Kommentoi

Visukintulla ei taida mennä hyvin, kun perjantain ja lauantain välisenä yönä ei nuorella miehellä ole muuta tekemistä kuin haukkua blogeja. Ennen nuoret miehet vielä osasivat sentään pitää ihan oikeasti hauskaa. Toimittajallakin oli perinteisesti viikonloppuisin aina jotain kivaa kierroksessa, eikä paljon ehtinyt toisten tyhmiä blogeja surra. Jos joku väittää sen johtuvan vain siitä, ettei silloin vielä ollut blogeja, niin eipä hänkään paljon ymmärrä. Mutta Top-lista pistää pienen ihmisen pään helposti sekaisin ja siitähän tämä Visukintullakin kai alkoi. Jos ei ole varuillaan, ajatus alkaa askarrella oman sijoituksen parissa ja ahdistava olohan siitä sitten tulee ja aamulla uhkaa oksennus juuttua kurkkuun. Sitten on pakko päästä taas haukkumaan muiden blogeja, eikä huomaa ollenkaan, että omakin blogi on ihan sitä ihtiään, sillä oksennus maistuu aina pahalta, tulipa se kenen suusta tahansa. Myös Tiedemiehen ajatukset ovat askarrelleet top-listasijoituksen parissa. Hän on tehnyt havaintoja siitä, kuinka lukijat häipyvät jos eivät pidä lukemastaan. Jos Top-lista alkaa liikaa ahdistaa, kuten nyt näyttää joillekin käyneen, kannattaa ehkä toimia kuten Marleena ja jättäytyä siltä kokonaan pois, koska uskokaa tai älkää, maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin oma listasijoitus. Mistä tulikin mieleen, että Blogilistan ajankohtaisia kuulumisia voi tästedes seurata BlogilistaWikin Ajankohtaista sivulta. Terveisiä vaan Isä Aurinkoiselle.

Turisti kieltäytyi megajulkisuudesta

Emmekö me nyt saakaan omaa julkkiskokkiamme, kun itsekäs Turisti kieltäytyi televisioyhtiöiden miljoonasopimuksista? Voi tätä vaatimattomuuden määrää. Olisihan se pitänyt arvata, että Turistin kaltainen ihminen vie vaatimattomuudenkin aivan omiin sfääreihinsä. Toiset ne pyrkivät polvet ruvilla julkisuuteen ja tällä on otsaa kieltäytyä. Miten on mahdollista, että Turistilla on arvot näin vinksallaan?


Valtasiko Mediaopettaja nurkkasi?

Kaupallisuus ei jätä meitä rauhaan. Ne syövät meitin. Mediaopettaja on innostunut pörssikeinottelusta ja hankkinut omistukseensa siivun Blogistanin mediaseksikkäimpien olentojen blogeista. Omistaako Mediaopettaja blogisi? Käy katsomassa ja tee omat osakekauppasi. Mutta älä valita, jos sijoituksesi eivät tuota.

Milloin on aika lopettaa?

Kasa tarjoaa ajatusleikkiä, joka on omiaan viemään meidät perimmäisten kysymysten äärelle. Mitäpä jos päättäisit etukäteen milloin lopetat bloggaamisen? Joskushan se päivä koittaa meille kaikille, vaikka sitä ei nyt uskoisikaan. Joskus me kirjoitamme sen viimeisen juttumme. Siksi ehkä pitäisikin jokainen postaus, merkintä, lastu tai päre kirjoittaa kuin se olisi potentiaalisesti viimeinen. Hiljennytään miettimään tätä.

Anssikin edistyy

Kuten Pää auki, on huomannut, Anssin juttu edistyy edistymistään ja Schizo-Jannekin
on otettu mukaan koska: "Mitäpä olisikaan blogeista kertova juttu ilman Jannea." Niin, mitäpä olisi. Aleksi Kiven päivä meni jo, mutta pakko on huomauttaa, että kuin pilvinen päivä ilman aitanpolulla astelevaa emäntää olisi blogijuttu ilman Jannea, se on selvä. Ja hyvä, että Anssikin on tämän heti ymmärtänyt. 

Painaako elämä ja syksy mieltäsi?

PMS:n piinaamaat, kaamosmasentuneet ja yleisesti muuten vain vittuuntuneet blogittaret voivat painua Person keskisormiblogiin ja sinnehän niitä on jo ilmoittautunutkin ihan kiitettävällä aktiviteetilla.

Armas kyykyttää historiablogeja

Liekö lintuinfluenssa (johon Gustafsson ei kilpailijamme mukaan sitten ollutkaan syyllinen) siivittänyt Historian siipiä havisemaan tautien ympärillä, mikä on ihan kiinnostavaa vaihtelua, perinteisestihän historia on ollut lähinnä sotien ja konfliktien historiaa josta patsastelevat suurmiehet ovat huolehtineet, ja naisten paikka on lähinnä ollut kadun varsilla hurraamassa, mikäli ovat säilyneet hengissä miesten harrastettua epäonnistunutta politiikkaansa. Naiset ja lapset ovat historian näkymätöntä kansaa, mutta kun puhutaan taudeista ja kuolleisuudesta on naisilla ja lapsillakin siinä oma merkittävä roolinsa.  Armas Kyykyttäjä voi tunnustaa, että hänellä oli koulussa historiassa vitonen, koska Armasta kiinnostivat jo nuorena miehenä naiset enemmän kuin miehet ja historiantunneillahan eivät naiset juhli. Joten Armas käänsi katseensa muulle, käytännössä siis täysin koulun ulkopuolelle, koska sama ongelmahan oli vähän yhdellä jos toisellakin oppiaineella, biologiaa ja terveysoppia ehkä lukuunottamatta. Mutta ehkäpä Historian siipien havinat nyt vähän korjaa tätä vinoutumaa, onhan blogin kirjoittajien joukossa Kati, joka suunnittelee uutta uraa siivoojana. Historiablogien genre on aika monipuolinen.Ilkka Luoma pohtii perinteiseen historioitsijatyyliin Suomen idänsuhteita ja Holy landia piinaa kansainvälinen terrorismi. Naisellista otetta edustaa Blogisisko Auroran ystävät blogillaan. Metteä nyt on niin monessa paikassa jo kehuttu, että riittäköön pelkkä maininta.  Historiaa pitkin ja taidetta poikin on uudehko blogi, jossa paneudutaan taidehistoriaan. Tiesittekö, että ikonit ovat oikeastaan kirjoitusta? Juran kulttuurihistoriallinen blogi kannattaa tietysti aina muistaa ja Memoria volatiliksesta löytyy materiaalia niille joita historia huvittaa. Mutta tosiaan, historiallinen huumoriblogikin on synnytetty, Teknokekkohan se siellä vitsailee. Ja Pyrrhoksen voittokin on aika lähellä huumoria pohtiessaan miksi Luostari-juustoa saa vain juustotiskiltä. Niinpä niin, kertokaahan nyt joku Armaksellekin, että miksi näin on.Yleisvaikutelma historiablogeista. 6236.jpg

"Kuka tahansa osaa blogata, mutta blogilörpötyksestä tulee essee vasta kun asiasta osataan eksyä hallitusti ja kurinalaisesti, kuitenkin spontaanin näköisellä tavalla."
-Panu

Siunausta sunnuntaihinne, armaat kanssabloggaajani!