Blogistaniassa höyryää. Tyhjä aukkokin on osoittautunut pohjattomaksi suoksi. Sen täyttämiseen on nähty Illuusian blogissa edelleen hirveästi vaivaa. Moni on yrittänyt. Kommentit menevät sekaisin eikä kukaan
lue ketään niin kuin pitäisi.Turisti on innostunut suorasukaiseen tyyliinsä yleistämään kaikki kukkahattutädit samaan  kategoriaan. Kannattaisi kuitenkin puhua yksikössä silloin, kun ongelmia on vain yhden kanssa. Kuulen kukkahattutätien jo teroittelevan veitsiään.

Pitäisiköhän jo perustaa farmi, jotta kaikille riittää varmasti herneitä nekkuun vedettäviksi. Jopa ennakkotapauksesta on alettu puhua. Onko nimimerkillä minkäänlaista oikeusturvaa? Ei. Sen sijaan nimimerkki nauttii samoista tekijänoikeuksista nimellisten kanssa, joten omista sanoistaan kannattaa joka tapauksessa kantaa vastuunsa. Vielä joku kaunis päivä nimimerkkikin on ihminen iloineen ja suruineen.

Kuukahtanut blogi

Myös Alivuokralainen kantoi kortensa suohon, vaikka blogin pitämisessä tulikin jo mitta täyteen heinäkuun puolella. Suomen blogipiiri on yhtä kuukahtanut idea kuin suomalaisten naapurisopukin, hän sanoo jäähyväispuhessaan. Pitäisikö sitten myös kaikkien naapureitten muuttaa toisistaan vähän kauemmaksi vai jonkun joskus löysätä vähän köyttä.

Iloinen perhetapahtuma

Sillä kyllähän tilalle aina löytyy uusia mukavia naapureita! Kauan odotettu Sun äitis -blogi on vihdoin syntynyt ja kivunnut suoraan kuumanlistan ykköseksi. Esikoinen voi hyvin ja lihoo päivä päivältä, vaikka synnytys Sun äitis mukaan olikin ennenaikainen. Kuka mahtaa olla pienokaisen isä vai olisiko pienokainen virtuaalijumalan pyhän hengen koskettama? Onnea Sun äitilles joka tapauksessa ihanan perhetapahtuman johdosta!

Kehitystä kärkipäähän

Sedis, Sedis, Sedis... on intoutunut arvioimaan kärkipään blogikastia Maalaisen innoittamana. Kuilu toplistan kärkijoukon ja 500:n  tuolle puolen syvenee. Kyllä meidän on todellakin syytä lähteä tarpomaan sinne päin, vaikka Blogilistan tie onkin raskassoutuinen. Jo kolmensadan kohdalla on pakko pysähtyä miettimään blogien sijoituksia. Kahvikupposessa köllöttelevä Wicked Child ottaa elokuun viidestoista päivä kantaa blogin pitämisen saloihin ja päivän polttaviin puheenaiheisiin. Kirjoituksessaan hän sanoo:
" Kun vuosia sitten aloitin tämän typerääkin typerämmän harrastuksen, julkisen päiväkirjan", alkoi toimittaja pohtia voisivatko sijoitukset sittenkin liittyä jollain tavalla bloginpitäjän asenteeseen vai onko tilanne yksinkertaisesti epäreilu. Vanhat tutut formaatit jyräävät eikä lukijoilla ole syytä kyseenalaistaa hyviksi kokemiaan elämyksiä eikä eteenkään etsiä uutuuksia, joissa blogin pitämistä pidetään typeränä.

500:n huonommalla puolella

Omaa tietään sen sijaan sijalla 516 taapertaa Arjen ajatuksia eikä Häh? Töö jää hänestä paljoakaan jälkeen. Sellainen tuntuma kyllä on, että nämä blogit on aiemminkin tulleet täällä mainituksi, ja ne ovatkin ihan taaattua top 100 -listan päiväkirjakamaa. Entä mitä tekee viiden sadan pahemmalla puolella Sivupersoona? Ei mitään. Sielläkin menee yksi verbaalilahjakkuus hukkaan. Laittakaa tämä suosikkeihinne, hyvät ihmiset. Sijalla 2039 kököttää uutuusblogi Ruismango. En näe mitään syytä, miksi senkään pitäisi siellä kököttää.

