Oikeusjutut ja monimutkaiset rakkausuhteet ovat perinteisesti olleet saippuaoopperateollisuuden raaka-ainetta ja samoista aineksistahan se on tämä kotoinen Blogistaniammekin tehty. Värikkäisiin rakkaussuhteisiin on jo totuttu, oikeusjuttuja on ollut tarjolla vähemmän, vaan nytpä on luvassa parannusta tähänkin asiaan. Historian siivet havisevat Blogistanian yllä. Ja kuten yleensä aina silloin kun historian siivet havisevat, on havina nytkin epätoivottavaa, mutta minkäs teet. Kun ei pysy bloggaajan turpa rullalla ja tulee sanotuksi mitä ajattelee eikä aina huomaa, että blogilla saattaa olla jokunen lukijakin ja lukijoiden joukossa joku joka ei ehkä pidä siitä tavasta jolla bloggaaja hänen persoonaansa blogissaan käsittelee. Visa Kopu arvelee, että tämä on ensimmäinen kerta kun Suomessa bloggaaja joutuu käräjille blogikirjoittelunsa vuoksi, mutta tuskin viimeinen. Kysymyksessä on tietysti viime kevättalvelta peräisin oleva juttu kun marginaalin Jani  lausahteli valittuja sanoja nimeltä mainitsemattoman herrasmiehen toimista pienen paikkakunnan pienen peruskoulun rehtorina. Kunnianloukkaussyytehän siitä tietysti sitten rapsahti ja nyt on Janilla edessä asianajajan etsintä ynnä muuta rattoisaa. Vakavaksihan tämä vetää toimittajankin. Toivotaan nyt kumminkin, että oikeus voittaisi. 

Seksiä Blogistaniassa


Koska toimittaja on kyllästynyt kansalaisjournalismiin, hän keskittyi ihmissuhteisiin. Kuohunta osui silmiin Juden palstalta, mutta se lienee saanut alkunsa jo aikaisemmin. Alunperin pojat nahistelivat kai siitä, että onko naisen tyydyttäminen miehisen miehen merkki vai ei. Panun mielestä ei ole, joten Jude  ehdotti Panulle, että tämän kannattaisi kokeilla naiseen keskittymistä seksin aikana. Mistä MariaKristiina puolestaan hermostui. Toimittajan on vaikea löytää keskustelusta sen paremmin päätä kuin häntääkään, mutta Blogisanomien rooli Panun ja MariaKristiinan oletetun seksielämän mainostajana nousee kommenteissa toistuvasti esiin. Me emme periaatteessa ole ottaneet kantaa kyseiseen seksielämään, ei sillä etteikö se meitä kiinnostaisi. Myötätuntomme on vastuurationaalisesti kumppaninsa puheita selittelevän MariaKristiinan puolella. Tiina Kaarelakin pohtii Planet Perfecton kommenttipalstalla, millaista on olla sellaisen miehen tyttöystävä joka lähtökohtaisesti pitää kaikkia naisia huorina? Mutta hyvinhän se näyttää sujuvan. Miesten hyysäämisessä naisilla on pitkät perinteet. Mitäpä olisivat olleet kuuluisat valtiomiehet tiedemiehistä ja taiteilijoista puhumattakaan, ellei heillä olisi ollut rinnallaan suloista naista joka tukee ja kannustaa ja ymmärtää ja selittää asioita parhain päin ja lopulta hoitaa heidän hommansa kokonaan. 

Visukintun logiikka kadoksissa?

Visukinttu julkaisi blogissaan seuranhakuilmoituksen jossa hän etsiskelee itselleen naisseuralaista. Ja nyt hän kehuskelee että ehdokkaita on tullut tyrkylle aivan huomattavassa määrin, mutta hän ei ole ehtinyt paneutua vastauksiin kuin sen verran että ilmoitukseen vastanneet typykät vaikuttavat tavanomaisen mukavilta ja siis epäkiinnostavilta. Kuulostaa kovin järkevältä toiminnalta. Ensin houkuttelee ihmisiä ottamaan yhteyttä, sitten ei viitsi perehtyä yhteydenottoihin ja leimaa kaikki suoralta kädeltä epäkiinnostaviksi. Mutta hauskaa piisaa niin kauan kuin riittää höynäytettäviä.

