Hiljaiselo jatkuu ja ehkä se on hyväkin, koska suuret keskustelut ovat niin rasittavia. Ihmisten välinen ymmärrys ei niiden myötä yleensä lisäänny, toisin kuin voisi kuvitella, vaan railot aukeavat entistä laveammiksi. On keskustelujen seuraamisessa tietysti oma riemunsa. Voi esimerkiksi todeta hiljaa itsekseen että onneksi minä en ole noin tyhmä. Ja nämä huokaukset kaikuvat yhtä aitoina ja vilpittöminä rajalinjojen molemmin puolin. Marinaa maakuopasta pohtii intersubjektiivisuutta. "Ihmisten kesken on helpompi tulla ymmärretyksi, siis helpompi olla esimerkiksi yksimielisiä siitä mistä ollaan erimielisiä, jos keskustelukumppanit jakavat joitakin luonnetta muodostavia kokemuksia."  Näkymä rannalta yhtyi heti marinaan."Kun joitain blogeja lukiessa tuntuu niin oitis yhteisymmärrykselliseltä ja jotkut taas kirjoittavat kuin toisesta galaksista, jossa taivaalla on kuusi kuuta, sykkivät aivokristallit hallitseva elämänmuoto ja painovoima vastoinpäin." Ehkä yhteisen kaanonin puutteesta siis kertoo, että jollekin herkälle yksilölle blogiin laitettava linkkilista on paholaisen lista joka luo pahanhajuista sisäpiirihenkeä ja sorsii muualta blogiin eksyneitä kiertolaisia. Ja toisille se on vain ystävällinen vinkki, että näistäkin osoitteista löytyy lukemisen arvoisia blogeja. Useammin toivoisi tapaavansa samanlaista asennetta kuin hurinalla."Toisaalta kuitenkin mahdollisimman erilaisten ihmisten kanssa keskusteleminen on mielestäni myös avartavaa, koska silloin huomaa parhaiten omat sokeat kohtansa ja ennakkoluulonsa." Niinpä. Ja kuinka moni meistä on valmis tähän?

Sic transit gloria mundi?

Sedis se suree hiipuvaa listasijoitustaan ja parahtaa: "Samik, mihin me oikeasti tarvitsemme tietoa siitä, että yksi tai useampi tilaaja on mennyt?" Niinpä. Ja mihin me yleensäkään tarvitsemme tietoa siitä olemmeko Top-listalla sijalla 10 vai 20? Siis ihan aikuisten oikeasti. Mutta "leikkimielisellä" top-listalla on suuri lumovoima, aina uudet ihmiset ilmoittavat bloginsa listalle, vaikka varsinainen leikki onkin tästä toimituksesta usein yhtä kaukana kuin mistä tahansa lapsuuden hiekkalaatikosta jossa aikuisten silmän välttäessä käydään veristä taistoa elämästä ja kuolemasta.

Konservatiivinen miesliike jyrää

Tiedättehän nämä amerikkalaiset miesheränneet jotka tietävät, että mies on perheen pää ja hänen kannettava vastuu. Promise Keepersit eli Lupauksenpitäjät lupaavat toimia oikeudenmukaisina ja suoraselkäisinä miesdiktaattoreina kodeissaan.  He ovat saaneet Judesta oivan äänitorven .Naisella on perheessä omat sinänsä tärkeät tehtävänsä joista merkityksellisin on kyky ihailla miestä. Muistakaa naiset. Miehinen mies käy naisen kannustuksella. Jos naisellinen kannustus lopahtaa, lerpahtaa myös mies.

Jumala ompi linnamme?

Vitutusloki harrastaa kirkkopolitiikkaa ja muistuttaa kirkosta eroamisen helppoudesta. Näkymätön tyttö on ahdistunut kristittyjen käännytystyöstä, marginaalissa kritisoidaan HS:n vaalikonetta kysymyksiin sisältyvän ateisteihin kohdistuvan piilorasismin vuoksi, ja Portissa naisten maahankin on pohdiskeltu uskovaisia. Ja mitä kummaa, Ikkunaiineskin on saanut kirjeen Jumalalta. Näitä juttuja lukiessa tulee sellainen olo, että uskovaiset jyräävät, mutta yli kolmentuhannen blogin listalta löytyy kuitenkin vain kolme blogia jotka kuuluvat luokkaan uskovainen, eikä mikään noista vaikuta kovin julistavalta. Pitääkö promillen vähemmistö kauhun vallassa ateistista Blogistaniaa? Ilmeisesti vaaralliset uskovaiset ovat ovelia kuin käärmeet, eivätkä lokeroi blogiaan uskovaisluokkaan vaan hyppäävät vaaraa aavistamattoman ateistin kimppuun aivan muusta suunnasta. No "uskonto"-luokasta sitten löytyy kyllä jo 16 blogia, mutta tämä luokka sulkee sisälleen myös muut uskonnot. Katolilainen on aika ärhäkkä ottaessaan kantaa aborttiin, mutta Teme on oikeastaan uskonnottomien asialla pohtiessaani, miksi uskovaiset mielellään tuomitsevat avioeron tai seksuaaliset vähemmistöt, mutta eivät välttämättä juoruilua ja itserakkautta. Uskojarukous.net puolustaa klassista kristinuskoa, mitä ikinä se sitten onkin. Eivät nämäkään siis kovin pelottavilta vaikuta. Luokasta kristinusko löytyy muutama blogi, joista monet ovat aika harvakseen päivittyviä tai sitten niiden yhteys kristinuskoon jää hämäräksi. No onhan siellä toki tämä meidän Pällimme joka onkin jo tullut tunnetuksi räväkkänä keskustelijana, joskin blogi päivittyy aika harvakseltaan. Pastori on päivittelijänä hiukan aktiivisempi ja usein mainostamallamme Veteraaniurheilijallahan on oma mielenkiintoinen kristinuskon sovelluksensa jossa pelastussanoma hieman kenties yllättäenkin yhdistyy ravinto-oppiin ilmeisen kitkattomasti. "Kirkko"- kategoriasta löytyi vielä innostunut nuoriso-ohjaaja, mutta hyvänen aika, hänkin kritisoi jumalanpalvelusta ja kaipaisi sinne enemmän Idols-henkistä innostusta.

 
Maksullista seksiä keski-ikäisille rouville

No nyt saa Kirsti kyytiä kun seuralainen on perustanut blogin ja Kirstin käskystä vielä. Eli kysymyksessä on maksullinen mies joka tarjoaa tirkistelymahdollisuuden ansaintapuuhiinsa. Siellä pyörivät Sallat ja Ritvat ja Leilat Joukan varmaotteisessa käsittelyssä. Kuvagalleria puuttuu toistaiseksi, ikävä kyllä. Totta vai feikkiä, päätelkää itse.

Uusia bogeja

Tulkku, tuo blogimaailman laulava talonmies on otettu loisteliaasti vastaan. Tällä hetkellä kuuman listan kakkosenä ja yleisön innostus on käsinkoskeltavaa. Siellä hän raportoi ensimmäisen aamukaljapullosen tuomaa hyvääoloa ja haaveilee maalauksestaan joka roikkuu jossain Pattayassa ja on Thaimaan kuuluisin maalaus. Sillä tavalla. Onnea ja menestystä Tulkulle! Kolmas mies tarjoaa leukaorgioita vakavista asioista ja Kiltti tyttö pohtii, mitäpä muutakaan kuin kiltteyttään.


"Siis katsekontakti, ystävällinen hymy ja kiitos. Ei muuta. Muuta ei tarvita hyvän mielen luomiseen."

-Elämää ratin takana