Jaaha, nyt meille ollaan sitten perustamassa oikein uutta tietotekniikkapuoluettakin. Sitähän me nyt nimenomaan olemmekin olleet vailla. Mutta ilman osuvaa nimeä aate ei luonnollisestikaan etene, joten käykäähän ensi töiksenne äänestämässä puolueelle oikein hyvä nimi. Puoluekuri ei uuden puolueen linjaan kuulu, joten saa nähdä löytyykö kuria edes tähän nimiasiaan. Kuka sen yleensä on keksinyt, että puolueella pitäisi olla vain yksi nimi? Eikö rakkaalla lapsella kuulu olla monta nimeä? Puolueen oma presidenttiehdokaskin jo ilmoittautui, on syytä olla liikkeellä hyvissä ajoin. Perinteiset mediat ovat tulleet tunnetuiksi siitä, että seuraavista vaaleista aletaan vouhottaa heti kun edelliset on käyty, mutta Internetissä vouhotetaan seuraavista vaaleista jo ennen kuin edellisiäkään on saatu pois päiväjärjestyksestä. Netissä aika kuluu niin nopeasti. Parin päivän ikäiset jutut ovat jo muinaishistoriaa, kuten PA toteaa myöhästyttyään Mediaviikon pääkirjoituksen nokkelasta kommentoinnista. Mutta onneksi virallinen pilkkakirveemme oli hyvässä terässä. Kirveen kilinää säesti arvovaltainen jyrinä, kun vain jaksaisi lukea kaiken ja olla valveutunut.

Blogit vastaan muu maailma

Blogien ja muun maailman vastakkainasettelu se jaksaa askarruttaa mieliä.  Media=blogi esittelee dystopiansa, jotka toki ovat aina yhtä kiehtovia ajatusleikkejä koska selvähän se on että ihmiskunnalle käy aina huonosti ja siunaukset osoittautuvat vihoviimeisiksi kirouksiksi. Ajatuskulku menee jotenkin näin, että blogit vievät mainostulot journalistisesti tehdyiltä medioilta. Laadukkaasta journalismista tulee kallista eliittipuuhastelua, demokratia kapenee painostusryhmien harvainvallaksi (eikö se jo nyt ole kavennut sellaiseksi?) ja lopulta blogit kielletään, koska niiden olemassalo ei ole harvainvallan kannalta toivottavaa. Kieltämiselle keksitään jokin sopiva tekosyy. Joten bloggaa vielä kun voit. Mea puolestaan vastaa asiantuntijoille joita kummastuttaa bloggaamisen yleistyminen ja jotka etsivät ilmiölle syvällisiä, yhteiskunnallis-yksilösykologisia selityksiä. Miksi kissa muuten nuolee takapuoltaan? Siksi, koska se voi. Ehkä se on kissasta myös mukavaa ja ainakin se on puhdistavaa, Mea selvittää. Miksi me bloggaajat tarvitsisimme sen kummempia syitä oudolle harrastuksellemme. Mean kommenttiosastolla Juuso esittää typologiansa ihmisistä jotka arvostelevat bloggaajia ja keskustelu luisuu pohtimaan kuinka narsisteja me sitten oikeastaan olemme, vai olemmeko lainkaan. No tässä narsistikeskustelussa on jo astian makua, mutta mitäpä siitä jos se kerran jaksaa aina vain innostaa.

Lisää yhteisöllisyyttä
 
Kirjasuositteluja blogi ryhtyy luomaan yhteisöllisyyttä julkaisemalla bloggaajien lukukokemuksia. Idea on otettu jo myötämielisesti vastaan, vaikka pieni nimimerkkisekaannuskin tapahtui kirja-addiktien törmäillessä toisiinsa. Alun hämmingistä selvittiin blogin emännän vaihdettua jouhevasti nimimerkkiään. Ikkunaiines ehti ensimmäisenä vieraana jakamaan lukukokemuksensa. Ottakaahan esimerkkiä Iineksestä, mitä enemmän hän laihtuu, sitä aktiivisemmin hän osallistuu yhteisiin rientoihin. Nostalgisia tai muuten onnistuneita kirjankansia voi käydä ihailemassa Suomen kuvittajissa. Sinne saa myös tarjota näytille omia löytöjään. Mutta kuten aina, ilmiöillä on myös kriitikkonsa. Tommillakin on omat somat yhteisönsä, mutta blogimaailman yhteisöllisyys käy juuston päälle.


Hyvin menee kuitenkin

Kevättä on rinnoissa, vaikka on vasta tammikuu. Ruhjeessa hämmästellään sitä kuinka pelkkä seksi on luisumassa ihastuksen kautta suoranaiseksi rakastumiseksi, vaikka juuri sitä oli määrä välttää. Hurina haluaa vakuuttaa lukijat siitä ettei hänellä suinkaan aina ole mennyt näin hyvin kuin nyt, hän on nimittäin huomannut että Suomessa on jotenkin kyseenalaista olla positiivinen. Hän esittelee myös teoriansa, että positiivisuus on ihmiselle luonnollinen tila ja jos ihminen ei ole positiivinen, niin jotain on silloin mennyt pieleen. Houkutteleva ajatus, mutta tuskin pitää paikkansa ainakaan uusimman psykologisen tutkimuksen mukaan. Vaikka mitäpä ne psykologit tietäisivät. Mutta aina joskus joku on yksinkin eikä sillekään oikein mitään mahda, kuten Maija Tuomaala osoittaa. Onneksi on tämä netti, silloin ihmisen ei tarvitse koskaan olla yksin. Täällä meillä on 3809 ystävää ja sitten ovat tietenkin kaikki maanmainiot keskustelupalstat ja listautumattomat blogit.

Tiedotusasioita

Oma oikeusoppineemme Kemppinen luennoi kuvien käyttämisestä blogissa. Käy lukemassa mikäli mietit onko sinulla oikeutta julkaista tekemäsi hieno kuvalöydös. Asia tosin vaikutti nopeasti lukien vieläkin aika monimutkaiselta, mutta ehkä toimittajan tippaleipäaivoja ei olekaan tarkoitettu tällaiseen mietiskelyyn. Mikko Saari on innostunut BookCrossingista, mutta myös sohva etsii uutta omistajaa. Menikö yksi modernin aikamme sykähdyttävimmistä jumalallisista interventioista kenties ohi? Ei hätää. Käy lukemassa täältä mitä on tapahtunut.

Myllyn Paras Oy:llä (omaa sukua Tuottajain Mylly) ei ole tekijänoikeutta riisipuuroon eikä sen reseptiin. Olisivat tyytyväisiä, jos resepti kelpaa
-Kemppinen


Hyvää loppuviikkoa! Muistakaa, että kielipoliisi on jälleen irrallaan, joten pitäkää huolta pilkuistanne ettei kukaan pääse niitä... no kyllähän te tiedätte!