Bloggarit on sitten luokiteltu ja nekin keitä ei ole, ovat tahtomattaankin omaa luokkansa LVRK, luokattomat vastarannankiisket siis. Tätä Blogipersoonablogia on pidetty kerrassaan loistavana vaihtoehtona tasapaksulle Blogilistalle ja ennen kaikkea kamalalle paremmuusjärjestykseen perustuvalle top-listalle. Nyt kipinkapin etsimään hengenheimolaista suurien blogipersoonien joukosta. Niin mekin teemme. Alkajaisiksi tarjoamme opastetun kierroksen näiden kiehtovien blogipersoonien joukossa. Aloitamme summamutikassa ENFP-luokasta.

ENFP – Extraverted iNtuitive Feeling Perceiving – The Inspirer

Ensimmäisenä listalla törmään tamperelaiseen varsin isoon mieheen. Tämäpä mielenkiintoista. Tamperelaistoveri on Enimmäkseen nimetön ja on ilmeisesti melkoinen leffafriikki ja jollain tavalla itsekin sotkeentunut elokuvan tekemiseen. Yllättäen samaan kategoriaan ilmoittautunut Pinserin Samik antaa aiheeseen tarvittavaa lisävalaistusta.

Piparkakkupoika on päivittänyt Lastentarhaansa viimeksi heinäkuussa. Mitä tähän voisi sanoa? Harminpaikka. Blogissa on silti hauska filosofileikki. Voi, olisi niin sydäntä lämmittävää nähdä Räsänen ja Sedegren (ENFJ) ynnä muut Blogistaniamme akateemikot ja filosofit leikkimässä ja heittämässä vilttiä toinen toisensa päälle ja sitten kaikki ympärillä arvuuttelisivat, kuka se siellä peiton alla piileskelee. Se olisi ihanaa.

Such a big mouth

Jäädykepiirikunnassa onkin juuri tänään ohjeistus sitä varten, miten Jäädykepiirikuntaa luetaan. Sitä siellä ei ole selitetty miksi. Mutta lukekaa ihmeessä. Ei kaikelle ole selitystä. Ei sillekään, miksi PA bloggaa Saksasta. Pää auki kuuluu yllättäen tuohon samaan sarjaan Vt:n kanssa. But he's not like an ordinary Finn; he's got such a big mouth, sanoivat PA:n ystävät tuolla jossakin. Mutta missä on Sellisti, kysyn vaan.

Näiden kaikkien äiti kuin myös Blogipersoonablogin äiti Sun äitis on myös ENFP, mistä onkin oikein havainnollinen esitys tuoreeltaan ja selvällä suomella, mikäli joku ei jaksa näitä kiehtovia persoonallisuuominaisuuksia itse kääntää.

Apinoita

SchizoBlogin Janne on sekä ENFP että apina. Vai voisivatko ne liittyä jotenkin toisiinsa. Ovatko kaikki ENFP:t apinoita? Jannelta löytyy testi sitäkin varten. Nyt taas kipinkapin kaikki testailemaan oma sisäinen söpö eläimensä. Voi miten olisikin mukava samoilla Blogilandian eläimellisissä metsissä ja  tehdä vihdoinkin Avara luonto -liite!


Fiksuja ja inspiroivia

Kirjailijaelämää -blogin Katri on karistanut ennakkoluulonsa ja matkannut Pietariin.
Mukana menossa oli noin kymmenkunta huumorintajuista, fiksua ja inspiroivaa ihmistä, Katri sanoo, ja kas, eivätkö nuo olekin juuri ENFP:n ominaisuuksia. Hakeutuuko ihminen todellakin kaltaistensa seuraan? Onko Blogipersoonablogi sittenkin vastaus kaikkien Blogiosfäärin tuulisilla aroilla yksinään ajelehtivalle bloggaajalle.