Opetelkaa neulomaan

Neuleblogeja syntyy niitäkin tuhkatiheään. Saa nähdä mitä Neulova lehmä saa niillä sorkillaan aikaiseksi. Myös Lankakomero on avannut elokuussa ovensa. Ei meiltä täältä lapaset lopu. Se näissä neuleblogeissa on myös merkille pantavaa, että ne nousevat listoilla muita nopeammin, eivätkä ne kyllä meidän tuuppimistamme kaipaa. Lankakomero ja Neulova lehmä ovat liittyneet listalle 14.8 ja olivat jo sijoilla 595 ja 598. Ehkä kaikkien pitäisi opetella neulomaan?

Palkitaanko ahkeruus?

Blogilistalla on juuri nyt 2539 blogia. Niistä varovasti arvioiden yksikolmasosa kärsii vakavasta päivityksen puutteesta. Pahimmillaan puhutaan 50 prosentista. Silti nämäkin hitaasti päivittyvät keikkuvat jopa kärkipäässä. Hyvää kannattaa odottaa, sanotaan. Siinä jää monen ahkeruus kuitenkin palkitsematta.

Mitä tämä tarkoittaa?

Toimitus törmäsi myös kauan sitten lopettaneeseen Salarakkaaseen siinä kolmensadan hujakoilla. Jollakin tavalla voisi olettaa, että porukka on hieman ajastaan jäljessä. Toki on mahdollista, että moni kaipaa Salarakasta ja haluaa siellä muistojaan jatkuvasti verestää, mutta eikö se nyt näin hektisinä aikoina ole kuitenkin outoa. Vapauttakaa Salarakas listoiltanne ja antakaa tuoreemmille tilaisuus. Salarakas lähetti kaikille ihailijoilleen terveisiä ja sanoi, että juuri näin pitää tehdä.

Myös Varjofinlandia löytyi samoilta sijoilta ja oli peräti nousussa, vaikka blogissa ei ole tapahtunut tuon taivaallista pitkiin aikoihin! Karri, seisotatko turhaan? Myös muita hienoja ja lopettaneita blogeja löytyi listalta jonkin verran. Tietenkin olisi parempi, että nämä blogit heräisivät henkiin eikä niitä jätettäisi mätänemään keskelle tietä.

Suursiivous

Tästä syystä ajattelimme myös ottaa pienen riskin ja järjestää linkkienpoistoviikon. Nyt kannattaa tarkastaa omat blogrollinsa eli Marginaalin hyvänä suomennoksena "blogikeränsä", ja poistaa sieltä blogit, joiden olemassaolo syystä tai toisesta omassa linkkilistassa vaivaa, sekä lisätä sinne uusia löytöjä. Saman voisi tehdä Blogilistan suosikeille. Tärkeintä on liike, eikä paikoilleen jämähtänyt tilanne palvele ketään. Koko Top-listan kyttääminen käy pitkäveteiseksi, jos siellä ei koskaan tapahdu mitään. Myllerrys voi toki aiheuttaa pahaa mieltä, mutta tarkemmin tarkasteltuna se kannustaa kehittymään tai löytämään oman tiensä. Kaikkia ei voi miellyttää eikä se ole tarkoituskaan.


Teesini oli: suurmiehet ja -naiset eivät ehdi bloggaamaan. Ainakaan aktiivisesti.
- Vellihame Sediksen kommenttipalstalla


(Ilmoitusasia: Haamupäivitykset ovat ohi. Linkattujen sisällysluettelo saa nyt kelvata. Jos linkatuista edelleen löytyy valittamista, laittakaa sähköpostia tulemaan.)