ANSSILLE KENKÄÄ!

Anssin ja Blogistanian kuherruskuukausi on ohi ennen kuin alkoikaan. Australian täti tuohtui Anssin päreestä, jossa Anssi taisi tunnustaa, ettei oikein jaksaisi lukeakaan blogeja, elleivät ne avaudu hänelle sillä siunaamalla. On puute, kun blogeja ei laadita journalististen periaatteiden mukaan. No se on kyllä voi voi, kun journalistisilla periaatteilla on heitetty vähän niin kuin vesilintua. (Vaikka ei vesilintuja saisi kyllä millään heitellä, se on eläinrääkkäystä) Ottakaahan nyt bloggaajat mallia Anssista ja muotoilkaa bloginne helpommin lähestyttäviksi, niin ehkä sitten jaksaisi valtalehden valtatoimittaja sitä blogianne lukea. Koska pianhan tässä käy nyt vallan niin, ettei siitä jutusta tule hevon helvettiä, koska blogit ovat väärin kirjoitettuja, eikä Anssi saa niistä tolkkua. Vaikka saattaa tietenkin olla, että blogalisaatio etenee ilman Anssin artikkeliakin aivan kiitettävällä volyymilla. Ai mitäkö on blogalisaatio? "Blogalisaatio on blogien määrällistä ja laadullista paisumista ensi sijassa kuitenkin joo, kai" sanoo Mocartes, tuo johtava ajattelijamme.

Tähän väliin pientä asian tynkää yleisön pyynnöstä, eli

ANSSIN HAASTATTELU!!!!!

1. Mitä ajattelit, kun kuulit että joudut tekemään jutun blogeista.

Keksin tämän juttuideani aivan itse. Ensin ajattelin tehdä blogin eräästä toisesta juttuprosessista. Sitten tuli mieleen, että miksi en tekisi juttua blogeista samalla metodilla. Muistaakseni ajattelin silloin, että idea on ok, mutta mitenhän se toimii käytännössä.

2. Onko HS antikristus, kuten jotkut bloggaajat epäilevät?

Ei ole.

3. Aloitit bloggaamisen mm. neuleblogeista, joiden aihepiiriä pidit

vieraana. Mikä aihepiiri itsellesi olisi läheisin, tutuin, helpoimmin

lähestyttävä?

Varmaan journalismi & media. Esimerkiksi Kari Haakanan blogia olin seurannut silloin tällöin jo ennen kuin aloitin juttuhankkeeni.

4. Miten lohdutat bloggaajaa, joka ei pääsekään mukaan himoittuun

lehtijuttuun?

Toivottavasti juttu tuo uusia uteliaita ihmisiä blogistaniaan ja sitä kautta lisää lukijoita kaikille.

5. Miksi ryhdyit toimittajaksi?

Olen luonteeltani utelias ja toimittajan ammatissa saa tutustua mitä erilaisimpiin asioihin.

6. Miksi ryhdyit HS:n toimittajaksi?

Hain töihin Hesariin, koska se oli (ja on) laatulehti, jolla oli (ja on) paljon lukijoita. Lisäksi Hesarissa on mahdollisuus tehdä myös tutkivaa journalismia. Myös ulkomaankirjeenvaihtajaverkosto on laaja. Eli isossa lehdessä on paljon mahdollisuuksia.

7. Annoit jo joitakin yleisohjeita kuinka bloggaajat voisivat koukuttaa

lukijoitaan tehokkaammin. Kuinka kehittäisit Blogisanomia?

Taidan tästedes jättää mestaroinnin muille.

Kuten taitava lukija huomaa, toimittaja osaa vastata kysymyksiin sanomatta mitään erityistä. Ehkä Blogisanomien toimittajalla olisi tässä nyt peiliin katsomisen paikka. Haastattelua olisi pitänyt valmistella paremmin ja syventävä osuus suorittaa napakammin, eikä tuhlata ruutia oman navan kaiveluun. Mutta hui hai, väliäkö hällä.

