Tanskalainen sanomalehden pilakuvista noussut kohu on saanut bloggaajat ottamaan kantaa. Pastori yllyttää ostamaan tanskalaisia tuotteita koska Tanska ilmiselvästi on sananvapauden asialla. Täytyyhän sitä nyt saada hiukan pilkata toisten pyhiä arvoja, varsinkin kun nämä ottavat sen niin vakavasti ja heti suuttuvat, mokomat huumorintajuttomat, väkivaltaiset murjaanit.  Mitvit on julkaissut kirjeen muslimiystävälle. Siansyöjä on sitä mieltä, että jomman kumman täytyy olla hullu ja tyhmä, joko hänen tai sitten muslimien. On se tietysti noinkin, mutta sitten on vielä sekin vaihtoehto, että kummatkin ovat tyhmiä. Ajatelkaapa sitä. Väärien ajatusten katalogi  sanoo näin: "Suuren yleisön on aika ymmärtää, miten erilainen - eli fasistinen, takapajuinen ja huono - ääri-islamilainen kulttuuri on". Toimittajalta on ilmeisesti mennyt jotain kohtalokkaasti ohi, koska pitkän elämänsä aikana toimittaja ei oikeastaan ole koskaan minkäänlaiseen muuhun käsitykseen islamilaisesta kulttuurista törmännytkään, kuin että se on jotain typerää, naurettavaa, takapajuista ja hyvin pelottavaa ja ääri-islamilaisuus on tietenkin tätä kaikkea sitten vielä potenssiin korotettuna. No joku Hämeen-Anttila on saattanut joskus päästä televisioon narisemaan islamilaisesta kulttuurista jostain muustakin näkökulmasta, mutta kyllä se aika vähäistä on ollut. Erilaisten kulttuurien ja uskomusmaailmojen rinnakkaiselo on tietysti tuskallista. Kuinka sitä voisi helpottaa? Herjaamalla sellaisten ihmisten uskonnollisia tunteita jotka kokevat asiat eri tavalla kuin me? Kuten Arawn on oivaltanut, arvosteleminen on eri asia kuin pilkka. Sinänsä fundamentalismi on ongelma ja sillä on usein pelottavia seurauksia. Koska minullakin on tästä asiasta mielipide, ilmoitan sen nyt tässä. Fundamentalismia ei vastusteta herjaamalla fundamentalismia, vaan pitämällä huolta hyvinvointivaltiosta ja kansan sivistystasosta. Nyt kun Turkki kolkuttelee EU:n ovia kannattaa lukea Orham Pamukia. Islamilainen maailma seisoo hattu kourassa Euroopan ovella. Ei ole samantekevää tulevaisuutemme kannalta kuinka heihin suhtaudumme. Pystymmekö rakentamaan dialogia erilaisten kulttuurien välille vai lietsommeko sotaa. Sodan lietsominen on helppoa. Toinen toistaan kunniottavan dialogin rakentaminen vaikeaa, mutta välttämätöntä.

Ei toimi, ei

Elämänpiirinsä laventaminen voi joskus olla kovin hankalaa. Digikanaviakaan ei ole aina helppo saada näkymään, kuten Merten tietää. Vaikka kyllähän hankalakin tekninen aparaatti aina ihmissuhteen voittaa.Ei tarvitse ainakaan potea mustasukkaisuutta, vaikka värkki ei toimisikaan. Ei ajatella, että jollakin toisella se toimii... Digi askarruttaa mieltä muuallakin. Luulisi tietysti, että kun kaupasta ostaa värkin ja maksaa itsensä kipeäksi, niin saisi vastineeksi jotain muutakin kuin lumisadetta ruudussa, mutta sehän ei välttämättä mene lainkaan niin kuten Just sopivakin huokailee. Pitää toimia kuin konsoli, sen kun laittaa kiinni ja käynnistää niin se TOIMII. Oisko ja voisko? No ei kai voi, älä unta näe!

Kuvittele itsellesi parempi elämä

Sarahia alkoi mietityttää millainen voisi olla parempi versio omasta elämästä. Pastori Kaisa tarttui oitis täkyyn. Toiveet voivat joskus olla varsin vaatimattomia. Kuten että löytää joku mukava mies sitten kun ensin oppisi jollakin tavalla sietämään toisen ihmisen läsnäoloa. Niinpä. Se ei aina ole aivan ongelmatonta. Ihanissa naisissa minh tarjoilee omia ajatuksiaan paremmasta elämästä. Ehkä täydellinen elämä ei sittenkään ole se pointti, vaan asioiden tavoitteleminen sinänsä. Miettikääpä tuota jos viitsitte.

Nöyrä poika lopettaa

Perässähiihtäjän nöyryys bloginsa komenttoijien edessä ei vain lakkaa hämmästyttämästä media-alan asiantuntijoitamme. Mutta niin nöyrää poikaa Unskikaan ei ole, että jatkaisi bloggaamista muuten vain. Vaalit ovat ohi ja Unski ratsastaa kohti iltaruskoa tai aamunkoittoa, kuinka tahansa haluatte sen nähdä. Vielä on mahdollisuus luoda kaihoisat katseet perässähiihtäjän pulleaan kommenttilootaan. Trendilläkin on blogi. Nuoret naiset vain saavat niin paljon häirintää osakseen, että kommentointi on sallittua vain heille jotka jaksavat kirjautua palveluun. Toivottavasti kirjautuminen on vaivan arvoista, päätelkää itse.

Parsaa turpaan ja muuta hauskaa

Jaaha, nythän sitä on ihmeaine löydetty. Parsakaali. Uskokaa tai älkää, mutta se auttaa kaikkeen. Tätä mieltä on ainakin kaura ja hän jos kuka tietää kaiken ja tietää myös mikä siihen kaikkeen auttaa. Lex Wallenstein puolestaan on sitä mieltä, että meidän olisi aika siirtyä nykyisestä järjestelmästä Lex Wallensteinin järjestelmään ja hän lupaa kohta kirjoittaa lexismin pääkohdat kaikkien nähtäväksi ja arvosteltavaksi. Kiihkeästi tätä manifestia jo odotellaankin siellä sun täällä. Mutta liekö tämä Lex yksi noista loputtomista tyhjänseisottajista jotka antavat ymmärtää, mutta eivät ymmärrä antaa.Elämää ratin takana leikkii enkeliä ja tarjoilee pyyteettömiä kyytejä paleleville, kapakasta tyhjin toimin palaaville nuorille naisille. Toimittajakin sai kerran nuorena päästä pyytettömän taksiautoilijan kyytiin ja kokemus jäi mieleen loppuiäksi.

Veikö lintuinflunessa äänen?

Kevät se on tulossa, vaikka sen eri ilmiöt eivät aina vastaisikaan odotuksia. Talitintin laulu on muuttumassa, mutta syytä ei tiedetä, kuten Marian studiossa on huomattu.


On se yhtä juhlaa, kun kauan kaivattu tilipäivä koittaa. Ei voi muuta kuin huudahtaa "Hip hei!"
 -Albania ilman karttaa