällaista tiedonvälitystä kontrolloit ja hallitset. Onnea joka tapauksessa verkkolehti Katsauksen toimitukselle, joka on onnistunut murtautumaan marginaalista kohti suuren yleisön julkisuutta Kalevan artikkelin avulla. Hienoa, näin se homma etenee, maineen kasvua ei voi välttää.

UUSI BLOGI

Perheblogien sarja täydentyy Kinttupoluilla. Äitiyden ja perheonnen lisäksi blogissa on luvassa myös työttömyyden pohdintaa. Sitä sietääkin pohtia tässä työttömyyden, työvoimakoulutuksen ja uskomattomien byrokraattien luvatussa maassa.

Eipä sitten muuta kuin tuulta purjeisiin ja muistakaa ne ilmavat vaatteet!