BlogiSanomat ei valitettavasti päässyt bloggareiden tapaamiseen paikan päälle. Meille oli varattuna ja maksettuna matka Blogolandiaan. Eroa tuskin aitoon elämään huomaakaan. Siitä ei ole epäilystäkään, ettemmekö olisi halunneet pörrätä kärpäsenä katossa ja levittää sensaatiojuoruja kimppahaleista pitkin skeneä.

Terveisiä ulkomailta

Brysselistä kuuluu jotakin ininää, mutta se nyt on niin tavallista. Eivätkö meille bloggaakin  ihmiset ympäri maailman? Kotirouva Kiinasta, hyvää päivää! Australian naiset ja silmäterämme Peter Elk in New York City sekä Sambiasta palannut paluumuuttajapariskunta.


Sisäpiirin salainen tapaaminen Juttutuvassa

Helsinkiläisbloggareitten piskuinen ja salainen sisäpiiri ulkoisti itsensä Juttutupaan. Ties mitä siellä tapahtui, vai tapahtuiko mitään? Kaikki ne, jotka olivat paikan päällä eivät kerro, ja ne ketkä eivät olleet, vain arvailevat. Kuvia on otettu ainakin toisiinsa kietoutuneista käsistä ynnä muusta.Schizo-Janne ei olekaan vielä blogiaan päivittänyt, mutta ainakin syviä kaula-aukkoja ja houkuttelevia T-paitoja D-kupeilla siellä edellisen miitingin jäljiltä oli nähtävillä.

R.I.P

Juhlahumun keskellä Blogistaniassa tapahtuu ikäviä asioita. Rakas suosikkiblogimme Karu Selli (hautapaikka 404) on lopettanut. Sellistin seksikkäät kätöset eivät enää roiku kaltereitten välistä. Se siitä. Sydämemme vuotaa verta.

Paranoidisia mielleyhtymiä

Samoin on lopettanut Kielipoliisi. Ilmeisesti kyseessä olikin nainen ja vähän tämä toimituksessa kyllä ärsyttää, että pitikö esittää miestä ollakseen uskottavampi. Säälittävä temppu. Nyt tässä herää kysymys, että ovatko kaikki vakavastiotettavat blogimiehet sittenkin naisia miesten puvuissa. Muutenkin kaikenlaisesta feikkaamisesta alkaa mennä terä. Vanha kotkokin lopetti ennen kuin edes kunnolla aloitti. Kaikenlaisia kysmyksiä se tietenkin herätti.  Jonkinlaista totuudellisuutta sitä kaipaisi tämäkin toimitus, vaikka itse totuudellisuuden airut Illuusia on todellakin vaihteeksi tullut bloggaamisensa tienpäähän. Ollako vai eikö olla, siinäpä kysmys jota ei koskaan voi näillä kujilla liikaa kysellä.

Toimittajat kotonansa

No mutta se on hienoa, että Toimittaja itse pitäytyi perjantain päikkäreissä, eikä hamunnut sisäpiiriläisten bileisiin 120 kilometrin päähän. Samaa vikaa oli vissiin monella muullakin. Matka on turhan pitkä ja raskas käydä Hakaniemessä ryypiskelemässä. Olisi edes ollut keskustassa, niin arempikin tallaaja olisi uskaltanut astua Helsingin maaperälle. Näyttää Tuhatsanaa-blogin toimittaja-Tuijakin pysytelleen kotosalla ja miettineensä podcastin saloja. Ottakaapa vinkistä vaari tai ihan mikä ketäkin miellyttää, vaikka mummo, nuorukainen tai keski-ikäinen nainenkin olisi hyvä.

Asiallista puuhastelua

Kannatta sukeltaa heti Eetteriin, jos politiikka yhtää kiinnostaa. Andy Warholin mukaan jokainen on tulevaisuudessa kuuluisa sen 15 minuuttisensa verran. Tätä pitänee lukea lukea vähintään sen verran.

Kuka hitto keksi netin? Noh, käyväthän ihmiset kuussakin, hyvänen aika sentään. Ja new Orleansissa. Mettemamma tietää kyllä kaiken! Miten pieniä meidän murheemme ovatkaan.

The Butt Ugly Weblogin
Janne on ollut myös joissakin toisissa bileissä, missä ei ollut myöskään ketään. Näin se homma eteni, jos jotakuta kiinnostaa tekijänoikeusasiat. Myös Työnimessä voi kuunnella keskustelutilaisuuden blogien käytöstä yliopistoissa. Sekin vaihtoehto on siis olemassa, että bloggaamisen voi ottaa ihan tosissaankin.

Tekijänoikeuslainsäädännön uudet kuviot ovat saaneet ainakin Elukan, Janin ja MetalMaman kampanjoimaan. Olen rikollinen? -tunnuksen voi käydä hakemassa täältä.

Uutuuksien hehkutusta

Taksikuski on alkanut blogata. Elämää ratin takana on ruohonjuuritason arkipäivän kuvausta. Toivotamme onnea ja menestystä!

Teemukin äärellä on rauhallisen oloinen uusi tuttavuus, jossa tutkija, tanssija ja isä, Teemu, rupattelee  teemukin äärellä. Myös hänelle toivotamme pitkää ikää Blogistaniassa.

Sen sijaan nälkäkuurinsa voinevat nyt vähitellen lopetella Nälkäpäivä 2005 -bloggarit, Saimi Nousiainen, Jasper Pääkkönen, Tommy Tabermann ja Meri-Tuuli Lindström. Toivottavasti keräys oli onnistunut ja tuottoisa.


Sisäpiirihuumori on sitä, että ajatellaan piirissä tavalla, jota ei ole lupa ottaa vakavasti.
-
Timo