Nyt kun varsinais-suomalaiset bloggaajat on saatu laiskasti pohdiskelemaan blogimiitin mahdollisuutta on aika hitaiden hämäläistenkin ehkä hiukan aktivoitua. Mutta toimittajaan iski uupumus jo heti alussa, sillä luokkaan "Tampere" kuuluvia blogeja löytyy blogilistalta kaikkiaan 45 kpl eikä siinä vielä kaikki. Menopaussin Mea ryhtyikin jo meille apulaiseksi ja julkaisi blogissaan monipuolisen luettelon tamperelaisista tai tamperelaisiksi  epäillyistä bloggaajista. Valikoimaa siis löytyy. Kuten Valpuri asian ilmaisee: "Tampere ei muuten ole pelkästään paikka. Se on myös mielentila. Ja sellaisena toivottavasti yleistymässä." No tuosta yleistymistoiveesta voi tietysti olla monta mieltä, mutta pohjaa blogitapaamiselle näyttäisi siis olevan ja täytyykin ihmetellä ettei tällainen porukka ole vielä synnyttänyt suurta sisäpiiriksi kutsuttua massaliikettä.

KATSAUS TAMPERELAISBLOGEIHIN

Johtuneeko hämäläisyydestä että Wilhelmiina näyttää päivittävän tätä nykyä parin kuukauden välein? Se ehkä riittää tamperelaisille, mutta entä muulle maailmalle? Potkua blogitapaamiseen voisi etsiä syömällä voimakkaasti chilillä maustettuja ruokia kuten Juha,ja ottamalla mukaan terhakka  kispe . Tapaamispaikaksihan on jo ehdotettu Pinserin takapihaa. Tamperelaiset tuntuvat olevan sangen kotiseuturakasta  väkeä ja omien rakkaiden kontujen syksyisiä   puita on katsottu aiheelliseksi kuvata useammassakin blogissa. Onpa synnytetty oikein oman kaupunginosan palvontaan keskittynyt blogikin. Myös sorsat ovat Tampereella kauniimpia ja älykkäämpiä kuin muualla maailmassa eivätkä ne tartuta ympäristöönsä lintuinfluenssaa. Ja Tampereella isät ovat aktiivisesti mukana poikiensa elämässä. Kuuluisa Valoblogi keskittyy monien tuntemaan merkilliseen ilmiöön. Miksi saattaa käydä niin että halvalla ostetut hanskat ovatkin ne kaikkein kestävimmät ja miksi eteinen on täynnä kenkiä? Tinka on niin tamperelaistunut, että on päättänyt inhota Turun murrettakin sen lisäksi että kaupunkiin liittyy traumaattisia muistoja. No kelläpä ei. Sehän juuri tekee Turusta niin Turun että se on traumaattinen kokemus, aidoista turkulaisistahan tämän huomaa. Joten sääliksi käy tietysti Miriäkin joka itkien kulkee Turun katuja asuntoa etsien. Ihana Tampere nyt kenties pitää jättää töiden vuoksi taakse, otamme osaa. Vaikka hämäläiset ovat hitaita, niin kyllähän sieltä jotain uuttakin aina joskus orastaa ja myös historiantuntemus on tietysti Tampereella vankka.

PULINAT POIS JA KATSE UUTTA TOP-LISTAA PÄIN!!

Kyllä se nyt kuulkaa vaan niin on, että me rakastamme toplistoja. Mitä enemmän, sitä parempi, kyllä Isä aurinkoinen meidät pikku bloggaajansa tuntee. Jokos olette käyneet katsomassa sijoitustanne uusimmalla, vasta koekäytössä olevalla listalla jota on jo ehditty kehua kaikin puolin eloisaksi vekkuliksi. Mutta lisääkin on luvassa, nimittäin Pinserin Riitta on naisen oveluudella ideoinut listan jonka luvataan aiheuttavan suoranaista riippuvuutta. Voi tuota kataluuden määrää. Vaikka listojen runsaus saattaa kyllä jopa kääntyä tarkoitustaan vastaan. Kun listoja on monta ja kaikki näyttävät vähän eri lukemaa, saattaa mieleen äkkiä juolahtaa ajatus, ettei sijoituksella niin suurta merkitystä olekaan. Tilastoinnissa näkyvät skandaalimaisen alhaiset kävijämäärät ovat saaneet yhden jos toisenkin bloggaajan jo miltei tuohtumaan, mutta kysymyksessä ovat siis lukijat jotka vierailevat blogeissa Blogilistan kautta. Todelliset lukijamäärät ovat tietenkin moninkertaiset, ehkä jopa sata ja tuhatkertaiset, laskurit sen tietävät. Mutta vastavoimiakin löytyy. Ehkä viime päivien keskustelu listoista ja sisäpiireistä on aiheuttanut pientä liikehdintää tai sitten ihmiset ovat muuten vain kyllästyneet itsensä kilpailuttamiseen. Lila poisti laskurin, mutta toivottaa kommentaattorit tervetulleiksi. Mediaopettajakin poisti bloginsa tilastoista, mutta kertoo arvostavansa kommentteja ja pääsyä blogien linkkilistoille. Olisikohan syytä laatia kaunis sertifikaatti jonka kommenttimyönteiset blogit voisivat laittaa esille, niin innokkaat kommenttieläimet tietäisivät jo etukäteen minne ovat tervetulleita kommentoimaan ja turhilta mielenpahoituksilta vältyttäisiin?

VUOLLAAN JA ROISKITAAN NETTI TÄYTEEN!

Entry, lastu vai päre? Tämä se jaksaa ajatteluttaa meitä kaikkia. Viimeisimmät innovaatiot ovat "vuolu" ja "roiske". Mitä luulette, jääkö näistä jompi kumpi henkiin?

Päivän mietelause:

"Joo-o, Blogordoskiassa on mennyt elämä niin vaaralliseksi, ettei enää tiedä, miten päin olla. Jos tulee kommentteja, on paha/sisäpiirissä; jos ei vastaa, on ylpiä/sisäpiirissä; jos vastaa, on mielistelijä/sisäpiirissä; jos on sivulinkkejä, on nuoleskelija/sisäpiirissä; jos ei ole sivulinkkejä, ei arvosta muita/on sisäpiirissä; jos linkkaa muuten, on mielistelijä/sisäpiirissä; jos ei linkaa, on ylpeä/sisäpiirissä; jos kommentoi muualle, on itsensä mainostaja/sisäpiirissä; jos ei kommentoi, on ylpeä/sisäpiirissä."

-Mea