Parnassossa syntyi kiihkeä debatti kun arvovaltaisen kirjallisuuslehden päätoimittaja uskalsi harrastelijamaisesti arvioida Lappeenrannan laulukilpailuja. Ärhäkkä anonyymi ojensi päätoimittajaa. " Ehkä on tosiaan parempi, että kirjallisuuden tuntijat pysyvät kirjallisuuden parissa ja musiikin tuntijat musiikin..." Päätoimittaja puolusti urheasti oikeuttaan arvioida harrastelijamaisesti mitä tahansa korkeakulttuuria ja me täällä Blogisanomissa hurraamme, koska lehtemme on harrastelijamaisuuden esiäiti ja isä. Onhan se nyt jo nähty kuinka maailmassa käy, jos kaikki valta annetaan asiantuntijoille ja ammattilaisille. Valistuneet harrastajat yhtykää. Ja johan he ovat yhtyneetkin,  suurenmoinen Blogistaniamme on siitä osoituksena. Isänmaallinen lipputervehdys Blogistanian urheille pioneereille. (Miksi meillä ei muuten vielä ole omaa lippua?)

Kommenttimyönteisyys nousussa

Kuten tuosta Parnasson megakeskustelustakin näkee, (olisiko onnistunut Jarkko Laineen aikana?) kommenttimyönteisyys on hurjassa nousussa. Ainailonakin on siirtynyt kommenttimyönteiseen bloggailuun ja avannut blogiinsa kommentointimahdollisuudet. Perässähiihtäjä Unskin hyvä maine perustuu ainakin Matti Lintulahden mielestä paljolti siihen, että mies niin nöyrästi jaksaa vastata lukijoiden kommenteihin. Onko muuten niin, että kun naiset vastaavat kommenteihin, se on kontaktihakuisuutta ja ehkä jopa lukijoiden mielistelyä.. Kun mies vastaa, hän on nöyrä?

Lopunajan tunnelmia

Vuoden vaihtuessa ollaan usein vähän niin kuin kahden maailman rajalla. Vanha on mennyttä ja uusi on vasta alkamassa. Epävarmuus ja ikävät aavistukset täyttävät ihmispoloisen mielen.Natina suree lukijoiden karkaamista. Älä sure. Lukijat ovat ailahtelevaisia. Kannattaa vain pitää huoli että viihtyy itsensä seurassa, sillä jos ei viihdy, niin sitten on luvassa ongelmia. Tosin ongelmiinkin löytyy usein ratkaisu, ellei muuten niin terapeutin sohvalla, missä uusi ajatus voi vaikka Kopsahtaa mieleen. Dekadenssiblogi jatkaa ihmiskunnan rappion kuvaamista.  Kasimir ei  ymmärrä demarien pirtsakan nuorekasta meininkiä. Sanoma ihmiskunnalle on sekin aika synkeä, eikä sielunvaelluskaan lupaa lohdutusta.  Pyhä yksinkertaisuus pohtii pornoa. Tämä postaus kannattaisi jokaisen ATM-vouhkaajan lukea.  Puhelinmyyjän kanssa keskusteleva kotiäiti voi huomaamatta iskeä sormensa kakkaan. Seppänen on käynyt ihailemassa miesten alusvaatteita. Hurina miettii että jos meillä olisi selluloosaa glukoosimolekyyleiksi pilkkova entsyymi, niin käyskentelisimmekö silloin lempeinä pitkin peltoja heinää pureskellen. Kolmas mies tarjoaa leukaorgioita vakavista asioista. Naiset ne jatkavat itsensä ruoskintaa painon vuoksi.Apinalaatikossa ihmetellään painonpudotustrendiä joka tietenkin näin joulun jälkeen on vallannut koko läntisen, hyvinvoivan pallonpuoliskon, sillä bikinikausi on lähempänä kuin luuletkaan. Illuminan laihiskin tuntuu enimmäkseen koostuvan itseinhon lietsomisesta. Tuskin kovin onnistunut strategia mikäli päämääränä on nauttia elämästä. Mutta ehkä elämästä ei pitäisikään nauttia. Ehkä meidät on tänne luotu nimenomaan kärsimään.

Lohtua arkeen

Mutta on jotain positiivistakin sentään.Naamioiden takana kiitetään jotain nimeämätöntä voimaa siitä että maailman ihanin mies rakastaa. Mutta kannattaisi ehkä kiittää sitä maailman ihaninta miestäkin, se ei varmaan ole mikään nimeämätön voima. Maailman parhaita blondvitsejä kannattaa lähteä metsästämään täältä, mikäli ei ole muutakaan tekemistä.

Haaveiden blogit

Kenen blogia haluaisit lukea. Benropea kiinnostaisi Paavi tai vaihtoehtoisesti Jyrki Lehtola, mutta eivätkö ne olekaan sama henkilö? Häiriöklinikalla taas luettaisiin mielellään Jumalan blogia, mutta hei, onhan meillä Raamattu. Anita taas lukisi mielellään mm. Itäkeskuksen poliisin, karaoke-baarin tarjoilijan ja Valintalon kassan blogeja. Kasa haluaisi löytää kaksi hyvää blogia, joissa käytetään nimimerkkiä eikä kirjoiteta ihmissuhteista. "Hyvä blogi" on kyllä erittäin epämääräinen ilmaus jonka informaatioarvo on olematon. Silja Orvokkia kiinnostaisi mm. sellainen blogi jossa ex kertoisi elämänsä alamäestä. Ai, ai miten jaloa! Tökkää sormesi kirjan väliin ja löydä uuden vuoden runo –meemiä on jatkanut Hotanen.

Metablogit tämän vuoden megatrendi

Viime numerossa jo povattiin metablogien tuhoa, mutta eihän tässä ole nyt surkastumisesta puhettakaan. Jälleen on perustettu uusi:  365blogia. Tällä kertaa tarjolla on todellista maskuliinista journalismia eikä mitään surkeaa surinaa kun Media=blogin Matti Lintulahti lupaa poimia Blogilistalta vuoden jokaisena päivänä huomionarvoisia ja mielenkiintoisia blogeja. Mistä näitä pyyteettömiä, uutteria ihmisiä sikiää?

Kirjallisia blogeja

Uusi runoblogi Olo ja muoto on avattu. Myös Valkoinen piste, pilkku esittelee hullun runolaborantin mielenliikahduksia. Onko huonoa kirjallisuutta pohtii juuri sitä ja tunnustaa heti alkuun kaikki ne pakolliset klassikot jotka ovat jääneet lukematta. Olisiko tästä meemiksi? Oletteko tietoisia siitä minkä kirjan lukeminen kuuluisi yleissivistykseen ja ylpeilettekö jos olette lukeneet sen ja häpeätte jos on jäänyt lukematta. Vai oletteko uljaita ja riippumattomia ja luette vain kirjoja joita huvittaa lukea tai jätätte jopa kokonaan lukematta?


"PS. Tarvitsetko vielä sitä kirjaa, jossa on artikkleita nettidemokratiasta? En muista nimeä, mutta se oli oranssi."
-Jere Majava

Oikein hyvää loppiaista, tästä se elämä taas alkaa!