Tällä viikolla kaikki tiet vievät Ouluun. Kulttuuripläjäys Kaltio on antanut päätoimitajalleen kenkää ja lehden sarjakuvapiirtäjä on menettänyt paitsi maineensa myös valmiiksi sovittuja töitään piirtämällä ja julkaisemalla loukkaavia sarjakuvia, joissa esiintyy rumaksi naamioitunut Muhammed ja kauniita suomalaisia poliitikkoja sekä sutjakka presidenttimme polttelemassa Tanskan kaunista lippua. Kaiken irtisanomissählingin takana epäillään olevan erään poliittisen naisen, joka on kirjoittanut netistä kadonneeseen Kaltioon mm. siitä, että mediakasvatus on osa perussivistystä. Kyllä se on. Mutta mitä on perussivistys? Sitäkö, että osaa luovia lompakkomiesten mielipiteitten ristiaallokossa mahdollisimman sulavasti, ja ettei sorru olemaan eri mieltä väärien ihmisten kanssa sekä pitää turpansa kiinni oikeissa paikoissa, jottei ikinä joudu yhteisönsä karkoittamaksi luopioksi. Oikeaa ja väärää ei ole, onkin vain oikeita ja vääriä ihmisiä oikeissa ja väärissä paikoissa.

Suomalainen sananvapaus on siis suhteellista. Se on pelkkä valhe. Tärkeintä on olla sitä samaa mieltä, mitä se kaikkien ihailema supersuosikkikin on, tai myötäillä sitä, jolla on paksuin lompsa. Mielipidettään voi myös tarpeen tullen vaihtaa, riippuen vähän siitä kenen kanssa on tekemisissä ja minne haluaa eniten pyllistää. Mutta ongelmaksi on kehittynyt myös se, ettei vapaasta sanasta myöskään saisi tuohtua. Vapaus on vain ensimmäisellä sanalla, sen jälkeen turpa tukkoon. Suomalaisella ei ole lupaa kimmastua, vimmastua saati ylireagoida. Hulluhan se on, joka loukkaantuu. Loukkaajassa ei koskaan ole mitään vikaa. Rehellinen mielipide on aina ihmistä tärkeämpi. Suomalaisen mielestä sillä on oikeus sanoa murhaavasti, mutta kyyneleet ovat kiellettyjä. Mikään ei saa olla kenellekään niin tabua, etteikö sitä saisi vähän rienata, se kun on niin kivaa. Itkupillit ja kiihkoilijat saunan taakse ja päät poikki. Sillä tavalla se on tämä maa taasen tasapäistetty. Porukasta ei erotuta, perkele.Me ollaan maailman järkevin ja jäyhin kansa, se tulee jokaisen bloggarin tänäänkin muistaa...Pilakuvia toisensa perään

Paitsi Kaltion sarjakuvia, myös suomalaista jääkiekkoilua on rienattu pilakuvin. Vaikka urheilu olisi sinulle kuinka pyhää tahansa, on sinun ensi sijaisesti säilytetävä mielenmalttisi suomalaiseen temperamenttiin sopivalla tavalla, jotta vastaavasti loukkaajat saavat vapaasti purkaa tunteitaan pyhää jääkiekkoa kohtaan. Heillehän jääkiekko ei merkkaa mitään, mutta patoutuneet angstit voivat aiheuttaa ikäviä muutoksia jäyhän jääkiekkorienaajan mielenterveydessä, joka kerrankin on saanut sanansa sanottua. Rienatun urheiluhullun sen sijaan on suomalaisen kansanperinteen mukaisesti pysyttävä tasapainossa. Jääkääpä miettimään tätä ristiriitaa hetkeksi. Vai onko liian vaikeaa? Pitääkö tökkiä kepillä? Joku tolkku tähän pitää nyt saada. Jokainenhan voi itse yrittää vaikka alkaa piirrellä pilakuvia tai mitä tahansa terapeuttisia possukuvia.


Uutuuksia pukkaa

Sananvapauden rajoittaminen on toki poikinut myös blogin. Viimeinen profeetta. The Last Prophet kehuu olevansa sanavapauden sika ja ajatuksen apina. Tämä lennokkaat kielenkannattimet ilmeisesti  synnyinlahjakseen saanut profeetta ei turhia kainostele.


Vaiettu naiseus -blogissa käsitellään naiseuden varjopuolia ja nostetaan esiin rikoksia, joita naiset ovat tehneet. Oiva idea sinällään, jotta naistenkin osuus maailman pahentamisessa käy vihdoin selväksi. Sikäli noita rikoksia lukiessa tuli mieleen, moniko mies lopettaa viinan juonnin siksi ajaksi, kun puoliso odottaa taaperoa, tai miksi juuri huumeita käyttävän äidin käytös on sopimatonta, vaikka isä saa samasta syystä tuomion. Tai kun vanhukselta rahat parilla pusulla huijannutta naista kauhistellaan, auervaaroista sen sijaan tehdään elokuvia. Sehän nyt onkin ollut aina ihan ymmärrettävää, että mies saa tehdä rikoksia.Turruttamallahan se toleranssi laskee naistenkin kohdalla. Ja maailma pelastuu? Kyllä se pelastuisi, jos jokaista tyhmää naista kohden olisi yksikin fiksu mies, joka hoitaisi hommat silloin kun nainen ei siihen kykene, ongelma vain taitaa yleensä olla siinä, että tasa-arvon nimissä ollaan molemmat ottamatta vastuuta, kun eihän se huvita. Se on niin tylsää ja raskasta.


Suomalaista sisua ja sisustusta

Olympialaiset vetelevät viimeisiään. Oletteko muuten ajatelleet, että suomalaisen kodin sisustus on tosiaankin suunniteltu palvomaan yhtä nurkassa pauhaavaa epäjumalaa, kun taas muualla euroopassa sisustus on rakennettu ruokailun ympärille. Siksi suomalainen juo niin paljon kaljaa. Sehän on vanha munkkien paastojuoma. Nestemäistä leipää on helppo tarjoilla ja nautiskella. Mitään ylimääräistä sisustamista ei siten tarvita. Sohvat vain kohti televisiota. Toki sisustamista voi halutessaan harkita. Pian kuitenkin soihdut sammuu ja kaikki väki nukkuu. Sitä ennen on toki seurattava yksi Suomi-Ruotsi jääkiekkomaaottelu. Paitsi urheilijat ovat saaneet urakkansa joten kuten kunnialla loppuun, myös sisukkaitten neulebloggareitten maaliviiva häämöttää. Onnea kaikille urakkansa loppuun saaneille.


42945.jpg
42946.jpg

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!