En minä aina ole sama

Pnuk! kuuluu hänkin ENFP -porukkaan. Hän on puolestaan reissannut ihan Helsinkiin asti, mikä voi olla melkoinen kokemus sekin. Vähätelmän Mila on puolestaan tallannut vain näitä polkuja, mutta saanut silti ikimuistettavia elämyksiä. Niitähän me aina täällä saamme. Ilman blogeja elämä olisi paljon tyhjempää, minkä varmasti allekirjoittaa Tuulisuojakin Tirkistysaukossaan, joka on myös analysoinut itsensä ENFP:ksi, tosin hieman kyseenalaistaen. En minä aina ole sama, oli erään kirjankin nimi.

Lost in supermarket
on blogi, jonka nimi on kiehtonut pitkään. Mistähän sekin voi mieleen tulla, että joku voisi hukata itsensä Supermarketiin. Järkyttävää. Eksyneelle joka tapauksessa täältä toimituksesta halaus tähän hätään.

Blogikolumnia pukkaa

Digikko on törmännyt kolumniin, jonka aihepiiri on aina yhtä lähellä sydäntä. Yllättäen Mediaviidakossa on siis blogikolumni, joka kertoo blogeista. "Kuka pelastaa bloggarit"? Äkkiä lukemaan. Siellä jaetaan ilmaiseksi kaikenlaista tietoa blogeista." Toinen tapa kertoa nämä asiat (blogikuulumiset, toim. huom.) olisi turista tupinansa huurteisen äärellä ja olla samalla sosiaalinen. Esimerkkini on hieman matkalla ääripäähän -sarjasta mutta osittain totta". Sillä tavalla. Usuttaa nyt kilttejä bloggaajasetiä ja -tätejä ryyppäämään niin kuin se nyt olisi bloggaamista terveempi harrastus, hemmetti. Joka tapauksessa Digikko on ehdottomasti tutustumisen arvoinen blogi.

Työtä vieroksuva luuseri

Jude Vihervaara nillittää blogissaan Blogipersoonablogista. Hehkutus on melkoista, mutta varmasti ansaittua. Judelle on tuttua myös ex-tyttöystäviltä saatu arkipäivän persoonallisuusanalyysi: "auktoriteeettikammoinen työtä vieroksuva luuseri." Jaa jaa, lieneekö tuo myös ENFP:n ominaisuus?

Ikuisia löytäjiä

Myös Zeta on päivyrissään analysoinut itsensä ENFP:ksi. Itsensä etisiminen on upeaa, mutta löytäminen se vasta hienoa onkin!

Ani Välikangas  viettää blogissaan Filosofin yöelämää kerrassaan tutun oloisesti:
Tupakka haisee
Saatanan paha yskä
Vituttaa paljon

Elukan elämää -blogin ... sisukas nais-Elukka kertoo elämästään aina yhtä avoimesti. "Niin, ihmisellä on kyllä niin paljon eri rooleja, luonteenpiirteitä", sanoo Elukka, ja sen allekirjoitan. Tänään ENFP huomenna jokin muu.


Pari luokituksen ulkopuolista uutuutta:

Kuunari Helena
matkaa Apu-lehden sivustolla joutsenen jäljillä Etelä-Amerikan ympäri. Purjehduksesta kiinnostuneet astukaa laivaan.

Pleasure and pain -blogi sen sijaan sekä nyt sitten bloggaa että ryyppääkin: "sorbus-ilta ei nyt ollut mitkään "bileet", vaan enemmän kunnianosoitus Sorbusta ja Sorbus-kulttuuria kohtaan. Ostimme pelkkää Sorbusta (kaikki muu oli kiellettyä), vedimme pulivaatteet päälle ja menimme metsään järven rannalle juomaan. Joimme, örisimme ja joimme lisää..." Ja mitä siitä sitten seurasi. Käy lukemassa.Lopuksi elämänviisaus:
Kurpitsoiden suhteen puolestaan minulle kävi niin, että koko sato on koristekurpitsaa
- Risto