Suosikkipoikamme Mocartes ennusti jo männäviikolla, että shoutboxit olisivat blogimaailman kuuminta hottia. Perfektionismiin taipuvaisella Timollahan tämä häkki on ollut käytössä jo pitkään, tosin mitään erikoista siellä ei näytä koskaan tapahtuvan, mikä saattaa johtua blogin tyylipuhtaasta linjasta, jota ei mielellään omilla asiattomilla mielipiteillään tuhri. Mistään varsinaisesta villityksestä on turha puhua, mutta pientä eloahan nuo somat kanihäkit tuovat joillekin sivuille. Sellaisen on asentanut blogiinsa ainakin Silja Orvokki ja laatikko on otettu myönteisesti vastaan. Vapaakappalekin perusti Blogishoutin (jonka nimi muuttuu tämän tästä) aivan sinua, niin niin, juuri sinua varten, eli sinne vaan vaihtamaan kuulumisia.Saaran marsuhäkkiä hallinnoivat varsin diktatorisin ottein kommenttieläimet Petra ja Reiska. Reiska on ottanut kommenttieläimen uransa niin raskaasti, että on nuollut karvansa pois mahan alta. Otamme osaa.

MARSUHÄKISTÄ APINALAATIKKOON

"Mutta nyt olemme Kuumalla listalla, ja heti asetelma muuttuu, nyt tämä onkin skabaamista, me vastaan Hesarin blogit, kumpi voittaa, mikä on tilanne, refresh, refresh, joko on lisää tilaajia."
Apinalaatikkoa toimittaa kahdeksan ihmistä. Isommalla porukalla blogin pitämisen paineet eivät kyllä kovin kovaksi käy, joten yleisvaikutelma on sähäkkä. Mielipidettä pukkaa joka postaukseen.

BlogiSanomien toimittajalle on kova paikka, kun ahkerana tekee taustatöitä ja sitten Anssi onkin ehättänyt sen kertomaan. Siis muistattehan Anssin? Tuon Hesarin Kuukausiliitteen toimittajan, joka ei jaksa oikein nettipäiväkirjoja lukea, mutta tekee niistä kuitenkin Kuukausiliitteeseen juttua. Ottakaa siis aivan rennosti te, jotka kirjoitatte vain pienelle tuttavapiirille. Anssi pitää päiväkirjaa isommalle porukalle ja se on kai ainoa oikea tapa pitää blogia; olla suosittu, luettu ja karismaattinen. Vain sillä tavalla pääsee lehteen, ellet sitten satu olemaan muutoin mediaystävällinen.

Mutta tuleeko artikkelista sitten tosi juttu blogeista, jos se tehdään tähtiaineksen kautta? Eikö yksityiselämästään kertovia "bloginoitsijoita" olekaan eniten? Syyllistyykö Anssi kulissien kiillotteluun?

IKKUNAIINES TYKITTÄÄ TAAS

Mitä tähän voisi sanoa. Illuusiasta tuli Kielipoliisi, Kielipoliisista Ikkunaiines ja nyt tämä teräväkielinen ja pikkutarkka äidinkielenopettaja on saanut eräät tosikot piirit takajaloilleen väittämällä ettei naisilla olisi huumorintajua. Mutta selvähän tämä on, naisilla ei ole huumorintajua, koska Ikkunaiinestä ei naisten huumori naurata sitten ollenkaan. Ei sitten yhtään. Ja Menopaussin pränttikin on liian pientä. Eikä Mean kärsivällisesti antamista ohjeista ole hyötyä, koska isonnettuna Menopaussin teksti muuttuu hämäräksi, joten näin tuli todistettua että naisilla ei ole huumorintajua.

YHTEISKUNTAKRIITTISTÄ SATIIRIA

Naishuumorin keskustelutuoksinassa jotkut taisivat haikailla naisten kirjoittamia kikkelitarinoita. Yhteiskuntakriittinen feministi vastasi heti kutsuun, joskin ehkä tietämättään ja julkaisi blogissaan vallitsevaa kiihkeää tunnelmaa keventääkseen kikkelitarinan. Mutta ei taida tämäkään satiiri tyydyttää Iineksen varsin vaativaa makua.

SUOMALAISET MIEHET SALAJUONIEN KOHTEENA

Markku on kyllästynyt suomalaisten mollaamiseen, jota erityisesti tiedotusvälineet ovat perinteisesti innokkaasti harrastaneet. Hän epäilee, että kysymyksessä on feministien salajuoni sillä kun mollataan suomalaisia mollataankin oikeastaan suomalaisia miehiä. Kenenköhän salajuoni se mahtoi olla kun televisiossa jokin aika sitten etsittiin suurinta suomalaista, niin kymmenen suurimman joukkoon löydettiin vain yksi nainen ja sekin taisi tapahtua äänestystä hiukan manipuloimalla? Se oli varmaan sovinistien salajuoni se.

 

UUSIA JA EI IHAN NIIN UUSIA BLOGEJA

Naiset ovat olleet nyt aktiivisina blogeja perustamassa. Filosofin yöelämässä  mietitään millainen kompastuskivi naiseus saattaa edelleenkin olla niin vanhakantaisella alalla kuin filosofia. Ja nuoret virkut kirjailijat ovat perustaneet yhteisblogin Grafomania , mutta kovin grafomaanisia he eivät taida olla, koska edellisestä päivityksestä taitaa kohta jo olla viikko. Älkää nyt vielä hyytykö hyvä ihme sentään! Tarvitsemme teitä!

Jos taas olet aina halunnut totuuden torveksi, niin se paikka voisi löytyä vaikkapa täältä, tai sitten ei. Tommin blogi ei ihan uusi ole, mutta miten onkin jäänyt meiltä huomaamatta. Nimikin on jo niin tutun oloinen; Katson ulos ikkunasta.  Ehkä se on liian tasokas meille. Nyt hän siellä kuitenkin pohtii piispantarkastuksen syvintä olemusta. Niinpä niin, mahtaako tämä olla niitä Koiviston järven rannalta kotoisin olevia Römpöttejä tämä bloggaaja, kysyn vaan.

 

Oletko koskaan ajanut polkupyörällä loivia - siis loivia - portaita alas? Jos et, suosittelen lämpimästi.

-Pagistaan