Marginaalin Janikin sai sitten joululahjan. Onnea! Tuomio jota tosiaan on Janin sanoja lainatakseni nenä syyhyten odotettu, on nyt sitten tullut, ja kriminaali on tuomittu sakkoihin sekä maksamaan myöskin vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Tuomio on poikinut jonkinmoisen osaanottoketjun sekä kaikenlaista lainopillista hiustenhalkomista, niin kuin tapoihin tietysti kuuluu. Blogisanomien lakimies sattuu juuri nyt olemaan lomalla, joten meillä ei ole kompetenssia arvioida tuomiota sen kummemmin. Kunhan nyt vain toteamme, että voihan venäjä ja varokaa sanojanne tästä lähtien. Kuraattori ehdottaa kolehdin keräämistä että Jani selviäisi rapsuistaan, kaunis ajatus. Ajatelkaapa jos jokainen listalla oleva bloggaaja lahjoittaisi Janille euron? Eipä olisi iso uhraus se. Sellainen leskenropo löytyisi kyllä täältä Blogisanomienkin kassakaapista. Mutta 3601 euroa saattaisi Jania jo jonkinverran auttaa, sillä tuon verran näyttää olevan tällä hetkellä blogeja listalla. Pankaahan organisaattorit toimeksi, kertokaa miten voimme suorittaa lahjoituksemme.

Mitä tuijotat?

Kun ei millään keksi mitä kirjoittaisi, kannattaa aina turvautua meemeihin. Ruton lailla blogista toiseen on levinnyt kuvia ja sanallisia esittelyjä siitä mitä on monitorin takana, bloggaajan silmien edessä. Mitään järisyttävää keneltäkään ei löydy, mutta me tyydymme niin vähään ja ilahdumme vaatimattomistakin näkymistä.  Sanoihin on koottu pitkä rivi meemiin osallistuneita, käykää sieltä katsomassa.Onkohan tämä vuoden viimeinen meemi? No ehkä ei kumminkaan. Lumikki nappasi kyselyn blogista, jonka lähdettä hän ei maininnut, joten meemin jäljet päättyivät häneen, mutta samoihin tämän vuoden tapahtumia syväluotaaviin kysymyksiin on vastannut ainakin Anada-setä  joka tarinoi myös lapsuudestaan, Herkku,
Liian paksu perhoseksi, ja Kootut Tilitykset. Olisikohan Pureskeltavan ideasta meemiksi? Hän on keksinyt, että Pinseri on tätä nykyä yhtä tylsä kuin Pureskeltavaa ja bloggaa siitä. Olisiko tämä hyvä idea ja toisiko joulumielen? Meillä varmaan kaikilla on mielessä jokin blogi joka on vielä tylsempi kuin omamme. Jos haukkuisi vähän sitä tylsää blogia, niin sitten eivät oman blogin puutteet ehkä harmittaisi lainkaan niin paljon. Muiden blogien arvosteleminen tuntuu myös olevan takuuvarma keino päästä nousemaan Blogilistalla. Toisaalta näihin aikoihin voi olla luontevaa kääntyä myös yhä enemmän sisäänpäin kuten Timo on tehnyt ja tarkastella retrospektiivisesti omaa bloggaajaan uraansa jossa "abstraktinen itsetutkiskelu on selvästikin kaikki kaikessa." Pieni konkretia ei tosiaankaan olisi pahitteeksi, mutta ehkä se olisi liian lukijaystävällistä. Olisikohan tästä Timon itsekritiikki ideasta meemiksi? No ei sentään, bloggaajat eivät ole riittävän itsekriittisiä ja se juuri on meidän vahvuutemme. Tai sitten ei.

Ilmoitusluontoisia asioita

Karpalo puuhaa perhemyönteistä blogimiittiä Kymenlaaksoon ensi kesäksi. Minh jo ilmoittautui, mutta mukaan mahtuu vielä toinenkin laskuvarjohyppelyistä ja muusta ekstremestä kiinnostunut huimapää.
Jatulintarhan Jennylle hiukan myöhästyneet onnittelut Portin novellikilpailun voitosta ja Ugukselle kunniamaininnasta. Siitä se lähtee. Käyttäytymisharjoitusten Kaisa on saanut romaaninsa takaisin kustantajalta. "Lämpimän juureva huumorintaju ja harvinainen itseironian kyky jäävät aavistuksenomaisiksi." Se on tosiaan kauniisti sanottu.  Talvipäivän seisaus on huomioitu joissakin blogeissa niin kuin oikein onkin.

Uusia blogeja

Minhillä on uusi kuvablogi Koma. Siellä on piirroksia, kollaaseja, valokuvia ja nätti kuva minhistä.
Toivottakaa tervetulleeksi jälleen uusi metablogi nimeltä Tämän blogin haluaisit lukea.Siellä suositellaan blogeja, joita ei kuulemma Kultainen Kuukkeli -karkeloissa kumarreta, mutta jotka ansiokkaasti ja tyylikkäästi tarkkailevat ajan ilmiöitä taiteen, tieteen ja kulttuurin aloilla. No näitähän uutteria työmyyriä tarvitaan, jotka työtä pelkäämättä ja vapaa-ajasta välittämättä ovat valmiita kyntämään Blogistanian kovaa sarkaa siinä toivossa että lietteen joukosta löytyisi mehukkaita tryffeleitä. Perustele reposteleeperustelemattomia väitteitä ja uskomuksia, vanhentuneita tapoja ja muka-itsestäänselvyyksiä. No niitähän maailmassa riittää.

"Kurssimme tavoite on, että lokin pitäjä oppii hyväksymään itsensä itsensä häiritsevänä seuralaisena."
-Aikani

Toimitus vetäytyy täysin palvelleena joululepoon ja toivottaa lukijoilleen parasta mahdollista joulua ja menestyksekästä ja blogirikasta uutta vuotta!