Maalainen, tuo Blogistanian kiintotähti ja taivaannaula ilmoitti yllättäen lähtevänsä eläkkeelle. Suuri menetys Blogistanian aikuisväestölle. Maalaisen ilmoitus kirvoitti samanlaisia parahduksia sieltä ja täältä. Sedistäkin uuvuttaa aina välillä, varsinkin kun hän ei millään toivu tilauskantansa pikkunotkahduksesta, eikä blogiuupumus ole vierasta Raunollekaan, jonka erakkoelämään Blogilista tarjoaa loputtomasti hyvää uutta seuraa. Aikaisemmin jo Lila ilmoitti vetäytymisestään ja Karpalokin on ollut vaipumassa tylsyyteen, mutta kirjaston poistomyynti ja mahdollisuus hamstrata kirjoja sentään hiukan piristi. Onko eläköitymisestä ja blogien hylkäämisestä tulossa Blogistanian seuraava suuri meemi kuten Scilla epäilee. Tähän asti lehtemme on uskollisesti raportoinut uutuuksien ilmestymisestä, mutta onko surullinen tehtävämme tästä lähtien heitellä kevyitä multia lakkautettujen blogien ylle? Sinänsä herttaista, että joka vuosi marras-joulukuun pimeys tulee meille yhtä suurena yllätyksenä ja olemme vilpittömän hämmästyneitä huomatessamme ettemme viitsi juuri mitään mikä ei ole aivan pakko. Olkaa lohdutetut te yössä uupuneet bloggaajat. Kyllä se kevät sieltä vielä koittaa ja puheet blogikuolemista osoittautuvat yhden jos toisenkin kohdalla vahvasti liiotelluiksi.

Perseet olalle?

Nyt on sitten ensi lauantaina aika suunnistaa Blogistanian sisäpiirin pikkujouluihin jonne siis aivan kaikki ovat tervemenneitä ja ennakkoilmoittautumisia ei vaadita, mutta SchizoBlogin kommenttilaatikossa voi toki ilmoittautua. Koska elämme muutenkin kiihkeää juhlakautta, Blogisanomat ei pysty lupaamaan paikalle omia paparatsejaan ja seurapiirijuorutoimittajiaan, mutta luotamme kansalaisaktivismiin ja varmaan on jälleen luvassa hienoja ja ulkopuolisiakin suuresti puhuttelevia kuvareportaaseja illan kekkereistä.

On suuri sun rantas autius

Näinkin voi käydä. Ihminen muuttaa toiselle puolelle maailmaa ja perustaa blogin tiedottaakseen tasapuolisesti kaikille tutuilleen siitä missä mennään, mutta tutut ovat surkeita laiskimuksia jotka eivät kommentoi eivätkä lähettele sähköpostia. Hyi tuollaisia ystäviä. Blogisanomat lähettelee kaamosterveisiä sinne Bahrainiin. Kyllä tässä kaamoksen keskellä tulee ulkosuomalaisuus mieleen yhdelle jos toisellekin.  Dominokin muutti Ranskaan ja kirjoittelee oudoista ranskalaista tavoista. Lienevätköhän mellakat jo rauhoittuneet? Tosin  mehän etsimme Ranskasta vähän toisenlaisia elämyksiä eivätkä esikaupunkien tuskanparahdukset onneksi kantaudu keskustan elegantteihin kuppiloihin asti taidemuseoista puhumattakaan. Mutta ei maailmallakaan aina niin hauskaa ole, Euroopan reunalla joulukuun sää muistuttaa lämpötilaltaan suomalaista syyskuuta mutta tuntuu kylmemmältä ja siellä voi saada niskaansa ison pulunkakan.

Kun ei maistu seksi, maistuisiko keksi?

Kahlittu ja vapaa hätyyttelee kuuman listan kärkitilaa. Hyvähän se on, että libido vielä nuorisolla hyrrää kaamoksesta ja aikojen ankeudesta huolimatta. Mutta onnellisempaa olisi jos ihmiset hankkiutuisivat itse näihin puuhiin eivätkä tyytyisi tihrustamaan toisten kuumaa seksielämää tietokoneen ruudulta. Vaikka tämä jos mikä on kyllä turvaseksiä, se pitää myöntää. Mutta seksielämän hankkiminen ei välttämättä ole helppoa. Seksuaalinen selontekokin lupasi raportoida kaikki panonsa. Ja panemisen hän lupasi aloittaa heti itsenäisyyspäivän jälkeen, vaan eipä ole tullut ensimmäistäkään panoraporttia vaikka vastaanotto oli innostunut. Toivottavasti ensiaskeleitaan ottavalle heteromiehelle käy paremmin homomaailmassa, tai kuka kaunosielu tuota blogia nyt sitten kirjoittaakin.

Joulua ja kirjasivistystä

Haluaisitko lisätä kirjallista sivistystäsi? Liity lukupiiriin. Ensimmäiseksi käsitellään Tolstoin Sota ja raha eikä muuta sitten kai tarvitakaan. Toisaalta voisit tietenkin keskittyä joulunodotukseen ja osallistua Joulublogin turinointiin. Ja mikäli joulukalenteri jäi hankkimatta voit avata luukkusi täällä.

 
Vilpittömiä tunteenpurkauksia

Tekijänoikeuslakiuudistukset puhuttavat, sillä nyt on suunnitteilla häpeärangaistus lainrikkojille.
Joillekin ehdotus tuo mieleen jopa jalkapuun ja kirpakoita kommentteja sinkoilee ilmoille. Toiset taas uhkaavat jättää Suomen mikäli täällä päätetään liittyä Natoon. Hienoa että tunteita puretaan jopa voimasanojen saattelemana. Myös teletunnistetietojen tallentaminen arveluttaa ainakin Vahtikoiraa. Hienoa että joku jaksaa vielä olla hereillä, toimittaja taitaa mennä nukkumaan. Hyvää yötä!