Anssille ei vieläkään ole tainnut selvitä blogien syvin olemus, vaikka auttajia on liikkeellä tungokseen asti. Kuukausiliitteestä, päivää -blogin portilla makuupussiensa kanssa päivystävä blogiväki jonottaa yhä pääsyä valtakunnan valtavan valtalehden sivulle. Me täällä toimituksessa ihmettelemme kovasti. Eikö tämä teille riitäkään? Haluammeko todella blogiemme olevan pelkkää paperia? Päästämmekö mainosmiehet sisään? Ja mitä tapahtuu anarkialle? Lue lisää aiheesta Loistavasta Puhalluksesta.

Anssi hukkuu huolenpitoon

Ykköstorven toimittaja on tainnut hukkua kommenttilootaansa sateleviin ohjeisiin, joista joka toinen neuvoo toisin kuin joka toinen. Tämä on meille arkipäivää, Anssi. Ei pelkästään tuo pelottava maailma tuolla ulkona ole kahtiajakautunut. Me täällä Blogistaniassa voimme jakautua vaikka 2796 osaan, jos on tarvetta, ja nyt sitä totisesti on.

Katrin meemien meemi

Katrin luotsaaman massiivisen meemin ovat täyttäneet mm. Kukkamaa, Pikku hiiri nakertaa häntäänsä, -C-, Portti naisten maahan, MocartesMaalainen, Matkalla, Yhden kakkupalan mies, Just Sopivasti, My Typo, ja sata muuta toiset vähän peitellymmin kuin toiset...jopa Turisti on lähtenyt tälle kukkahattulinjalle, mikä tietenkin toimituksen rintoja hyvin hyvästi lämmittääpi. Olo on vielä hiukka rasvainen, vai mitä.Toki soraääniäkin on nähty, mutta kyllä jos jokaisen meemin jaksatte kiinnostuneena lukea, niin saatte palkinnoksi vaikka... sukkahousut syksyn kylmeneviin iltoihin sekä Niksi-Pirkan ohjeet kaupan päälle.

Lordi on täällä taas

Osa blogikansasta on  vähitellen saamassa meemeilynsä jäljiltä luomisvoimaansa takaisin.Ja mikä hienointa; arkisen syksyn mitättömyyden saapuessa Tylsyyden multihuipennus is back! Tervetuloa takaisin, Lordi.

Myös Aamulehti bloggaa

Pelkästään pääkaupungin päälehti ei ole herännyt blogeihin. Nyt myös tamperelaisen Aamulehden Valo-liitteestä pääsee lukemaan pinseriläisten mietteitä (s.9) blogeista. Sydämelliset kiitokset Samille ja Riitalle. Täällä meilläkin osataan arvostaa osuvia suosituksia.

Blogit ovat joutuneet valtavaan myllerrykseen. Journalismin päiviltä kannattaa käydä lukemassa ajankohtaista keskustelua Helsingissä 16.-17.9. järjestettäviltä Journalismin päiviltä.


Uutuudet

Paperilehtien aikaansaama liikehdintä on piristänyt Blogilistaa. Uusia blogeja tunkee jatkuvasti eetteriin. Tällä viikolla esiintulonsa ovat tehneet Kierrätysastia, jonka kirjoittaja on "tyyppi, jolla on taiteilijakompleksi", joo, siis sama "tyyppi, jolla on taitelijakompleksi" blogissa nimeltään ...Sana. Samoin Varjoblogi on syntynyt vanhan blogin varjoon. Nyt on kuulemma "käytössä entistä ehompaa rautaa & softaa ja päästään viimeinkin asiaan! Tämä väliaikainen blogi tulee kertomaan, mitä sivujen uudelleenrakennusprojektille, jaba.mbnet.fi:lle ja Jaballe kuuluu", mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.Myös rikkeroohon voi nyt törmätä ainakin Toimistomaailmassa, jossa kuvataan erään toimiston anatomiaa. Hyvä, ehkä vihdoin selviää, mitä toimistoissa nykysin TODELLA puuhaillaan.

 Idiootti on tehnyt debyyttinsä. Jäljen perusteella ehkä kyse onkin juuri  Dostojevskin lanseeraamasta Ruhtinas Myskinistä, joka on törmännyt Schizo-Janneen, tuohon Blogistanian seurapiirikurkoon. Ooh. Uutuuksien vietävänä voi vielä ainakin Tanssia kadulla ja katsoa kaikkia silmiin, ainakin, jos lääkärikirjasta löytyy vaiva joka syyhyn. Nimenomaan.

Armas Kyykyttää Karu Sellin

On aika Armaan kyykyttää. Tällä kertaa arpa kolahtaa Karu Sellin kohdalle. Vaikuttaa siltä, että Jäädykepiirikunnan hemmo ja Sellisti ovat toisiinsa rakastuneita. Jokaisessa postauksessaan molemmat muistavat söpösti mainita toisensa, eikä Pää auki taida jäädä ilman hänkään. On vaikea sanoa, tekeekö Sellisti sen kiusallaan, vai onko hän jo riippuvainen näistä kahdesta kavaljeeristaan ja mikäpä siinä, heistä tuleekin mieleen Blogistanian oma Southpark-poppoo.

Sellistin vahvuus on sen päättömässä ulosannisssa. Huumoriblogien aatelia. Tuskin moni kukkahattu jaksaa muuta kuin hymähdellä näiden megapostausten äärellä, mutta kyllä sieltä se gluu löytyy, vaikkei ihan nauruun asti aina räjähtäisikään.

Väliin tosin tuntuu, että Sellisti joko kusettaa tai antaa mennä vaan hyvällä tuurilla etiäpäin, sano. Taannoinen otos kustannustoimittajan päiväkirjasta muistutti elävästi Will Fergusonin OnniTM-nimisen romaanin alkua, vaikka hävyttömän hyvä olikin. Luettehan te kaikki varmasti niitä järkyttävän pitkiä postauksia? No, joka tapauksessa myös viittaukset suuriin romaaneihin, kuten Gabriel Garcia Márquezin Rakkautta koleran aikaan paljastaa joko täydellisen ketkun tai varsin hämärän tyypin, joka on muuten hyvä poika, mutta lukenut liikaa kirjoja ja lopulta seonnut. Tämä vanha legenda, kyllähän te tiedätte.
6239.jpg
 

Joko kaikkien sielu pelastuu, tai sitten ei kenenkään.
-
Sven Laakso, Käymälä