Kuuset on kaadettu ja tavallinen arki pyrkii uhkaavasti päälle. Sietämätöntä. Joissakin blogeissa onkin palattu jouluaaton tunnelmiin ja Helsingin Sanomissa olleeseen Teppo Sintosen kirjoittaman mieliä  hieman kuohuttaneeseen Vieraskynä -kolumniin, joka löytyy nyt myös Villikanin lokikirjasta. Kaikki lukemaan ja kantaa ottamaan. Nopeimmat ovatkin jo ehtineet ansiokkaasti pohtia, onko tämä vain hyväksynnän hakemista onnettomille identieeteillemme, vai mitä tämä on. Kun koko virtuaalitaivas on auki, olemmeko vain osanneet käyttää sen heti hyödyksemme vai täyttäneet sisimpäämme riivaavan tyhjiön sisällyksettömillä blogeilla, kuten Tristan asian ilmaisee. Vai voisiko olla niin, että sisällyksellisyys on katsojan silmässä sekin. Eikö pääasia ole, että jokainen kirjoittaa itselleen tärkeistä aiheista, joita sitten lukevat he, joita se asia kiinnostaa. Tarkoitus ei olekaan kirjoittaa pelkästään yhdelle lukijalle, jonka vaatimustaso saa aikaan klaustrofobisen kohtauksen. Mutta miten blogeista turhautunutta sitten voisi auttaa? Lähettämällä sinne esimerkiksi hyvä lukuvinkkejä omasta mielestään hyvistä blogeista. Toivottavasti Tristanin kommenttilootakin täyttyy lukulinkeistä yliäyräidensä, jottei identiteettiään enää tarvitsisi kohottaa kenenkään toisen kustannuksella.

Identiteetille vahvistusta tai sitten ei

Marginaalissa on sen sijaan lähdetty tunnustuksen ja kannustuksen kautta etsimään vuoden 2005 parasta blogia. Jani on jo omansa valinnut: Vaikka Näkymätön tyttö onkin pitkään ollut ihan näkölymättömissä, hän on tehnyt lukijoihinsa lähtemättömän vaikutuksen. Myös Elma-täti on saanut ansaitsemaansa huomiota, samoin Herkku, ja lisäksi joitakin hajaääniä on tullut, joka saa mairean hymyn karehtimaan  myös meidän huulillemme. Vanhojen kestosuosikkien pallit alkavat kenties jo tutista, vaikka bloggari itse olisikin paljon parempi joissakin tärkeissä miesten mielikuvitusta kiihottavissa  huomionarvoisissa toiminnoissa kuin ex-poikaystävän  toisen miehen matkaan lähtenyt aviovaimo. Eikö muka identiteettiään voi vahvistaa myös negaation kautta, mitä?

Odottavan aika on liian pitkä

Kuukkelikisa tuntuukin kovin kaukaiselta tapahtumalta. Herää kysymys miksi tätä pitää vetkuttaa jonnekin kevääseen? Bloggarit elävät tässä hetkessä. He ynnäävät vuoden tapahtumat heti, eivätkä vasta puolen vuoden päästä. Uguskin on Silmänkääntövankilassaan jo ympännyt yhteen kirjoitukseensa mm. Überkuulin mielestä  näitä kaiken maailman turhia Vuoden 2005 parhaat -listauksia. Kyllähän siinä varmasti pää sauhuaa miettiessä, mutta jos ei muutakaan miettimisen aihetta ole, niin ei kai se pahaakaan tee. Hupiahan se on ja saatu tunnustus antaa joillekin kenties uutta pontta ja uskoa siihen, että hyvin menee, oli ala sitten mikä hyvänsä.

Uusia, paljon uusia

Mutta koska vuosi on vaihtunut, on syytä mennä elämässä eteenpäin. 1.1. jälkeen Blogilistalle on ilmoitettu 109 uutta blogia. 109 blogia viikossa, siskot ja veljet! 109 bloggaria viikossa haalimassa identiteetilleen vahvistusta. Uusien blogien läpikahlaaminen on toki mielenkiintoista. Laatuseniorit ovat vakituisesta työsuhteista vapaita ja sitoutumattomia henkilöitä, joilla on pitkäaikainen kokemus laadun ja kilpailukyvyn kehittämisestä ja aiheeseen liittyvät laajat verkostot sekä halu edistää ammattimaista suomalaista laatutoimintaa ja ilmeiesti siis laatua silmällä pitäen. Olisiko blogi tässäkin nyt sitten brändin jalostuksen työväline ja sitä kautta vahvistus myös laadukkaille identiteeteille? Saman porukan lanseeraamasta Laatusanastosta voi löytää itseään askarruttaneita sanoja ja niistä voi kysyä lisää. Blogi käsittelee suomenkielen laatutermejä, määritelmiä, tulkintoja ja niiden taustoja ja koska selkeät ja yksikäsitteiset termit ovat johdonmukaisen laatutyön perusta, ei sen lukemisesta ainakaan haittaa ole.Myös Sympaattinen antisankari on päässyt bloggaamisen vauhtiin ja peesaa aiheillaan presidentin vaaleja. Hän väittää itse puhuvansa kuten ikäisensä mies puhuu, karkean nokkelasti, eloisan paheksuttavasti, teennäisyyttä inhoavasti ja pikkumaisuutta halveksivasti, mutta hyvin se näyttää sujuvan.

Ostaisitko tältä mieheltä mainostilaa ja miksi?

Mutta entä tämä sitten? Eräs opiskelija totesi, että opiskelusta seuraa automaattisesti vuosien velkavankeus. Tilannetta helpottaakseen ja lainat maksaakseen hän perusti sivun josta saa ostaa mainostilaa dollarilla / pikseli. "Pienistä puroista kasvaa suuri joki", ajattelin ja päätin jalostaa konseptia eteenpäin. Näin kertoo toinen opiskelija 50 000 euron blogissaan ja aikookin pärjätä ilman Kelan tukiaisia koko opiskelunsa ajan tällä konseptilla, mutta ei ilman soraääniä. Jumalan sanan Koskinen ei moista hapatusta siedä, sillä Kela on pienen ihmisen asialla, eikä sen jakamia tukiaisia tule välttää demokratian nimissä.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Kyllä te olette ihania kaikki!

Nättejä, sano sammakko nutipäistä.

- Sun äitis
äiti