Joulun läheisyys ei ole vielä saanut bloggareita vaipumaan auvoiseen olotilaan. Onneksi. Joutavuuksia,
teräviä puheenvuoroja ja kiihkeää keskustelua löytyy joka puolelta. Miten mieletön maailma tämä onkaan. Tutkimustuloksia parjataan eikä armoa saa eliittikään. Jos joulumieli alkaa tuntua liian siirappiselta, sen karkottamiseen tarjolla on nyt myös tuoreempaa ekofasismia perinteisen sovinismin rinnalle, mutta kyllähän se Panu jaksaa feministeille aina syttyä muuallakin kuin omassa blogissaan.


Varaudu ratsiaan

Sen sijaan palovaroitinratsiat ovat sytyttäneet niin bloggaavaa palomiehemme kuin jo edellä jo kertaalleen linkatun Hiljaisen huutelun Timjaminkin. Krapulablogin Vt:n ratsia-ajatus sen sijaan kirvoitti miettimään muita mahdollisia ratsioita, joita voisi ihmisten iloksi järjestää: Blogiratsia Noin 185 cm pitkä, tummahiuksinen, äärimmäisen komea mies käy öisin salaa ihmisten kotona ja lukee heidän blogejaan. Mies silmäilee blogeja kursorisesti ja kritisoi niitä... Kuulostaa oikein hyvältä. Toisinaanajattelijan kaikki blogit pitäisi ainakin kaiken varalta ratsata. Eihän sitä koskaan tiedä mitä sieltä voisi löytyä.

Alakuloa ja hammasten kiristelyä

Tulisten bloggareitten selän takaa löytyy koko joukko alakuloisia blogeja, joiden kirjoittajat epäilevät, ettei heidän blogiaan kukaan lue. Me tartumme tähän haasteeseen joka kerta ja lueskelemme iloksemme vähälevikkisiä blogeja.  Huonous suorastaan huutaa nimellään lukijaansa apajille, samaten Unohdettu, joka tosiaan unohtui viimeksi mainita ja nyt se on ehkä myöhäistä.  Kauhu- ja raivokohtauksia bloginneasta löytyy vaikka muille jakaa. Talvimasennusta yritetään parannella omin päin suklaalla ja seksillä, vaikka tarjolla olisi Rita Maestrankin suosittelemaa Kopsin psykoanalyysia ja jos jonkilaista Katkeilevaa ajatusvirtaa. Kenties se aurinko paistaa vielä risukasaankin näillä ohjeilla.


Parisuhteita, paratiisin käärmeitä ja omenoita

Turisti
on mennyt kihloihin, vai jokos tämä uutinen on täällä jo julkistettu, se kun on mennyt kihloihin jo vissiin kuukauden päivät yhtä soittoa. Jemoryn Jenni on sen sijaan avioitunut salaa ja kertarysäyksellä. Riemastuttavan nuoren morsion mielipuolista naurua ja vihkisormuksen kiihkeää hipelöintiä kannattaa käydä katsomassa. Sen sijaan Pettäjän kotona asiat ovat jääneet junnaamaan paikoilleen, mutta uutta tarinaa pukkaa jo toisaalla. Nyt äänessä on Paholaisen asianajaja, tekopyhä moralisti, joka kaikesta arvomaailmastaan huolimatta tapailee intiimisti vaimoaan pettävää miestä ihan vain pelkkää uteliausuuttaan. On meitä täällä virtuaalissa joka lähtöön, voi hyvänen aika. Paratiisiomenat sopinevatkin oikein hyvin meidän bloggareitten joulupöytään, ja niihin löytyykin makoisa ohje Bittiavaruudesta.


Löytöretki Tampereelle

Pieni kierros Tampereen suuntaan poiki osumia. Mea on sepustanut käsittämättömän sadun ja saanut ylleen joulukuosin, jonka hänen ylleen oli pukaissut |loora|n |noone|. Löytöretkellä-blogissa oli löydetty Merete Mazzarellan mielenkiintoinen kirja tulevaisuuden visioista mm. kuolemanhallintakonsulteista ja harrastettu muutenkin kulttuurellisia rientoja. Konsultointia vailla voisi kyllä jo ollakin Nihil niminen tamperelainen blogissaan Kirjoittajan kuolema.


Joululahjavinkki

Lopuksi vielä vähän erikoisempi joululahjavinkki täältä. Tilaa vaikka itselle tai kaverille. Lähetä vain omasi tai läheisesi DNA:ta eteen päin ja jo viikon päästä voit jäljittää geneettisen historiasi!


Lämmintä mieltä kaikille!


joululahjavinkki