Media=Blogi sen oivalsi. Tylsästi kirjoitettu blogikin voi olla mielenkiintoinen jos kirjoittaja haluaa keskustella kommentaattoreittensa kanssa. Media=Blogi tarjoaa esimerkiksemme Perässähiihtäjää. Unski ottaa keskustelijat vakavasti ja huomioi ihmiset omissa postauksissaan ja kommenteissaan. Hienoa että tämä kommenttiystävällinen suuntaus on ymmärrety näin arvovaltaisellakin taholla. Kansalaissurinalistithan ovatkin jo tulleet suorastaan kuuluisiksi monipuolisista ja rönsyävistä kommenttiketjuistaan. Tylsien blogien saama huomio hämmästyttää toki muitakin kuin vain Media=Blogin kirjoittajaa, viimeiseksi nyt Rauno Räsänen on purkanut runsaiden keskustelujen aiheuttamaa ihmetystään tässä ketjussa.

Munan ja kanan ikiaikainen ongelma

Visukintusta on tullut metroseksuaali. Päivä kauneshoitolassa lisäsi hänen ymmärrystään, mitä tulee naisten ainaiseen persaukisuuteen. Niinpä. Kauneuden ylläpitäminen maksaa rahaa ja kun naisten palkka on vielä se noin 75 % miesten palkasta, niin ongelmiahan siitä syntyy ja miehille paineita tarjota tyttöystävälle se siideri tai elokuvalippu. Unelma on ottanut todesta sen että miehetkin saattavat olla joskus köyhiä ja on näin joulun alla keksinyt muutaman edullisen lahjavinkin kaikille köyhille miehille jotka varattomuudestaan huolimatta haluavat hemmotella naistaan. Miesten kannattaisi yllä ottaa Unelman vinkeistä opikseen ja katkaista katkeruuden kierre josta Lentävä juusto kirjoittaa: "Lehdissä ja netissä rumat ja katkerat naiset vuodattavat stalinistista retoriikkaa, jonka sisältönä on kostaa miehille se, että naiset itse pilasivat kaikki mahdollisuudet tunteisiin ja ystävyyteen omalla ahneudellaan." Sukupuolten välinen kuilu tosiaan vaikuttaa aika huomattavalta sillä toisaalla Saara purkaa mieltään: "Ainakin meillä on liikaa Loka-Laitisen tapaisia oman maansa naisten ulkonäköön turhautuneita miesparkoja. En alkuunkaan ymmärrä, mitä mieltä on valittaa lyhyistä jaloista, kun ne eivät siitä sen pidemmiksi muutu...Tuntuu siltä, ettei tämän maan miehille kelpaa minkäänlainen nainen. Herää epäilys, että kaikki suomalaismiehet ovatkin kaappihomoja ja naiset pelkkiä synnytyskoneita, jotta tätä komeata suomalaista homogeenista miesrotua saadaan jatkettua." Ongelma taitaa olla se vanha kysymys että kumpi oli ensin muna vai kana. Ovatko suomalaiset naiset rumia ja katkeria siksi että miehet aina ja kaikkialla haukkuvat heitä. Vai haukkuvatko miehet suomalaisia naisia siksi että he ovat rumia ja katkeria. Vastaus saattaa suurelta osin korreloida vastaajan sukupuolen kanssa, vai kuinka on?

