Emme mitenkään haluaisi masentaa lukijoitamme, mutta tiesittekö, että kesä on jo aika täysi. Lomat lähenevät loppuaan ja blogikansa alkaa vähitellen nousta pelloiltaan, mitä nyt vielä hieman ravistelevat heinää housuistaan. Eiköhän se siitä taas lähde ja syksy saa. Milloinkahan... ääh.

Apua Afrikkaan vai ei?

Kaiken Lontoon kohun keskellä Blogistaniassa jutellaan niitä näitä Afrikasta. Liian usein mainittujen bloggareitten lisäksi Afrikalle aikaansa on uhrannut uutuus: Kökkö blogi.Kiinnostava, joskin riskialtis näkökulma. Joskus on kyllä käynyt mielessä, että miksi ne afrikkalaiset naiset kävelevät hakemaan sitä vettänsä sieltä 50 kilometrin päästä, kun siihen menee koko päivä. Miksi he eivät ole rakentaneet kyläänsä vähän lähemmäksi? Yksi syy voi olla siinä, että naiset haluavat olla koko päivän poissa korttia lyövien miestensä luota tai sitten miehet ovat niin kovasti mieltyneet juuri niihin kuiviin paikkoihin.

Uudet heti alkuun

Uusia blogeja sikiää siis näin loppukesästäkin vikkelään. Kommenttaattorina tutuksi tullut Silja Orvokki on kyhännyt oman Katsaus -blogin. Mukava päiväkirja. Bioregionalismi blogissaan käyvät kirjeenvaihtoa uudesta taloudesta ja ympäristön säilymisestä kirjallisuusihmisille tutuiksi tulleet Hytösen Ville ja Hännikäisen Timo.

Sanoja, sanoja

Alussa oli sana ei sanojaan säästele. Hänen mielestään  "kiinnostavin kotimainen kirjallisuus ei suinkaan ilmesty kustantamoiden kautta" vaan blogeissa, joissa mekastaa "verkostuneesti post-moderni ja virtuaalisesti intertekstuaalinen räkänokkasukupolvi". Lisää koomisen lyyrisen lärtsyköitä sanoja samalta hemmolta löytyy blogista Meillä kasvaa päässämme synteettistä kuitua. Haloo.

Ja lauseen loppu

Sanoista tekoihin, eli Irtosanat teki Irtosanomisilmoituksen juuri, kun tajusin, että sellainen on olemassa. Toivotteli hyvää kesää, vaikka syksyhän tässä jo on. Uusia lauseita ja Varjofinlandiakin ovat näköjään lopettaneet uusien lauseiden etsimisen. Vielähän meille jäivät Uusia lauseita (by vuokratontilla), mistä omat kuolemattomat lauseensa voivat sentään hyvässä lykyssä löytyä. Kyllä bloggari aina hitusen tarvitsee narsismisna hivelyä, vai mitä mieltä olette. Se oli sitten retorinen kysymys.


Kyllä naurattaa

Kas vain, Huumoriblogia ylläpitää yllättäen huumorimies. "En tiedä miksi minua ei naurattanut yhtään, kuin luin, että Huumorimies - se on minä - on saanut valtiollisen blogiviraston myöntämällä luvalla saanut luvan ylläpitää Huumoriblogia." Vau. No, mutta joka tapauksessa, VT:tä lainatakseni: "Niin, kuitenkin, minusta Huumoriblogi on kerrassaan oiva lisä Bloginneaan - jo senkin takia, että täällä on niin vähän huumoriblogeja. Niitä on kiva saada lisää." Huumoriblogista löytynevät myös linkit noihin edellä mainittuihin vähiin huumoriblogeihin. Jaa, niin, kilpailijamme Lehti varoittaa kesähelteillä uhkaavasta entropiasta, mikä onkin ihan aiheellista, sillä on tämä aika ajoin niin suljettu systeemi, ettei termodynaamisilta muutoksilta voine välttyä kukaan. Varsinkaan huumoriblogit.

Masentavat meemit ja painonpudotukset

Aika moni vastikään bloginsa päivättänyt on jälleen tussanut meemien parissa. Se on tämän lärpykän toimitukselle aina masentava hetki, kun blogissa toisensa perään on samat asiat, vähän eri vastauksin vain. Neulojien laihdutusprojekti sen kun etenee, mikä sekään ei välttämättä monen mielialaa kohota. Ruma nainenkin on päivä päivältä pahemmalla päällä - ja miksipä ei olisi.


Gallupien gallup

Joskus tekisi mieli tehdä oikein mojova journalistipläjäys ja usein alussa juuri onkin into päällä. Sitten loppua kohden käy aina näin. Pelkkä lärpykkä. Mistä se voi johtua? Minun tekisi mieleni esimerkiksi pistää pystyyn gallup, mutta ensin pitäisi pitää gallup siitä, mistä kaikesta gallupin voisi tehdä.


Päivän sää

Lämmintä oli meidän takapihalla vielä 44 astetta siinä vaiheessa, kun tulin tähän. Nyt ei ole enää niin kuuma.