Haastattelussa Janne Toivoniemi Schizo Blogista

1. Vaikuttiko mitvitin ohikiilaus päätökseesi poistua top-listalta?

Minähän alunperin kiilasin MitVitin ohi aikoinaan. Joten MitVit on siis ottanut paikkansa takaisin. Mutta tämä ei vaikuttanut listalta poistumiseen mitenkään. Keskeisin syy on se, että kyllästyin näihin listasijoituksestani kateellisten bloggaajien narinaan. Pitää kai näyttää toisille konkreettisesti, että listasijoitukset eivät minua suuremmin liikuta suuntaan taikka toiseen. Mutta ainainen nälviminen ja piikittely ei jaksa innostaa.

Tarkoituksenani on kirjoittaa hyvää blogia, ei kalastella mitään listasijoituksia. Ja toisaalta, listan kärkipäähän sijoittuminen ei ole minusta riippuvainen asia. Jotkut muut kuin minä ovat minua tilanneet. Itse top-lista on mielestäni hieno juttu, mutta näköjään jotkut ottavat sen vähän liian tosissaan. Ei se nyt niin vakava asia ole.

2. Kenelle bloggaat? Millaiseksi ajattelet yleisösi?

Bloggaan ihan jokaiselle, jotka blogiani haluaa lukea. En minä mitään rajoituksia laita. Eiköhän tuo yleisö muodostu suurimmalta osaltaan lukutaitoisista ihmisistä (joidenkin kohdalla lukutaito tai ajattelutaito ovat vähän kyseenalaisia ... mutta ei mennä siihen).

3. Kuinka usein lueskelet yli satasen sijaluvun blogeja? ja mitä niistä ajattelet?

Aina silloin tälloin. Ja ajattelen niistä mitä milloinkin. Sama pätee top satasen sisällä oleviin blogeihin.

4. Milloin olet viimeksi lisännyt jonkun uuden blogin suosikkilistallesi ja miksi?

Taisi olla pari päivää sitten. Syytä en enää muista. Se taisi sisältää jotain mielenkiintoista materiaalia.

5.Onko blogien yhteisöllisyys mielestäsi tärkeää vai onko niitä liikaa?

Suomessa yhteisöllisyyttä ei ole tarpeeksi. Sitäkin enemmän eripuraisuutta ja riidanhaluisuutta. Omasta mielestäni blogeista tekee blogeja juuri niiden välinen kommunikaatio. Kanssakäyminen ihmisten välillä on aina tervetullutta maailmaani.

6.Ovatko muitten blogit turhia?

Ei. Ja jos saan sanoa suoraan, niin aika tyhmä kysymys. Ilman toisia blogeja ei olisi omaanikaan.

7. Päseekö Schizo-blogin linkittämällä sisäpiiriin?

Mikä vitun sisäpiiri?

8. Onko sisäpiiriä?

Kts. edellinen vastaus.

9. Miten niin ei muka ole?

Jos sisäpiirillä tarkoitetaan esim. blogimiiteissä käyviä bloggaajia, niin ihmettelen suuresti näitä, jotka tuntevat itsensä jotenkin ulkopuoliseksi. Olen jokaisessa koollekutsussa alleviivannut
voimakkaasti, että tilaisuudet ovat kaikille bloggaajille ja heistä kiinnostuneille avoimia tilaisuuksia. Jokainen on tervetullut. Jos tämä on sisäpiiriläisyyttä, niin kannattaa mennä tarkistuttamaan sen kuuluisan vanteen kireys kallon ympärillä.

10. Oletko ylpeä kun sinua haastatellaan kaikissa ohjelmissa joissa puhutaan bloggaamisesta ja nyt pääsit Anssin artikkeliinkin. Lankeaako kaikki sinulle kuin manulle illallinen, vai onko tämä vaatinut raakaa työtä ja kyynärpäätekniikkaa?

En ole koskaan tyrkyttänyt itseäni yhteenkään lehteen, televisio-ohjelmaan tai radio-ohjelmaan. Minuun on aina otettu yhteyttä ja kysytty, että sopisiko haastattelu. Jos tällaisiin kysymyksiin myönteisen vastauksen antaminen on kyynärpäätekniikkaa, niin olen syyllinen. Joten kai minä olen saanut kaiken kuten Manu on saanut ne illalliset. Siinä sivussa olen kyllä mielestäni yrittänyt antaa mahdollisimman paljon julkisuutta bloggaamiselle ja blogeille. Valitettavasti moni ei tätä näytä huomanneen.

Olen ylpeä siitä, että olen saavuttanut edes jonkinlaista julkisuutta omalla tavallani, jota olen tehnyt täysin omilla ehdoillani ja omalla työlläni. Se ei ole mikään suuri saavutus, mutta riittää minulle.

11. Onko se omasta mielestäsi oikein, että olet aina kaikkialla esillä?

On. Koska jos minä en siellä olisi ollut, niin ainakin tähän mennessä siellä ei olisi ollut kukaan muukaan. Ja näinhän media on alkanut kiinnostumaan myös muista blogeista. En ole koskaan ymmärtänyt tätä, että jonkun esilläoleminen on jotenkin toisilta pois. Estradi kuuluu sille, joka siellä parhaiten paistaa.

12. Koetko olevasi kuningas ja millä perusteella koet/et koe?

Olen oman elämäni kunkku. Ja sillä perusteella, että elän omaa elämääni kuten minä sitä elän. Jos se jollekin on liikaa, niin hän voi ihailla hyvin muodostunutta keskisormea. En ole koskaan ottanut vastaan mitään neuvoja siitä, miten elämääni tulisi elää. Enkä ole myöskään toisille heti ensimmäisenä sanomassa kuinka heidän tulee elämänsä elää. Jokainen kulkekoot tyylillään.

13. Miltä tuntuu, jos joskus joudut ympyröihin missä blogeihin  suhtaudutaan välinpitämättömästi ja missä ei pidetä merkittävänä asiana sijoitusta top-listalla ja tapahtuuko sellaista koskaan?

Ei miltään. Toisin kuin jotkut luulevat, niin elämässäni on paljon muutakin kuin bloggaamista. Varsinkin koko top-listalla sijoittuminen on ollut minulle yksi vähiten kiinnostavia asioita.

14. Bloggaavatko sukulaisesi?

Eivät. Tai en ainakaan tiedä, että bloggaisivat.

15. onko Blogistaniassa mielestäsi liikaa vai liian vähän konsensusta?

On ja ei ole.