Itsenäisyyspäivän viettoa

Itsenäisyyspäivän vietäntä on kirvoittanut joitakin vaisuhkoja raportteja. Kuhlakaanin mielestä linnanjuhlat vastaavat glamourissaan entisaikojen lauantaitansseja, ja on varmaan oikeassa. Pälli taas toisaalla pähkäilee että "Jos meille olisi käynyt kuten eestiläisille, millainen olisi Suomi?" Niinpä. Sitä voi tietenkin miettiä. Samoin sitä millainen olisi Suomi ja Eurooppa jos Hitler olisi voittanut sodan. Näitä ajatusleikkejä voimme tietenkin leikkiä ja pönkittää niillä maailmankuvaamme. Mutta esimerkiksi Satua eivät jaksa itsenäisyyspäivän vietäntä kiinnostaa niin kuin muukaan julkkishumppaus. Blogilistan hetkellinen kaatuminen näkyi ahdistuneina huokauksina siellä sun täällä. Elämä ilman aitanpolulla astelevaa blogilistaa on kuin pilvinen päivä. Ilman Blogilistaa ei tämänkään läpyskän toimittaminen edes tällä nykyisellä intensiteetillä onnistuisi. Siis hiljainen, kiitollinen hetki tuolle sympaattiselle, meitä kaikkia yhdistävälle listalle. Se on meidän todellinen isänmaamme.

Testaa sukupuolesi

Liekö jokin sukupuoli-identiteettin liittyvä kriisi iskenyt blogikansaan, koska yksi jos toinenkin on käynyt tekemässä transtukipisteen sukupuolitestin. Minh paljastui androgyyniksi, Anita osoittautui sukupuolineutraaliksi. Scilla puolestaan paljastui varsin odotetusti naiseksi, ja kokee testin jotenkin syyllistävän tällaisesta tuloksesta, ikään kuin naisen olisi kunniallisempaa paljastua androgyyniksi tai sukupuolineutraaliksi kuin naiseksi. Toimittaja on huomannut jo kauan sitten, että mikä tahansa on kunnialllisempaa kuin paljastua naiseksi.

Kuluttajavalistusta

Ne jotka eivät ole vielä tähän mennessä ymmärtäneet mistä suuressa kopiosuojausporussa on kysymys, voisivat oikeastaan käydä lukemassa miten Merten vastaa Heinimäen kolumniin. Siinä on niin kärsivällisesti selitetty asia, että viisikymmentäluvulla syntyneetkin ymmärtävät.

Terveisiä moroskoopille

Moroskooppi epäilee, että Blogisanomat olisi harjoittanut satiirin vaikeaa taitoa uutisoidessaan Moroskoopin paluusta jokin aika sitten. No ehkä niinkin, mutta satiirimme terä kohdistui ehkä enemmän suomalaisten huumorintajuun yleensä kuin juuri erityisesti Moroskooppin, joskin nämä asiat tietysti liittyvät yhteen jollakin salamyhkäisellä tavalla. Mutta satiiria tai ei, mekin rakastamme täällä Moroskooppia varauksetta. Niin kuin tietysti kaikkia muitakin blogeja.

Tiedotusluonteisia asioita

Blogi tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Nova-kirjoituskilpailu tarjoaa blogin kautta tietoa kirjoituskilpailun kulusta, siellä myös vastataan kilpailusta kiinnostuneiden kysymyksiin. Kaikissa meissä varmaan uinuu pieni tieteiskirjoittaja, siitä vaan novellia pukkaamaan. Sun äitis kaipaa pienten jalkojen tepsutusta ja haikailee blogissaan kontaktia lapsenvahtia kaipaaviin lapsosiin. Tosiaan, naisseuran perään blogeissa onkin jo huokailtu vaihtelevin strategioin, miksipä ei siis voisi yrittää järjestää deittiä myös lapsosen kanssa. Täti Ruu viidakon reunalta irrottaa otteensa liaanista ja heilahtaa johonkin uuteen viidakkoon, uusiin seikkailuihin. Hei hei täti Ruu, pidä pyrstö pystyssä.

Uusia blogeja

Suuren naisdekkarin syntyvaiheita saa nyt sitten seurata ihan livenä. Veera Vaara herää väärästä vuoteesta ja mitäs sitten tapahtuukaan. Ja nyt on sitten tarjolla myös ääniblogia sillä Satusetä kertoo tarinoita.


"Te naiset, jotka mielellänne katselette sitä kissaanne silmiin ja puhutte sille hiljaa rakkaudesta, tiedättekö mitä? Te olette ihan vitun perverssejä ihmisiä."

-Hämärää länkytystä