Pientä alakuloa on ehkä ollut ilmassa. On toivuttu suurista menetyksistä. Lopettaneiden blogien rauniot savuavat vielä, tosin uusia tuhkasta nousemisiakin on jo nähty kun Kielipoliisi yllättäen avasi uuden Ikkunabloginsa. Anssi on julkaissut ensimmäisen haastattelunsa ja se on havaittu hyväksi ja asialliseksi, eikä kukaan ole repäissyt vaatekertaansa sen vuoksi. Itse asiassa jotkut saattavat jo salaa olla hiukan kyllästyneitäkin Anssiin, mutta onneksi Helsingin sanomien menestys blogimaailmassa ei ole kiinni yhden miehen uurastuksesta, vaan tuo uljas valtalehtemme on lanseerannut jo uusia ihania blogituttavuuksia iltapäiviemme ankeutta sulostuttamaan. Ja me olemme ottaneet ne vastaan hyvin, suorastaan loistavasti. Kaikki suoraan kuuman listan kärkeen! Hieno suoritus. Hyvä pojat!

LUOKITTELE ITSESI

Sun äitis (ja anteeksi että mainitsemme hänet jälleen) on ryhtynyt kasaamaan Jungilaiseen persoonallisuustestiin perustuvaa blogiluokitusta. Vain muutama päivä suureen julkistukseen! Jos testi on vielä tekemättä, ei hätää! Käy vastaamassa kysymyksiin ja ilmoita persoonallisuustyyppisi blogilistan luokituksiin, niin olet osa blogistanian kollektiivista alitajuntaa. Ohjeet Sun äitis postauksesta.

KYLLÄ NYT NAURATTAA

Kävikö Sedikselle vanhanaikaisesti? Vai kuinka tulkitsette tätä Dionysoksen kevään keskustelua jossa Huumoriblogi näyttää vastaavan Sediksen suulla. Vaikka mitäpä väliä tuon on, taitaa meillä kaikilla olla useitakin blogeja tunnollamme. Eräänä päivänä meille varmaan vielä valkenee, että bloggaajia on vain kymmenkunta, vaikka blogeja on tuhansia. Eikä sitä sovi ihmetellä, koska suomalaisethan ovat tunnetusti maailman kilpailukykyisin kansakunta ja kilpailukykyisyys kertoo äärimmilleen viritetystä tehokkuudesta. Tosin huumoriblogi ei ole ollut kovin tehokas, ilmeisesti naurunaiheet ovat olleet vähissä. Ehkä suomalainen huumori on vielä saksalaistakin huumoria harvinaisempi ja väärinymmärretympi luonnonvara.

HISSUKAT MAAILMANKARTALLE

Hissukka on pitänyt blogiaan hissuksiin ja kuten me kaikki, hänkin on halunnut julistaa oman kilpailunsa ja etsii nyt siis vuoden 2005 Hissukkaa. Oletko sinä sellainen? Käy tekemässä hissukkatesti ja osallistu jaloon kilpaan.

OULULAISET OVAT SOSIAALISIA

Kateelliset oululaiset ovat ryhtyneet Lordin luotsaamina suunnittelemaan blogimiittiä. Kun kerran helsinkiläisetkin, niin miksi eivät sitten oululaiset. Odotamme erityisellä kiinnostuksella mitä tapahtuu kun Tylsyyden multihuipennus kohtaa Näkymättömän tytön. Toivottavasti silloin huipentuu jokin muukin viimein kuin pelkkä tylsyys. Onhan Näkymätön tyttö ihana bööna ja vielä taiteellinenkin.

LÖYTYYKÖ TURUSTA YHTEISHENKEÄ

Panu on päättänyt viimeinkin vedättää irti hampaan, joka ilmeisesti jo pitkään on myrkyttänyt hänen mielialaansa. Hienoa! Kun pahimmat höyryt ovat poistuneet, Panu tunnetusti joviaalina ja ihmisrakkaana olentona voisikin ryhtyä kasaamaan bloggareiden Varsinais-Suomen piirin miittiä. Maalaisherrat Maalainen ja Veteraaniurheilija saaristosta olisivat varmasti valmiit kuin lukkarit sotaan. Onko kukaan kartoittanut turkulaisbloggaajien määrää, olisiko siellä juhlaeläimiä riittävästi miittiä varten? Sitä voisi kyllä epäillä, koska turkulaiset ovat tunnetusti juroa ja ihmiskielteistä väkeä.

 

UUTUUSBLOGEJA

Jos on kriittisiä ääniä uskominen, aika monikin bloggaaja on kuullut latteuden kutsun ja lähtenyt sitä seuraamaan menestyksekkäin tuloksin, mutta tosiaan, on olemassa sen niminen blogikin Eikä Kurnu lupaa sen enempää eikä vähempää kuin kirjoittaa blogiinsa aina joskus. Mitäpä meistä kukaan voisi sen enempää vaatia tai luvata. Mierolainen on tuijotettuaan tuntikausia vuoroin televisiota, vuoroin nettiä ylhäisessä yksinäisyydessään havahtunut siihen, että ihmiset nykymaailmassa elävät eristyksissä toisistaan ja jotain pitäisi tehdä. Miten hanke etenee, sitä voi nyt seurata uudessa blogissa. Elämänmuutos taas haluaa laihtua ja pistää päänsä kuntoon. Tuttu projekti yhdelle jos toisellekin. Toivottavasti elämänmuutos onnistuu Sisyfoksen hankkeessaan paremmin kuin useimmat. Näkymättömän tytön löytämiä valokuvia voi käydä katselemassa jos kaipaa virikkeitä mielikuvituselämälleen.

Niin, mitäpä tässä enää voisi sanoa. Kaunis syyspäivä kutsuu. Ehkä on syytä summata tämän päivän lehti HS:n blogista varastetulla viisaudella.

"Mutta kaikki kiinnostavat aivoitukset eivät sopineet lehteen."

Niinhän siinä helposti käy. Sopivan ja epäsopivan raja on tietenkin veteen piirretty viiva. Rattoisaa loppuviikkoa!