Jälleen yksi virtuaalivuosi takana ja uusi alkamassa. Jännittyneenä jäämme odottamaan Kultaisen Kuukkelin parhaiden blogien äänestystä ja palkintogaalan mukanaan tuomia skandaaleja. No, nyt tinat on valettu ja jäljellä on enää ilotulitteiden savuavat vanat. Viime vuoden viimeinen  kohu nousi Sun Äitis toiveesta saada jo legendaksikin kutsutun Sellisti jälleen bloggaamaan ja kuinka sitten kävikään - Sellisti bloggaa taas. Ilman blogia ihminen on kovin onneton, kun kerran sen makuun on päässyt. Tämän joutui Paremman puutteessakin kokemaan, eli tyhjältä tuntui vaan eipä tunnu enää.


Kenelle kellot soivat

Muun muassa on haastanut Blogisanomatkin Kenen blogia haluaisit lukea -meemiin, mutta sehän nyt on päivänselvää; teidän kaikkien 3678:n nykyisten bloggaajien ja niiden uusien, jotka vasta ovat tulollaan. Mutta kaipaamaan toki jäämme viime vuoden puolella lopettaneita bloggareita, Maalaista, Mannisen Katria ja Tätiä viidakon reunalla ynnä muita, jotka eivät blogin pitämisestä ole kyenneet enää iloa löytämään tai ovat kokeneet sen pelkäksi velvollisuudeksi tai mikä pahinta, joilla ei ole muilta harrasteilta ja oikealta elämältä lainkaan aikaa blogata.


Ylpeys ja ennakkoluulo

Viime vuonna bloggareita ehdittiin parjata lukuisissa eri sanomalehdissä. Kansalaisjournalismia tapailtiin useissa blogeissa ja syvällä sisimmässään moni haluaisi vaikuttaa, mutta yhtä moni haluaa vain blogata sen kummemmin päivänpoliittisia asioita miettimättä.Yhtä ja oikeaa tapaa ei olekaan. Anssi sentään levitti Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä blogien ilosanomaa ja jotkut saivat paistatella julkisuuden valokeilassakin hetkisen. Schizo-Janne on ryhtynyt oraakkeliksi eikä povaa Blogisanomillekaan ruusuista tulevaisuutta: "Metabloggaamisen kuolema: Blogien bloggaamisen ja sen perimmäisen olemuksen käsitteleminen loppuu pikkuhiljaa. Vuonna 2006 nähdään jopa uutuusblogeja, jotka eivät kirjoita postaustakaan bloggaamisesta." Janne ennustaa kokemuksen syvällä rintaäänellä myös blogien välisiä romansseja, mikä kuulostaa toimituksesta aivan kerrassaan viehättävältä ajatukselta. Mutta hartaasti tässä toivotaan myös bloggareitten välisiä rakastumisia, sillä ihmisen ei ole hyvä olla yksin ja puutteessa, koska itsesaastuksen vaara vaanii meitä nurkan takana alati, kuten Kairosta kuuluu antaa näkyä otteessaan kirjasesta Sukuelämä raittiiksi N:o 8.


Kysyvä ei tieltä eksy

Jaclandin lanseeraama meemi vaikuttaa hyvältä avaukselta. Usein ihmiset eivät yksinkertaisesti kehtaa kysyä, vaikka mieli tekisi. Nyt siihen on oiva tilaisuus antaa lupa ottamalla osaa Kysy mitä haluat -meemiin, kuten Janikin on jo tehnyt tämän mielenkiintoisen merkintänsä loppupuolella. Moni muukin voisi pysähtyä välillä miettimään sitä, mistä ei haluaisi kirjoittaa.Yleensähän bloginnean väki etunenässä repii hiuksia päästään miettimällä sitä, mistä voisi kirjoittaa ja siihen meemit tarjoavatkin suuren avun: Nyt voi myös osallistua Carmabalin kuolemanjälkeiseen meemittelyyn blogissa BringDeathCorporation. Henkimaailman asioissa pyörii myös nuorimies Piipi, joka ilmaantuu listoille suoraan kahdella blogilla; toisessa ainakin perehdytään astrologiaan ja toinen näyttäisi toistaiseksi olevan kaikuna toiselle.

Blogisanomat toivottaa luovaa ja tapahtumarikasta uutta vuotta kaikille lukijoilleen ja ottaa samalla osaa Kysy mitä haluat -meemiin. Myös jutunaiheita ja kehitysideoita otetaan innolla vastaan.


Samaa skeidaa internetin täydeltä!
-
Sellisti