Meemi leviää

Bloggaajat ovat esitelleet viime päivinä sekä käsialanäytteitä että muotokuviaan. Ainakin Sedis, Anita, Kirsi, kaura, ikkunaiines, Kirsti , Raimo ,Tiia , Karpalo ja Merja ovat esitelleet taiteellisia vedoksia omista naamoistaan. Alkmenekin intoutui leikkimään Paintilla meemin yllyttämänä, vaikka ei siitä sitten ihan omakuvaa syntynytkään, ehkä jonkinlainen sielunmaisema kuitenkin? SusuPetalin Paint-muodostelmathan ovatkin jo tulleet monelle kirjallisuudenystävälle tutuiksi ja ansaitsevat tulla mainituiksi tässäkin yhteydessä, vaikka eivät ehkä ihan omakuvia nekään ole.

Hajahuomioita

Eräs Saara on kyllästynyt puheliaisiin aikuisopiskelijoihin, jotka esittävät tunnilla asiaan vain etäisesti liittyviä kysymyksiä. Tässä kyllä tosiaan sukupolvien kuilu näkyy, koska nuorempi sukupolvi ei yleensä vaivaudu esittämään asiaan liittymättömiä kommentteja luennoitsijalle, vaan omille kavereilleen siellä takarivissä. Jokos tämä Blogisuositteluja blogi on esitelty? Se jatkaa Poimintoja blogilistalta blogin kunniakkaita joskin varsin lyhytaikaisia perinteitä. Armoitetun ja loistavasti vastaanotetun kilpailijamme Pommin hyytyminen herättää kysymyksiä. Älkää meitä syyttäkö, emme me ole mitään tehneet, mitä nyt pieniä woodoonukkeja pistelleet ja välillä sulkeneet ne pakastimeen, mutta sehän on aivan jokapäiväistä. Eivät muutkaan blogit ole tästä säikähtäneet. Jemory muistelee peruskoulunsa urkuharmooneja ja huomaa että urkuharmooneissa olisi paljon käyttämätöntä pontentiaalia. Media=Blogi etsii blogien sydäntä. Sisäpiiri viettää pikkujoulua. Sisäpiirin jäseneksi voit leimautua käymällä keskustelua pikkujouluista tai vaikkapa blogisertifikaatista täällä.

Uusia blogeja

Nyt on kuulkaa Pihtiputaan mummollakin blogi, kauan sitä onkin odotettu, joten sinne vain lukemaan. Paljon on mummolla asiaa, toivottavasti jaksaa blogiaan kirjoittaa, eikä ala ikä liikaa painaa. Blogisisko on jälleen perustanut uuden blogin, Narniassa. Oliko hyvä kirja arvioi uutuuskirjoja.

Armas kyykyttää!

Vammaisen vartalon kuvat esittelee "ajatuksia ruumiillisuudesta ja vammaisuudesta, sekä havaintoja vammaisen kehon esittämistavoista, taiteesta ja vammaiskulttuurista. Jos kuvittelit, että vihaisia ja vaarallisia vammaisia on vain kauhuelokuvissa, sinun kannattaa seurata tätä blogia!" Ajattelisin, että tätä blogia kannattaisi seurata myös ihmisten jotka pohtivat omaa ulkonäköään ja kelpaamistaan ja ovat joskus tulleet ihmetelleeksi miksi ulkonäöllä on kulttuurissamme niin keskeinen merkitys. Vammaiselta ihmiseltä hänen vartalonsa on elämän aikana monta kertaa riistetty ja tästä johtuen hän saattaa etääntyä ruumiistaan ja suhtautua siihen kuin tuotteeseen. Kiinnostavasti näyttäisi siltä, että myös hyvin kauniiden ihmisten kannattaa etääntyä ruumiistaan ja suhtautua siihen kuin tuotteeseen. Parhaiten menestyneet ovatkin tehneet itsestään tuotteita. Toisaalta kauneus itsessään on tietysti jo tuote. Tuli vain mieleen Linda Lampeniusta katsellessa, että minkä näköinen ihminen mahtaa siellä alla olla. Mikä ei tietenkään ketään kiinnosta. Jenni-Juulian ajatuksella kirjoitetulle blogille. 6239.jpg

"Yritin tällä johdannolla tarkoittaa, että minunkin elämäni voisi näyttää varsin hyvältä, jos vain poimisi kyllin lyhyitä otoksia."
-Pää auki