Tämän lärpykän sisällöstä emme ota valituksia vastaan. Se on täysin lehden linjan mukainen, eikä siinä lasketa, kuinka monta kertaa kukakin on tullut mainituksi. Toisista vaan saa parempia juoruja kuin toisista.

Siispä juorujen pariin:

Viime päivinä porukka on jakautunut kahtia. On niitä, jotka eivät siedä kommenttilootien laihoja, mutta runsaslukuisia latteuksia, ja niitä, jotka eivät kestä edes sellaisia, joissa on substanssia. Joskus olen jonkun nähnyt itkevän, miksi kukaan ei koskaan kommentoi, mutta ne ajat ovat menneet. Se ei nimittäin olekaan sama, missä sitä keskustelua käydään, kunhan sitä ei käydä joissakin blogeissa, kuten Saara on joutunut karvaasti kokemaan. 204 viestin pituinen pötkylä on aiheuttanut närkästystä vähän joka puolella. Niin montaa linkkiä tähän tuskin kannattanee laittaakaan. Siksi on syytä nyt hurrata vastaperustetulle blogibaarille, jonka tiskille kaikki kommentoijat voivat nyt luvan kanssa mennä verbaalisesti tykittelemään ja kilvan kommenttejaan suoltamaan. Se on jopa suotavaa. Alkukin näyttää mojovalta, eikä kenenkään enää tarvitse hävetä liian pitkiksi venyneitä keskusteluja saati sitten mennä johonkin Rihmaston keskustelupalstalle, jossa blogit on jälleen kerran syösty syvään kuiluun blogittomien toimesta.

Myös Blortin bloGGarit jatkavat myyräntyötään ja ovat yhä jakamatta palkintoja. Rakas Blogilista pätkii ja antaa tuntumaa siitä, miltä tuntuisi olla ilman tuota sympaattista listaa, joka armotta pistää kaikki paremmuusjärjestykseen. Paha olisi tätäkään lärpykkää tehdä. Huh sentään. Ihan hiljainen hetki kannattaisi nyt viettää sen kunniaksi, että Blogilista toimii taas.


Näin.


Lisää juoruja

Tähdenlennoiksi osoittautuneet Blogikriitikko X ja Blogisweetikko joutuivat myöntymään mahdottoman tehtävän edessä. Sivusta -blogin kuvitteellinen henkilö oli tehnyt mittavan laskutoimituksen Blogikriitikon urakasta: Vuoden aikana hän siis tulee käyttämään 365x1h20min = 486 tuntia = 20 vuorokautta halpahintaiseen vittuiluun. Blogien arvostelu on totista puuhaa, vaikka tuo laskutoimitus onkin totaalista aliarviointia siitä, miten kauan blogien lukemiseen menee, ennen kuin niistä voi sanoa yhtään mitään. Kyllä siinä niska vallan jäykistyy ja silmätkin myös väsyy. Tätä mieltä ovat myös BlogiSanomien toimitus ja Armas Kyykyttäjä.

Onko kielesi puhdas?

No. Mutta kun näistä päästiin, niin eikö vain olekin jo uudet yrittäjät paikalla. Kielipoliisi takertuu suosituimpien bloggareiden kielellisiin ongelmiin. Miksi juuri suosituimpien? Ehkä rahvaan kielelelliset ongelmat ovat liian iso pala haukattavaksi.

Entä omatuntosi?

  "Arbeiten und Lieben" -blogin analyytikko taas tunkeutuu bloggareiden rivienväliin ja on löytävinään sieltä paljon hoidettavaa. Jopas on hoitoviettiä kerrakseen. Ihan sydän lämpenee, kun ajattelee, miten vielä jotkut löytävät kutsumustyönsä ja tarjoavat analyysia tai kielioppiohjeita ihan ilmaiseksi - ja pyytämättä. Ei ole ihme, että jokusella siellä on jo hermo vallan mennyt.

Vai sorrutko huumoriin?

Joissakin blogeissa on päästy sen sijaan pidemmälle. Ei riitä että bloggaaminen yleensä tai kommentointi ovat ikäviä ilmiöitä. On myös hyvä muistaa, että  liika nokkeluuskin voi olla liikaa, epäilee Vaskitsa hyvin ansioituneessa postauksessaan.

On olemassa nettipäiväkirjoja

Mocartes jo ehti ynnäämään Blogistanian tunnelmat. Blogeja piiskaavien blogien aalto on jumittanut bloggareiden herkät näppikset ja vienyt ilon monista bloggaavista sormista. Sinun vuorosi tulee, oletko valmis. Se oli sitten retorinen kysymys.

Kaikkien näiden arvostelujen lukemisen jälkeen tuntui hyvältä laskeutua blogiin, joka YLLÄTYS! YLLÄTYS! on päiväkirja. Nettipäiväkirja. Tavatkaapa. Nettipäiväkirja. Eikö ole vapauttava tunne? Barbro Viuluntarkastajan päiväkirjassa ihan todella kerrotaan tarinoita välittämättä siitä, millä tavalla, missä ja miten joku netissä puhuu ja mitä se sillä tarkoittaa. Kokeilkaa joskus. Pieniä palasia elämästään tarjoilee myös parikymppinen Antti. Heikkohermoinenkin postailee päiväkirjaansa lomaltapaluun tunnelmissa ja jokunen muukin bloggailee hei ihan bloggamisen ilosta. Se on kuin onkin vielä mahdollista. Eli kaikki turpaansa saaneet, ei muuta kuin nenä puhtaaksi ja kirjoittamaan.

Ilmoitusasioita:

Joku kyseli jossakin kommenttilootassa, jota ei parane mainita - ettei vaan kenelläkään mene herne väärään sieraimeen - mistä sen tietää, kuka on linkannut ja kenet. Sellainen hakulaite on ainakin Technorati, joten ei muuta kuin linkkilistat uusiksi. Koskaan ei tiedä, mistä oman osoitteensa voi löytää!

Vuodatukselle vaihdellaan huomenna 30.8. palvelinta, joten katkos on odotettavissa johonkin aikaan päivästä. Koettakaa kestää.