Poliittinen eläin ilmoitti kommenttilaatikossamme, että Blogisanomien tehtävä olisi esittää kooste siitä, mitä blogeissa ajatellaan tällaisesta tärkeästä asiasta kuin presidentinvaalit. No siitähän voisi tietysti keskustella, että ovatko presidentinvaalit tärkeä asia. Toimittajan mielestä presidentti-instituutiolla voisi heittää vesilintua, dramaattinen ele näin pandemiaa odotellessa. Mutta  koska olemme tällaisia tuulenhaistelijoita ja pyrimme aina miellyttämään kaikkia, mistä on seurauksena ettemme välttämättä miellytä ketään, niin olkoon menneeksi, yritämme nyt osallistua vaalikuumeen nostatukseen ennakkoäänestyksen päätyttyä ja varsinaista vaalipäivää odotellessamme.

Monenlaista hauskaa

Huumori on ollut perinteisesti se keino jolla hankalaa aihetta on voitu lähestyä.
Hauskoja kuvia on liikkeellä (via Mea). Finland for Thoughtissakin äänestetään Taulia. Lotta puolestaan välittää bloginsa kautta Jone Nikulan huomion, että presidenttiehdokas Niinistö muistuttaa Buttheadiä.  Lehti onkin jo kiiruhtanut julistamaan George W. Bushin Suomen uudeksi presidentiksi. Bush on suomen ensimmäinen ulkomainen presidentti. Hänen odotetaan ennen muuta parantavan Suomen kilpailukykyä kiristyvässä kansainvälisessä markkinatilanteessa ja jatkavan työntekijöiden ja omistajien vastakkainasettelun purkamista.

Mutta periaatteessa presidenttipeli on vakava juttu

Leenalle on sanottu, että halosta päähän, mikäli hän äänestää Halosta. Tai vähintäänkin koko edesmennyt suku kääntyy haudassa. Peli on rumaa, ystävät hyvät. Kiihkeintä vaalikuume lienee Unskin blogissa, siellä kommenttilaatikko tursuaa mielipiteitä ja Unski selostaa tapahtumia hengästyneenä kuin urheiluselostaja. Niinistön ja Halosen puntit ovat hämmästyttävän tasan, joten ehdokkaiden ja heidän kampanjaväkensä oveluus ratkaisee. Kommenttipuolella Sauli on huomattu vanhaksi ja väsyneeksi, toisaalta Tarja tunkee Saulin reviirille ja keskeyttää törkeästi toisen puheet. Hyi hyi semmoista, että keskeytetään. Mutta osataan sitä muuallakin. Hiipinä ottaa kantaa Natoon, jonne näkee Niinistön kansaa johdattavan mikäli pääsee presidentiksi. Maija Tuomaala vetoaa naisasianaisiin, Halonen on ainoa vaihtoehto. Maalainen liputtaa avoimesti Niinistön puolesta, koska Niinistö edustaa realismia. Rajaton on huomioinut, että Köyhien asialla puoluekin on saanut itseltään Jumalalta viestin, että köyhien sopii äänestää Niinistöä. Nyt seuraa toimittajan henkilökohtaista vaalipropagandaa, joten sulkekaa silmänne mikäli haluatte välttyä siltä: On tietysti selvä että oikeisto ei voi koskaan päästä valtaan pelkästään niiden äänillä joille oikeistolainen ideologia tuottaa taloudellista etua. Oikeistolaiset tarvitsevat aina tyhmien ääniä tuekseen. Ja tyhmiähän tässä maailmassa riittää. Anteeksi selkeä kannanottoni, mutta huomatkaa että tämä ei sitten ollut Blogisanomien virallinen kanta, tämä on pelkästään toimittajan perskohtainen näkemys.

Äänestä tai sitten ei

Laitoksissakin on ennakkoäänestetty. Ja Veloena on tavannut retkillään miehen joka osaa sekä maukua että kukkua aidosti. Kyllä käy kateeksi. Mutta toiset voivat toimia näinkin. Ugus melkein lankesi, vähällä piti ettei hän äänestänyt, mutta sitten hän tuli järkiinsä ja poistui paikalta jättämättä ääntään.

