Onko aistittavissa jotain sellaista, että kommentointimyönteisyys on nousussa, puupäinen yksinjulistaminen hienoisessa laskussa? Jotain tällaisia johtopäätöksiä voisi kenties vetää kahlattuaan kymmenissä kommenttilaatikoissa. Juuri nyt suuret provokaattorit vetävät uupuneina henkeä, tai sitten sitten soditaan jossain siellä minne ei Blogisanomienkaan katse yllä. Toisaalta kannattaa tietysti aina muistaa myös ne blogit, jotka eivät osallistu yhteisiin riekkujaisiin, mutta joilla saattaa silti olla painavaa sanottavaa maailmasta Blogistanian ulkopuolella. Sillä sekin on kyllä olemassa, vaikkei sitä ei aina uskoisikaan.

AVAA SALAKAPAKKA 

Viikon idea tulee aina niin valppaalta Silja Orvokilta. Mitä yövirkut blogaajat voivat tehdä kun normaalit, kunnon kansalaiset nukkuvat? Eikö pitäisi nyt sentään edes yksi blogi olla jossa olisi havaittavaa liikehdintää myös yöaikaan? Kommenttiosastolla ehdotetaan kapakan perustamista Blogistaniaan.  Blogisanomat tarjoaa tuopin sille joka tarttuu ideaan.

MÄÄ TYKKÄÄN SUSTA TYKKÄÄTKÖ SÄÄ MUSTA?

Sediksen kirvoittamana ovat nyt useammatkin blogaajat ryhtyneet listaamaan suosikeitaan. Ainakin  näistä osoitteista löytyy ainoa oikea mielipide siitä mitkä blogit ovat lukemisen arvoisia. Hetken kyllä mietimme haluammeko linkata tämän buumin aloittaneeseen olioon jälleen kerran, mutta olkoon menneeksi.  Myös maalaista kannattaa tietysti seurata koska hänellähän ei tunnetusti ole muuta tekemistä kuin lukea blogeja ja kehua niitä lähes Peter von Baghin tyyliin. Maalaiselle voisikin oikeastaan myöntää kunnianimen Blogimaailman Peter von Bagh.

KOMMENTTIELÄIMILLE TURVAKOTEJA

Myös blogien kommentointi herättää keskustelua. Sun äitishän on tunnettu kommenttieläin ja liikkuu heitä toki täällä muitakin. Mm. Saara ja kaura ovat julkisesti kiittäneet blogaajia ahkerasta kommentoinnista. Myös viime päivinä myrskyn silmässä ollut minh saa kommentoijat liikkeelle ja nythän minh sitten teki  sovun Tristanin kanssa ja vanha salasanahässäkkä on muisto vain. Uusi tuttavuus Pällikin äityi Illuusian kohtalon järkyttämänä pohtimaan blogisotia. Ahkeran kommentaattorin kunniamaininnan  haluamme tällä kertaa myöntää Katri Manniselle, joka romaanin kirjoittamisen ohessa valkotornadon tavoin rusautti Häiriöklinikalla asiat uuteen järjestykseen, sillä seurauksella että omat urakat ns. "kusivat". Ja tänään sama meno jatkui.  Blogisanomat haluaa kiittää kaikkia niitä blogaajia jotka lietsovat ja ylläpitävät blogeissaan eläviä keskustelupalstoja.

TURISTI ON VUODEN KUKKAHATTU 

Saimme vihjeen, että kukkahattutätejä morkannut turisti aiotaan nimittää Kunniakukkahattutädiksi ja huomionosoituksesta on mahdoton kieltäytyä. Turistista muokataan kukkahattuisempi kuin mihin kukaan kukkahattutäti luonnostaan yltäisi. Nyt yhtäkkiä kukkahatuilla on suurta vetovoimaa. Ruu lienee julistautunut ainakin parissa kommenttilaatikossa kukkahatuksi, Jenni teki sen rohkeasti omassa blogissaan. Marleenakin nostaa päivänkakkarahattuaan turistille. Hienoa! Jäämme kiinnostuneena seuraamaan tapahtumia.

ELMALLA ON PULMIA

 Elma puuhaa kansanliikettä Kuuluttajan koulutusohjelman lakkauttamista vastaan ja peräänkuuluttaa samaan hengenvetoon omia kadonneita lukijoitaan. Kadonneet lukijat ovat tuttu riesa monelle blogaajalle ja onkin heitetty epäilys, että suuri osa noista karkulaisista lymyilisi tätä nykyä Sun äitis blogissa.

UUSIA BLOGEJA

Ihmissuhteet ne jaksavat näissä uusissa ja uudehkoissa blogeissa puhuttaa. Tuuletusaukko on kyllästynyt mammablogeihin ja pyrkii tuomaan raikasta miesnäkökulmaa ja se olisikin kyllä tervetullutta. Valkoinen kirjaa blogissaan vaikean parisuhteen lopun alkua, ilmassa on jännitysnäytelmän aineksia. Rajatilassa taas eletään ihmeellisiä aikoja kun se Oikea Poika on löytynyt ja blogaaja tuntee olevansa Oikea Tyttö sille pojalle. On se rakkaus ihme juttu kun aina se vaan liikuttaa.

ARMAS KYYKYTTÄÄ!!

Armas Kyykyttäjä on saanut kilpailijan. Blogikriitikko kyykyttää blogaajia aakkosjärjestyksessä. Vielä toistaiseksi työn jälki ei vakuuta, kukaan ei Blogikriitikon kommenteista kyykyty. Väki on joka tapauksessa ottanut uuden blogin innostuneesti vastaan, sillä se on ampaissut heti kuuman listan kakkoseksi. Blogikriitikon ilmestyminen herättää myös ansaittua levottomuutta. Mitäköhän tuo kaikkien blogaajien oletettu yliminä sanoo minun blogistani. Armas hämmästelee että riittääkö tosiaan kun joku kylmästi nimittää itsensä kriitikoksi. Eikö tarvitakaan sivistystä ja partaveitsen terävän järjen valoa. Kenelle riittää ja kenelle ei, tavis ainakin toivoo että hänen bloginsa saisi kriitikolta arvoisensa käsittelyn. Kunnioitettava ja kaunis ajatus käydä läpi koko blogimassa, mutta toistaiseksi täytyy yhtyä maalaisen ja Sediksen esittämään kritiikin kritiikkiin. Pelkkä kriittinen asenne ei riitä, sitähän on meillä kaikilla ja on nähty että eihän se minnekään johda. Tarvitaan tietoa, perspektiiviä, sivistynyttä ja avaraa mieltä, vaikka mitäpä minä sellaisesta tiedän. Jäämme odottamaan kritiikin kritiikin kritiikiä. No tuo oli huono vitsi jopa minulta. Menestystä hankkeelle ja seuraan mielenkiinnolla löytyykö helmiä.6235.jpg

PÄIVÄN MIETELAUSE 

 Tylsyyden keskeinen ominaisuus on se, että hyvät tavat sen välttämiseen jäävät huomaamatta

-Ugus-