Bloggarit ovat jälleen sankoin joukoin kokoontuneet oluttuoppostensa äärelle joulujuhlan hengessä. On juovuttu ja tanssittu, ajateltu sperman tulevan, nojailtu, pussailtu ja hipsitty häntä koipien välissä kotio, eikä meillä meinaa tässä sanat riittää kaikkien läsnäolijoiden linkkaamiseksi, mutta yritetään pitkittää. Sun äitilläs onkin siellä blogissaan mukavia pikku paljastuksia Persosta, joka tosiaan on perso myös blogeille ja persoonille. Paparazzikuvia vain ei näytä oikein eetteriin tulevan. Schizo sentään on saanut napattua yhden otoksen bloggaavasta presidenttiehdokkaastamme. Sedis on tällä kertaa loistanut poissaolollaan, koska kinkun paistaminen oli vienyt häneltä voimat. Sedis ja muutkin joulupuuhista väsähtäneet; kinkku pannaan uuniin, sitten vaan odotellaan tunti per kilo + puoli tuntia päälle ja otetaan kinkku pois uunista.


Puhuuko meistä kukaan kun olemme kuolleet

Mutta muutakin on tapahtunut. Kuolema on yhä useamman bloggarin puheissa läsnä, vaikka kuinka näkyisi Valoa ikkunassa, jossa jouluakaan ei haluta viettää eikä lauluja laulaa. Blogin oma linkkilistakaan ei näytä olevan ajan tasalla. Ehkäpä blogin nimen voisi kernaasti vaihtaa muotoon Päin persettä, joka muuten näyttäisi kuin ihmeen kaupalla olevan vapaana.  Just Sopivasti on pohtinut sitä, puhuuko meistä kukaan kun olemme kuolleet. Varo vaan -blogissa anonyymin bloggarin poismenoa on pohdittu jo puolitoista vuotta takaperin ja siellä on jouluvalmistelutkin tehty varsin ajoissa. No, talvipäivänseisaus on jo ovella. Pakanat aikoinaan viettivätkin tähän aikaan valon juhlaa, joten joulu natsasi oivasti tähän samaan saumaan. Juhlittu olisi joka tapauksessa pakanallisin menoin auringon uudesti syntymää, jos ei muuta.

Näkötestiä ei kestetä

Kuulutuksen koulutusohjelmassa
on menty rähmälleen niinkin pienestä, kuin kommenttilootassa olleen spämminestokirjainsarjan poistumisesta. Aikaa moisen kirjainrakennelman laittamiseen kun kuulemma kuluu ihan hitosti, eikä se millään osu kerralla oikein. Ehkä käynti optikolla auttaa? Tätä spämmineston puuttumista on jaksettu hehkuttaa jo aiemmin mm. Krapulablogissa. Käytännön kokemuksesta sen verran kuitenkin näille tontuille, että niitä spämmejä voi tulla ilman estoa jopa parikymmentä per päivä. Niiden poistaminen on varsin aikaa vievää ja vaivalloista. Nähty on siis sekin ihme, että jotkut ketjut ovat täyttyneet pelkistä spämmeistä. Eipä sinne sekasotkun väliin enää kukaan viitsi mitään sanoa eikä omaa kommenttilootaansa voi kukaan olla koko ajan vahtaamassa. Meilläkin on kesäiseen lomalehteemme tupsahdellut tasaisin väliajoin spämmiä spämmin perään. Poistettukin niitä on sen tuhannen kertaa, mutta aina ne sinne takaisin tulevat. Eiväthän ne siellä leipää pyydä, mutta tämä on myös periaatekysmys.

Tulokkaat

Mean vakkarikommentaattori Murphyn uunituoreeseen blogiin ilmestyy "helppoja tarinoita elämisen vaikeudesta" tiuhaan tahtiin. Näissä tarinoissa onkin mukavasti elämisen makua. Lukekaa, lukekaa. Metrin pätkän ratakiskoa on alun hienosäätämisen jälkeen pullauttanut ulos suorasanainen Sonjuska varsin mallikkaasti. Otapa siis tämäkin suosikkilistallesi heti. Muistakaa tarkkailla uutuusblogeja myös listalta. Niitä pukkaa tulemaan sadan blogin viikkovauhdilla.


Keräyksiä ja kerjuuta

Mediaopettaja
kerjäsi linkkiä linkittämällä Blogisanomat ja ihmetteli samaan syssyyn, miksi lehtemme saama vastaanotto on nykyisin niin vaisua. Ihan hyvä tämä vastaanotto on ollut, se vain näyttää vaisulta. Joulupatakeräykseen ovat Bloggaajat jo hellittäneet kukkaronsa nyörejä 1098 euron edestä. Hienoa. Kyllä tästä vielä harras mieli yllättää yhden jos toisenkin. Enää kuusi yötä jouluun.