KIELIPOLIISI KYYKYTTÄÄ!

Kielipoliisi yrittää kyykyttää Blogisanomien suosikkeja. On se hauskaa, miten kova tunku kaikilla on päästä meidän toimittajien ikiomaksi kullannupuksi ja kainaloiseksi kanaseksi. Kielipoliisin strategia on ilman muuta sieltä parhaasta päästä. Lupaamme seurata kielipoliisin edesottamuksia silmä ns. kovana ja mainita hänet julkaisussamme ärsyttävän usein.

VANHAA VERTA BLOGISTANIAN KENTILLE!

Blogistania saa kauan kaivattua vanhaa verta kun vanha kotko ilmestyi maisemiin. Luvassa on veret seisauttavaa vanhenemisen kuvausta. Nyt kaikki nuoret ja nuorenmieliset merkitkää tämä suosikkeihinne. Tempus fugit, pian se harvenee teiltäkin tukka ja ajatus alkaa harhailla. Tosin sellaista vaivaa ei vanhalla kotkolla ole, vaan sieltä on tulossa terävää analyysia elämän eri ilmiöistä.

ELIAS KEHIIN

Amppari  toteaa: "On hämmentävää tiedostaa se hetki, jolloin legenda syntyy ja liittyy osaksi suurta suullista perimätietoa." Näinhän se tietysti on ja totta tosiaan, Työvoimatoimisto on eräs organisaatio joka tuottaa paljon pöyristyttävää folklorea eikä kenties olisi hassumpi idea, että joku virtuaaliajan Elias Lönrot alkaisi sitä kerätä ennen kuin kaameat kertomukset katoavat bittitaivaan loputtomaan suohon. (Mitäs sanot Kielipoliisi tästä kielikukkasestani?)

AUSTRALIA BLOGISTANIAN KARTALLE!

Australian edustus Blogistanian vapaavaltiossa on kasvanut kun joukkoomme on liittynyt ah. Maydayssa voi tutustua sellaisiinkin ihmeisiin kuin naskalivyömesikko ja punahelttamesikko. Toimittajalle tuli yhtäkkiä mieleen kiinnostava ornitologinen kysymys, jonka vastauksen pitäisi varmasti olla itsestään selvyys jokaiselle keskitason yleissivistyneelle ihmiselle. Mutta onko Australiassa variksia?

ARMAS KYYKYTTÄÄ!!

Surullisia elämiä  kirjoittaa marsunoloinen tyttö, jolla on väpättävä nenä ja kimmeltävät silmät. Samalla tavalla kimmeltää ja väpättää tekstikin. Se samalla kertaa huvittaa ja surettaa, avautuu ja kätkee. Jonkinlainen seitsemän hunnun tanssi tässä selvästi on meneillään, mutta tuskinpa on toivoa vilauttelusta. Tämä on ehkä yksi niistä blogeista, jota kollegani Anssin on vaikea lähestyä, koska mistä tässä nyt oikeastaan puhutaan. Flunssaisesta olosta, odotettavissa olevasta asunnonvaihdosta, hillopurkin kannen auki saamisesta. Pienet on tytöllä ympyrät, tuumaa varmasti moni ja kuitenkin kirjoittajalla on taito tehdä tyhjästä jotain elämää suurempaa, tai ainakin surullisempaa. Tuntuu, että tätä blogia lukiessa pitää sytyttää kynttilä nuoruudelle, joka hapuilee ja etsii onnea…Äh, nyt tulee Armakselta kohta itku. Armas taitaa nyt olla itse vähän kyykyssä.
6239.jpg

Muistakaahan nyt sitten perjantain blogimiitti Juttutuvassa 23.9. klo. 19-> Kannattaa materialisoitua, mikäli se vain on mitenkään inhimillisesti mahdollista.


Päivän vihje:

Eikös ruokasalin pöydällä olleessa Hymyssä 9/2005 ollutkin artikkeli Mikä ihmeen blogi.
- Maalainen