Valittuja paloja

Tämä ei nyt välttämättä liity presidentinvaaleihin, mutta Metenajatukset ovat juolahtaneet neitseellisiin syntymiin. Jeesus ei ehkä sittenkään ole ainoa neitseestä syntynyt, heitä lienee muitakin kuten Meten juttu todistaa. Käykää lukemassa hauska tarina. Entä mitä mieltä olette. Onko sekasaunominen tervettä vai sairasta? Tirkistelyä vai normaalia uteliaisuutta joka on omiaan poistamaan turhia latauksia sukupuolten väliltä? Tätä pohtii Näkymätön tyttö, samoin kuin suhdetta omaan vartaloonsa. Ja onko niin, että jos meillä on huono näkö, emmekä näe muita oikein selkeästi, eivät muutkaan näe meitä? Kops pohtii vahingoniloa ja hyvää käytöstä. Kuten me kaikki varmasti tiedämme, suomalaisissa koululaitoksissa on ollut aivan luontevaa ja normaalia nauraa oppilastoverien väärille vastauksille, tämähän on luonnollista. Näinhän me ihmiset opimme asioita kun ymmärrämme hävetä virheitämme. Mutta Kopsissa väitetään että muualla päin maailmaa ei tunneta vahingoniloa vääristä vastauksista tai jos tunnetaan, ei kehdata näyttää sitä avoimesti. Mutta niinpä sitten me olemmekin maailman lähestulkoon kilpailukykyisin kansa. Opiskelijamme menestyvät kaikilla mahdollisimma mittareilla, mitä nyt itsemurhia ehkä tehdään hiukan normaalia enemmän. Vaan ainahan heikot ovat sortuneet elon tiellä.Kaikki maailman depressiopotilaat yhtykää! Oletko masentunut? Käsitteletkö blogissasi masennustasi? Liity blogirinkiin. Finnish Depression Blogs ja et ole yksin.

Kukkuu kuukkelit

Eräät  ne ovat jo hereillä ja miettivät, kuka sen Kultaisen kuukkelin tänä vuonna ansaitsee.  Milloinkaan ei ole tietenkään liian varhaista miettiä sopivia ehdokkaita. Mutta muitakin asioita sopii toki miettiä, kuten ovatko nykyiset kategoriat mielestänne ainoat mahdolliset? Entäpä mitä mieltä olette viimevuotisesta raadista? Eihän se toki mitenkään miesvoittoinen ole, sillä mehän emme ole niinkään miehiä ja naisia, vaan pääasiassa kuitenkin ihmisiä. Me kuitenkin soisimme näkevämme Blogistaniaa hiukan edustavammin peilaavan raadin ja mielestämme kategorioissakin olisi säätämistä, vaikka niiden lukumäärä varmaankin kannattaa pitää kohtuullisena.

Hanhensulka löysi kirjallisen blogin

Hanhensulka ehti huolestuttaa ympärillään pörräävän naislauman kadotessaan kuukaudeksi ilmoittamatta uutispimennostaan etukäteen. Kommenttilaatikko täyttyi kaipaavista viesteistä. Voi kulta Hanhensulka mihin sinä olet joutunut, huokailtiin siellä sun täällä. Mutta eihän Hanhensulka mihinkään ollut joutunut. Hän oli vain vaihteeksi ollut hieman reissun päällä. Nyt hän on sitten jälkijättöisesti esitellyt omituisuuksiaan ja kehuu löytämäänsä kirjallista blogia Suuri naisdekkari. Mutta hiukan hitaasti naisdekkari tutkimuksiaan hoitelee, kun kohta on pari viikkoa edellisestä päivityksestä. Tätä vauhtia ei blogikansaa koukuteta.

Olipa kerran. Ei ole enää.

SusuPetal