Sanomien sähköpostia on lähestytty tiedotteella jonka mukaan Helsingin Kalliossa ensimmäistä kertaa järjestetty Yksinäisten nuorten internet-ihmisten joulukokoontuminen sai hyvän vastaanoton. Paikalle kokoontui lähinnä opiskelijoita ja nuoria työssäkäyviä, jotka ovat kokeneet, että ns. perinteinen joulunvietto ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Valitettavasti emme voi liittää tähän linkkiä, koska sitä ei viestissä ollut. Mutta uskotaan nyt, että hauskaa oli.

Nyt se kumminkin on taas vuodeksi ohi, luojan kiitos. Vielä kun on vuodenvaihde juhlittu, on taas aika rauhoittua. Joulu on rankkaa aikaa ja voi kaataa petiin vankemmankin ihmisen. Tuo kauran mainitsema kuuri Janis Joplinin äänen saamiseksi kuulosti kyllä kiinnostavalta:" Bronkiitti, tupakkaa, olutta, tanssia ja musiikin kanssa kilvan kiljumista." Joululomalla kohdatuista vanhoista eläinystävistä voi huomata ajan kulumisen, kuten Pagisija kirjoittaa ja sehän on aina hiukan nostalgista. Kotiin palatessa on hyvä muistaa, että ainakin yksineläjän kämppä toivottaa kotiinpalaajaa juuri siinä kunnossa, millaiseksi sen on lähtiessään jättänyt, muistuttaa Arktisia asioita, liian myöhään ja joutuu siksi kohtaamaan ikäviä yllätyksiä. Joulusta toivutaan Käpylässäkin. Kinkun ahmimisen jälkeen maistuu jopa kasvispasta. Mindy ahmii vain luettavaa.  Neulojien laihdutusprojektikin jatkuu. Niinpä, kohta se on taas bikinikausi edessä. Näin vanhan vuoden pihistessä viimeisiään on tietenkin syytä retrospektiivisesti tarkastalla minä on tapahtunut ja Louise listaa säväyttäviä taidekokemuksiaan.Toisaalla on mahdollista keskustella siitä mikä uutinen säväytti eniten vuonna 2005. Myös liikuntakatsaukseen voisi olla aihetta. Nyt sinulla voisi olla hyvä väli käydä vaikka täällä selvittämässä henkinen ikäsi, tokihan on hyvä tietää millaisissa hengenvoimissa lähdet kohti vuotta 2006. Voit samalla tarkistaa, oletko henkisesti ikäistäsi nuorempi vai vanhempi. Janne osoittautui henkiseltä iältään neljätoistavuotiaaksi, mikä saattaa varsin todenperäisesti kuvastaa koko Blogistanin henkistä tilaa. Toimittaja osoittautui neljäkymppiseksi, mikä toki on hiukan masentavaa sekin.

Häpeätalkoot

Sun äitis kehoittaa: Jaa meille häpeäsi ja vapaudu siitä. Rouva xl jakaa häpeäänsä oikein koko blogin voimalla ja vuodattaa lihavuudentuskaansa pidäkkeettä. On se niin kauheaa kun ruoka maistuu eivätkä linjat pysy kurissa, vaan minkäs teet. Mutta voisihan tätä kokeilla, vai mitä tuumitte? Kertoa julkisesti pahimmat häpeäkokemuksensa. Eivät kai ne siitä ainakaan enää isommiksi häpeänaiheiksi muutu ja lukijoilla voisi olla hauskaa. Mikäs sen mukavampaa.

Jälleen uusi metablogi

Sanan säilää jälleen hiotaan ja bloggaajien ärsytyskynnystä testataan uudessa metablogissa Jyviä ja akanoita.Keskustellakin pitäisi, vaan milläs keskustelet kun keskustelu on sallittua vain Bloggeriin kirjautuneille. Tutulta kuulostaa tämän Blogistanian ainoan selkärankaisen ketään kumartamattomuus ja pelkäämättämyys.

Välipäivien valittuja paloja

Jälleen erään parisuhteen ruumiinavaus on meneillään tässä tarinassa. Kirjoittaja niputtaa huolettomasti yhteen feministit ja miesvihjaajat, mutta eipä puututa siihen nyt sen enempää. Mutta miten kukaan järkevä ihminen voi miehiä vihata? Sitä on pakko ihmetellä viimeistään siinä vaiheessa kun Irstaan juopon sydäntä viiltävät tunnustukset osuvat silmiin. Hyvin ei mene tässäkään parisuhteessa missä nainen tilittää eron partaalla. Tony on saanut uuden tilaajan ja siitä innostuneena pohtii, voiko blogiin kirjoittaa mainitsematta sanaa "blogi". Kyllä se tietysti äärimmäisen vaikeaa on, vaikka esimerkiksi konvehtien makunautintoihin syventymisessä on jo yritystä. 

Hoi laari laari laa

Kemppinen virittelee Blogistaniaan yhteislauluperinnettä ja aloittaa pohjalaishenkisistä kansanlauluista, siirtyy sitten poliittisiin lauluihin ja lupaa juomalauluja uudenvuoden kemuihin. Kunpa suomalaiset oppisivatkin laulamaan kemuissaan, se voisi lievästi hillitä viinan kulutusta ja jopa edesauttaa lystinpitoa. Vaikka eiväthän suomalaiset edes halua pitää hauskaa, hauskuus on pinnallista.

En ole keksinut rohkeuteen kuin yhden tien. Se kuuluu: Unohda itsesi.
-Veloena

Hyvää loppuvuotta!